Kvalita sadrových omietok

Ahoj môžete te mi poradiť aké sadrové omietky sú kvalitnejšie ? Baumit , profi , knauf ? Myslím aby nepukali atd.
Odpovedať
1
2
@datok ahoj my pracujeme s Knauf MP75 výborne sa naťahuje, nebol žiaden problém (nepraská) naťhoval som ju aj na krb žiaden problém pri vyššej teplote.
Odpovedať
@datok Sadra je síran, čiže žieravina. Daj si vápnopieskové omietky ako každý.
Odpovedať
@radopp "zieravina"... "kazdy"... uff kvalitny matros...
Odpovedať
@roman_13 Žiaden síran nie je neutrálna látka. Šruby do sadrokartónu musia byť špeciálne. Nepáči sa mi tvrdenie, že sadrové omietky sú najlepšie a najzdravšie.
Odpovedať
@radopp ach jaj,,,, niekto je nepoucitelny :) http://cs.wikipedia.org/wiki/S%C3%ADr... moja manzelka studovala chemiu a ver mi, ze keby bola sadrova omietka zieravina, tak si ju do bytu urcite nedame.
Odpovedať
@datok Sadrova omietka je dost makka. Teda lahko sa do nej urobi ryha. Na druhu stranu, lahko sa opravi - sadrou. Nie je to potom vidno. Dobre reguluje vlhkost. Po par tyzdnoch v dome - na zaciatku bolo trochu vlhko, teraz mame stabilne relativnu vlhkost okolo 55%. Ale to by som bral s rezervou :), na to treba dlhsie skusenosti :). Zatial nam nic neprasklo. Nemame pod omietkami sietky a murivo mame z ytongu
Odpovedať
@radopp "Tvrdenie ze sadrove omietky su najlepsie" a napises ze vapnopieskove si da "kazdy" !!! Nemienim tu s tebou diskutovat kedze uz mam o tebe mienku z ostatnych diskusii. Tato stranka by mala mat jednoznacne tlacitko na karmu, kedze clovek ako ty by bol proste v diskusiach jednoducho prehliadany. Problem je vsak v tom ze tieto tvoje pseudorady, mozu v konecnom dosledku ludi stat velke peniaze. (nehovorim konkretne o omietkach ale o zateplovani a pod. ) Bud si obycajny troll a snazis sa tu kratit si svoj nudny zivot, alebo plati to co som uz napisal a mal by si zmenit matros . Kludne si ma pridaj do zoznamu ludi (ktory narozdi el od teba vedia co pisu) ktorym neodpovedas na tejto stranke. 8-)
Odpovedať
@roman_13 Skús zaargumentovať číslami a faktami, a nie obviňovaním z trolovania, inak ťa ignorovať budem. Ak sa riadiš autoritami a nie faktami, tak nezateplené hrubé pórobetónové steny boli v projektoch ktoré sa tu preberali.
Odpovedať
@roman_13 plne súhlasím, ale smutné je, že ho to baví
Odpovedať
@radopp hypoteticky, keby si bol zo zeleza a zasadrovali by ti zlomenu ruku, asi by si mohol mat aspon trosicku pravdu s tymto vyplodom...
Odpovedať
@radopp Tak nejak som to myslel, netvrdím že je to silná žieravina, ale že reaguje, napríklad s kovmi.
Odpovedať
@radopp ehm ... uz trpis aj samomluvou?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@joxe prosím ťa a dávali ste sádrové omietky aj do kúpelne?
Odpovedať
@strojove_omietky_sap a môžeme dať sádrovú omietku aj pod obklad do kúpelne? len nezahládzať a pred obkladaním sa poriadne napenetruje?
Odpovedať
@zuzinka0101 ano, vsade mame sadrove omietky. Byvame 7. mesiac, zatial sa ziadne problemy neobjavili.
Odpovedať
@zuzinka0101 my mame sadrove omietky aj pod obkladom v kupelni. Steny mame z ytongu.
Odpovedať
Tak sadove omietky? Kuva pedseda, ?
Odpovedať
Ja som po dlhšom uvažovaní dal sadrové. Fascinovala ma tá hladkosť finálnej úpravy. Bol som asi v 5 domoch pozrieť tie omietky a všade to bolo perfektne urobené, nevedel som ruku odtrhnúť od tých stien......najhoršie to je samozrejme u mňa. Krivé rohy, krivé steny, pravý uhol asi ani jeden a o hladkom povrchu môžem len snívať......Ak sadrové omietky tak iba kvalitný majster, inak budete ľutovať tak ako ja. A pozor nemám lacnú firmu z PL. Mal som proste smolu na zlú partiu. Prikladám pár foto...som zvedavý či si dá firma foto mojich omietok do referencií. Od zajtra začína pre mňa kolotoč dokazovania svojej pravdy proti naučeným frázam o normách, o tom že to farba zakryje, že boli krivo vymurované steny a podobné nezmysly.
