Omietka na vytlačený betónový veniec

Ako by ste postupovali, keby mate betonovy veniec, ktory bol tak zle zasalovany, ze sa do interieru vytlacil az 15-20mm ? Tj, stena je rovna, ale zelezobetonovy stlp v jej strede zasahuje az 15-20mm do interieru. Cize stena nie je rovna.. Asi zbrusit, alebo nie? Lebo zarovnavat celu stenu kvoli 1 stlpiku, ktory firma odflakla, to je celkom masaker. Samozrejme, kopec takychto vyrazok je aj z exterieru, ale to pojde do EPS skryt jendoduchsie, ale pracnejsie. Ale co s interierom, to neviem. Vdaka!
Odpovedať
@dusantt doslo na lamanie chleba? Ako si to doriesil s dodavatelom?
Odpovedať
@matoztt dodavatel hovori ze to je normalne, ze to nic nie je. ze to sa v pohode da so zbijackou odprasknut - lenze nemienim porusit statiku venca so zbijackou... do opravy sa ale nehrnie, ani po 2 tyzdnoch urgovania.
Odpovedať
Profilova fotka
Ziadny statiku neporusis len to treba odseknut
Odpovedať
Profilova fotka
Ziadny statiku neporusis len to treba odseknut :-.
Odpovedať
@dusantt zbijacka, flexa, dat hrubsiu omietku a zarovnat, pripadne sadrokarton, skombinuj ako len chces.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt Kludne pouzi sekcie kladivo a odsekaj to. Robi sa to bezne pomaly na kazdej 2-3 stavbe.
Odpovedať
Profilova fotka
@jmomietky bezne!?!?!? Nemyslis naozaj ?? A za toto odflaknutie lebo usetrili meter drotu chcu bezne 100% dohodnutych penazi.
Odpovedať
len ci sa tam nerozislo aj armovanie.
Odpovedať
@dusantt A sa bojis ze tomu ublizis tak si to ponarezavaj flexou a poodbijaj rucne majzlom.
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr Pozri, my robime omietky, a bezne sa stava ze sa vyleje veniec. Ak to majitel chce, tak to oseka do roviny zo stenou, a ak nechce, tak bohuzial musi ist na celu stenu hrubsia vrstva omietky. Ano bezne sa stava ze sa veniec vyleje. Je to take Slovenske.........
Odpovedať
Aj mne povedal dodavatel, ze to sa bezne stava, tomu sa neda zabranit.. Samozrejme.. inak, posielam dalsie fotky, pre zabavu.. taky vyber skvostov... dobre ze takyto masjti nestuduju za zubarov...
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt A kde si bol keď to odšalovali, alebo tvoj dozor ? Mali to hneď osekať, pokiaľ nebol betón ešte veľmi zatvrdnutý. Môže sa prečnievajúca časť osekať - keď tam nie je aj vytlačená výstuž. Tie viditeľné výstuže nahoď cementovou maltou nech nie sú na vzduchu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@laco17 prisli na stavbu ked som musel byt v robote. dozor tiez povedal, ze ich mam nahanat, aby to opravili.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt Dozor ich mal naháňať hneď ako to odšalovali.
Odpovedať
Profilova fotka
Bez komentara hrôza
Odpovedať
dnes povedal majster dalsiu perlu nech to riesi ten kto bude robit omietku, nech to on odseka, pretoze je to uplne bezne a normalne, aby sa beton vylial medzi salung a ze je tam buchta? no a co, to je normalne, to nebude na milimeter presne. nikdy som to nechcel na milimeter presne, 1cm by sa dal, ale 3-4-5cm buchticka ?
Odpovedať
@dusanttsi im zaplatil vsetko ci ako?
Odpovedať
@matoztt bohuzial ano, skor nez to odsalovali talcim na neho nech to opravi, podla mna to opravi, a este som si spomenul na jeho dalsi vyrok "keby viem, ze toto takto dopadne ze to musim osekavat ani to nezacnem robit, nezoberem tu robotu"
Odpovedať
@dusantt tebe sa dari na stavbe. Kazdopadne fajnovy majster
Odpovedať
Profilova fotka
@laco17 Stavebný dozor nieje na náháňanie. On len kontroluje. Môže zakázať pokračovať v stavbe pokiaľ nebudú odstránené nedostatky ale nie na to aby niekoho doprosoval alebo náháňal. @dusantt Treba poslať písomnú reklamáciu . Musí to byť odstránené do 14 pracovných dní. Predpokladám že to robil totálny stavebný diletant ,ktorý o debnení a betónovaní namal šajnu.
Odpovedať
@mesarosanton hovoril ze ma 20 rocnu prax, zivnost ma 15 rokov, ale papier nedava, inak robi strechy, okrem ignorovania mojej prosby o presahu (predlzit) dozor povedal ze je strecha OK. ale toto debnenie aj mna sklamalo, to som mohol ist VELOX cestou, co aj lutujem, no nepomozem si uz nicim. ale tak, prax byva taka, ze rychlo urobit, zinkasovat a koniec
Odpovedať
@mesarosanton preco do 14 prac. dni? V niektorych pripadoch sa neda reklamacia vybavit ani do 30dni.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx Záručná doba na stavebné práce by mala byť dohodnutá v zmluve od dielo. Ak táto dohodnutá nebola, vzťahuje sa na ne zákonná záručná doba. Pri reklamácii stavebných prác je veľmi dôležité dať si skontrolovať dielo, jeho akosť, vlastnosti a pod. pri jeho preberaní najlepšie odborne spôsobilou osobou. Zistené vady, chyby a nedorobky by sa mali spísať do preberacieho protokolu a dohodnúť sa s realizátorom stavebných prác na termíne ich odstránenia podľa ich povahy. Zhotoviteľ zodpovedá za vady: - ktoré má k dielu pri prevzatí objednávateľom; - ktoré sa vyskytnú po prevzatí veci v záručnej dobe, (všeobecná záručná doba je 24 mesiacov; pri zhotovení stavby je záručná doba 3 roky, pri niektorých častiach stavieb to môže byť najmenej 18 mesiacov).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?