Odvaha začať....

Pred rokom (do jedenj izby) som skušal sádrovu stierku Rimano od Rigipsu.... No......je to na 2- , možno na trojku......... Napadlo ma že by som rad do ostatných izieb takisto "sádru" ale skor Sádrovú omietku".... Má niekto s týmto skusenosti, ako sa stým pracuje, a či je to aspon o "dielik" ľahšia robota ako so stierkami? ___________________________________ Jednu stenu,nám ale murar zanechal.......asi vapenco-cementovú tá sa mi tiež páči..... a použil pri tom toto: vid foto,neviem ako postupoval, odfotil som všetky 3. Robil to na novu priečku 7,5cm, na kupelnu.. Najde sa dobrá duša, a uvedie ma do suvislostí, 1.aký je rozdiel medzi: stierkou-a-sadrovou omietkou? dakujem
Odpovedať
Napadol ma tento postup.... 1/Starú omietku co najviac oškrabať 2Napenetrovať 3/naniesť baukleber so sieťkou 4/čakat aspon 24h 5/naniesť nejakú jemno-zrnu omietku (nechám si poradiť,ale tá TS standard vyzera OK naživo) dakujem za každe info..... p.s. (som maximalny laik)
Odpovedať
Profilova fotka
akú úlohu má 3.? Pôvodná omietka drží, nepraská, chcete zmeniť len povrchodvú úpravu a to je omietka.
Odpovedať
Neviem, možno nemusi byt...Je to panelak, klasika.....
Odpovedať
Profilova fotka
@viliammmmm ts štandard nie je povrchová úprava, ale lacné stavebné lepidlo.. určite nie ako konečná vrstva, asi ho použil na armovanie, niekto to tak robí v interiéri, pretože je to lacnejšie, ako sieťkovať fasádnym lepidlom.. ako píše Ján, ak je pôvodná vrstva dobrá, sieťkovať netreba, penetrák nechať vyzrieť 24 hodín..
Odpovedať
Mozte prosim poradit, co teda dat aby to bolo co najemnejšie, ? Myslite, že s trošku cvykom by sa dala zvladnut aj tá sadrova omietka?
Odpovedať
@viliammmmm aby to bolo co najjemnejsie tak to zavisi od hrubky zrna baumit maxima ma hrubku zrna max 0,6 mm, MVR Uni ma hrubku zrna 1mm, ak chces hladku stenu tak to chce nejaku sadrovu stierku, aj sadrova omietka sa da zvladnut, ono je to vsetko o zrucnosti aj klasicka omietka sa da pokazit ked to clovek nevie :-)
Odpovedať
Sadrova stierka je asi pre profika, resp. asi aj tá, omietka, ale ako som pisal vyššie, skušal som sadrovu stierku a dopadlo to na slabú 3ku...idu na to tapety (:
Odpovedať
Ma niekto tip na poctiveho murára v BA na nové omietky v paneláku cca 30m2......... A položenie dlažby na chodbu cca 15m2........ A 15m2 SDK na strop jednoduchá konštrukcia,,,,,,,, Dakujem
Odpovedať
TS standart nieje omietka ale len lepidlo. C1T. Niečo ako baukleber
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?