Omietka Maxima

Robil niekto s omietkou Baumit Maxima? Staviame dom z Ytongu a planujem pouzit tuto omietku. Ake mate s nou skusenosti co sa tyka spracovania, nanasania, praskania? Ako podklad ste pouzili Baumit Baukleber? Nejake finty pri praci? Dakujem
Odpovedať
Nikto nic? Nik nerobil s Maximou? Skusenosti, rady, uvitam vsetko....
Odpovedať
Nam mame Maximu. Tiez na Ytong, zatial nepraska. Podklad bol Baukleber ako pises, s perlinkou. Ini majstri co sa potom manzel bavil, mu ale povedali, ze Maxima nie, ze rychlo schne a preto sa s nou zle robi. Ale my sme robili v zime, nam schlo aj tak pomaly, takze to nevadilo. Oni doporucovali Baumif Feinputz. C
Odpovedať
tak neviem co to bolo za majstrov ,ale prave maxima je omiatka ktora neschne a dobre sa s nou robi,urcite lepsie ako z feinputzom.vobec nepraska podla mna je super.ako podklad moze byt aj baukleber samozrejme zo sietkou.
Odpovedať
@mystav No ja sa uz nicomu nedivim co sa tyka rozumov majstrov :-D
Odpovedať
ja som nenapisal ze feinputz je nekvalitny,kvaliutny je,ale lepsie sa mi robi s maximou,lebo tak nehori.
Odpovedať
@mystav @stefan037 Akym sposobom nanasate Maximu. Odporucali mi naniest jednu vrstvu, nechat zatiahnut a potom na nu naniest druhu a tu potom zapucovat? Treba Baukleber aj penetrovat?
Odpovedať
@stefan037 TAkze murivo by bolo asi lepsie napenetrovat, kadeco sa dnu robilo...
Odpovedať
@stefan037 Este taka blbost, aky hobel pouzivat, predtym som mal molitanovy jemnucky, na omietku kerzapet.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
zdravim dobre skusenosti mam z omiekou CEMIX dobre sa taha a schne super a da sa aj nadpajata nevidno prechody,a druha omietka je feinptz ma dobru zrnitost a vytvara po pucovani pekny povrch zrnieckovy
Odpovedať
@stefan037 Co sa tyka zrnitosti Maxima aj Feinputz to maju rovnake?
Odpovedať
@simuth Dakujem ti za rady.... Este otazocka, ked ju natahujes, nanasas ju v nejakych pasoch, zapucujes a potom pokracujes pasom vedla?
Odpovedať
@stefan037 Dakujem ti za rady.... Este otazocka, ked ju natahujes, nanasas ju v nejakych pasoch, zapucujes a potom pokracujes pasom vedla?
Odpovedať
@mystav @stefan037 Este chcem poprosit o radu ci je nutne sietkovanie v rohoch okien podla prilozenej fotky. Vraveli mi ze sa to robi aby nevznikali priecne praskliny. Sietkujem cele steny ytongu. Najprv osietkujem steny a potom dam tie rohove sietky alebo ich dat ako prve a potom osietkovat cele steny sietkou ktorou prekryjem aj tieto priecne? Vdaka
Odpovedať
@simuth Vobec to netreba vsak prelozis predsa vertikalne a horizontalne sietky ..Okrem toho je to len pre formu :) porfix a itong ti praskat nebude :) .
Odpovedať
Profilova fotka
@simuth Dobry den. Aby vam to na ytongu rychlo neschlo, lebo ytong je velmi savi material, pouzite penetraciu (regulator nasiakavosti) To zabrani rychlemu vysusaniu a praskaniu. Od kial ste. Poradim vam kde to zozeniete. A ak to napenetrujete, omietka vysicha pekne pomalicky a nepraska. Nemusite davat ziadny kleber. Hrubsie mury ako 15cm napenetrujte, a tensie (priecky v dome) pod 15cm sietkujte. Sietku vkladajte priamo do omietky takzvanym gletakom. Ked uz bude natiahnuta vrstva omietky na stene tak ju tam normalne natlacite. A zarucene nic nepraska. A nedavajte obycajnu sietku s okami 5mm x 5mm ale vystuž strojovej omietky s okami 10mm x 10mm. Je pevnejsia a omietka nepraska, a tam kde penetrujete, hrubsie obvodove muri, nemusite vkladat ziadnu sietku. Takze zhruba na jeden bungalov cca okolo 400-450 metrov stvorcovych potrebujete 2 vedra regulatoru nasiakavosti, a asi 2 bality tej vystuze. V jednom baliku je 50metrov. Dufam ze som poradil.
Odpovedať
Profilova fotka
@simuth Hobel je najlepsi s klasickej spongie. Cim mensia hustota, tym lepsi hobel.
Odpovedať
@jmomietky Myslis tym ze cim vacsie dierky v spongii tym lepsie? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@simuth Nie, prave naopak. Cim je hustejsia, mensie dierky. Ale kolko ludi-tolko chuti. Najlepsie navstivit stavebniny a kupit si aj 2-3 rozne. Jeden stoji cca 5-7 euro. A uvidite s ktorym sa vam robi najlepsie. S tym jemnejsim sa lepsie filcuje a vytahuje zrno.
Odpovedať
@jmomietky @kollega Treba sietkovat aj v kupelni kde pojde na to obklad?
Odpovedať
Ja som sietkoval aj tam ...Rozum mi sice hovoril ,ze to nieje az take potrebne ale uz ked je clovek v spravnom nasadeni tak to ide jedna radost :D MIestnost po miestnosti .
Odpovedať
Profilova fotka
@simuth Kupelnu netreba sietkovat. Len zaskrabat na hrubo, dodrzat prave uhly a vsetko musi byt vo vodovahe. Kvoli obkladom.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj my sme prave dokoncili omietky s Maximou. Pod to isiel Baumit Baukleber so stietkou. Kupelku sme zatial nerobili ale budeme urcite sietkovat. Co sa tyka omietky, nam to na dome robil svokor s manzelom ale nevraveli ze by to rychlo schlo. Skor hovorili, ze musia pockat a potom vytahovat zrno. Co manzelovi trosku vadilo tak ze mam Maxima mensie zrno. My sme davali Maximu kvoli tomu ze ma celkom dobry dyfuzny odpor a kedze mame ytong Lambda nemohlo tam ist hocico. Zatial nic nepraska ... Vela stastia.
Odpovedať
@kollega no rozbehmuty som aj ja tak idem na to....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Profilova fotka
ako ste spokojný po rokoch s omietkou maxima?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?