Nova stierka + malovka

Zdravim, potreboval by som radu. V predsieni je stenach farba, ktora miestami opadava. Chceme vymalovat a tak musime dat dole staru malovku. Pod nou je velmi jemna a hladka stierka (podla vsetkeho sadrova - neviem znacku a ani kedy bola robena). Neda sa to dokonalo oskrabat bez porusenia podkladu (vid obrazok) cize zrejme bude treba vystierkovat. je nutne v takom pripade oskrabat aj povodnu stierku, alebo staci penetrak a novu na to - potom znova penetrak a vymalovat. Diky.
Odpovedať
@meriksk ak drží pevne na podklade nemusí ísť dole.
Odpovedať
Ako povedal @slavoslav ak drží netreba silit a dávať to dolu. Pre istotu oskrabat vsetko co ide a vyspravit
Odpovedať
dakujem pekne, ten podklad pod farbou je pevny, len je velmi hladky. Chcem sa uistit ci je ok to napenetrovat a dat na to finalnu stierku - ci to bude drzat a neopadne to. Ostatne izby sa skrabali az na panel kedze tam boli tapety.
Odpovedať
@meriksk chcem Vám poradiť jednu super stierku. Je to JUBOLIN disperzna stierka extra jenna od firmy/znacky JUB. Je sice trochu drahšia než je sadrova ale rychejsie schne,je uplne biela,lahko sa brúsi a jednoducho super stierka. Ja osobne ju používam ked chcem dostať úplne hladucke steny pod tenkovrstve farby....umyvatelne.
Odpovedať
Ahojte, viete poradiť ešte nejakú značku stierky? Taký istý problém. Napr. stemal???
Odpovedať
@cezar27 ano,aj neoglet je dobra stierka a lacná.
Odpovedať
@cezar27 stemal je hnus podľa mňa,je ako zuvacka....mne osobne sa ťažšie robí s ňou. Čiže raz som ju použil aj ďakujem pekne.
Odpovedať
Akordspachel od caparolu je hotova jemna omietka a je perfektna. Nabu staci uz len jeden nater farby.
Odpovedať
ja by som tiež nedával dole
Odpovedať
Dakujem vsetkym za prispevky ... sadrovu stierku som nikdy nerobil a ani ziadnu inu. Preto si dovolim napisat moje skusenosti po prvom pokuse... Dal som dole len co bolo treba, po precitani rad som nedaval dole vsetko. Pouzil som nakoniec namiesanu stierku Stemal - dostala sa mi ako prva pod ruku a mal som obavu ju namiesat sam. Pouzival som aj hladitko aj fasadnu spachtlu primeranej velkosti - lepsie sa mi robilo s hladitkom. Zacal som stropom. Slo to dobre akurat treba makat, nakolko sadrova stierka celkom rychlo tvrdne. Na moje prekvapenie siel strop dobre. Rohy - to chce cvik ale vsetko ok, nemal som hladitko do rohov, skoda, nabuduce. najvacsi problem bol vonkajsi roh. Nedaval som pasky... S hladitkom to slo fajn. Co sa tyka stien, treba aj kus sily a rychlost. Stemal bol fajn, ci je to zuvacka povedat neviem. Prva vrstvu som sa snazil co najlepsie a druhou som vyplnil nerzrovnalosti, potom som este vyhladil co sa dalo hladitkom. Bruseniu som sa nevyhol. Potom uz len malovanie farbou Jupol. Verim ze skuseny majster by to spravil rychlejsie ale ani mne to netrvalo nejako dlho - v byte mame vsetky ostastne izby vystierkovane (sadrova stierka) skusenymi majstrami a viem porovnat ich pracu a tu moju. :) zatial nelutujem ze som sa na to dal aj sam. Otazky: - stemal vs neoglet a ine: je to rozdiel teda? myslim praca s nimi. s ktorou sa robi podla vas najlepsie? - pomohol by som si keby som po 30min navlhcil stenu rozprasovacom a snazil sa to vyhladit? vraj sa stemal neda, ze ten treba len brusit po zaschnuti. Je tam teda rozdiel pri ostatnych namiesanych stierkach? DIk.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?