Odpovedať
@jjaro Hadam si to tak nedo...m ked si budem sam robit :-p Otazka pre majstrov : ak su takto "kvalitne "urobene sadrove omietky dasa to natiahnut este raz tenkou vrstvou? nebude to padat ak je uz omietka pod tym vyschnuta? Pokial viem tak by sa malo robit mokre do mokreho .... sa len pytam
Odpovedať
@vader100 V prvom rade keď už boli vymaľované stierky alebo omietky je potrebné odstrániť maľovku. Žiadna maľovka neje vhodným podkladom pre sadrovú stierku alebo omietku ani po penetrácií !! Po odstránení maľovky je potrebné zistiť či je pod maľovkou omietka alebo stierka. Keď sa pod maľovkou nachádza omietka tak to nieje problém stačí napenetrovať a použiť stierku na vyrovnanie napr. Rifino Top alebo sadrovú omietku Rimano Glet XL (Rifino TOP - možné nanášať od 0 do 6 mm, Rimano Glet XL - možné nanášať od 0 do 10 mm). Keď sa pod maľovkou nachádza sadrová stierka tak tam už môže nastať problém, pretože stierka nemusí ani po napenetrovaní udržať novú stierku pri vyšších hrúbkach. Preto je vhodné starú stierku odstrániť aby sa predišlo rizikám ktoré môžu nastať (napr. neudržanie stierky pri vyšších hrúbkach alebo praskliny (popukanie) na stierke). Pre ďalšie informácie nás neváhajte kontaktovať na technickom servise Rigips mailom.
Odpovedať
@technicky_servis_rigips .Otazka este , ytong-rimano gletxl , pouzivate niekdy aj omietniky?moze sa do prvej vstvy zatlacit pre istotu sietka a potom nato konecna vrstva? samzorejme mokre do mokreho... Da sa niekde kupit lata so zubkami aku je vidno vo vasich videach? Thanks. 8-)
Odpovedať
@vader100 Dobrý deň, omietniky sa používajú pri spracovaní strojových omietok alebo pri hrubších vrstvách omietkach. Pri rimano glet xl ktorý sa nanáša max. do 10 mm sa nepoužívajú tieto omietníky skôr by som používal len rohové lišty pri špaletách alebo rohoch. Čo sa týka sieťky (armovacia sieťka) áno v prvej vrstve je vhodne túto sieťku použiť a potom natiahnuť druhú vrstvu systémom mokrý do mokrého a následne vygletovať dohladka. Ohľadom laty so zúbkami bohužiaľ tu nemáme v cenníku. Prikladám Vám odkaz kde si možete stiahnuť literatúru o produkte rimano glet xl : http://www.rigips.sk/riesenia/chcem-k...
Odpovedať
@technicky_servis_rigips Dakujem za informacie.Pekny den prajem
Odpovedať
Profilova fotka
@datok ...aby sme odpovedali na otázku v zadaní . Zo spomínaných materiálov (výrobcov) sa nemusíš obávať Baumit, Knauf. Do Profi by som nešiel. No i tu platí, že môžeš mať veľmi kvalitný materiál, ale keď je zlý realizátor tak ten materiál to nezachráni.
Odpovedať
@technicky_servis_rigips Otazka,aku omietku do kupelky? Moze ist kludne gletxl? alebo radsej dat inu? obycajnu alebo moze ist aj sadrova ale iny tip? dakujem za info.
Odpovedať
Pred mesiacom sme davali sadrove Hasit, aj do kupelne. Vyzera to super.
Odpovedať
Ak by nahodu treba dobrusit niekde omietku cim je najlepsie? popripade aka zrnitost papiera
Odpovedať
@vader100 Dobrý deň, Môžete kludne použiť rimano glet xl aj do kúpelne. Ale zároveň Vás chcem upozorniť že rimano glet xl nieje vhodná stierka pod obklady!
Odpovedať
@technicky_servis_rigips Samozrejme tak kde bude obklad by som nedal ziadnu obklad by isiel rovno na ytong , popripade by sa to presietkovalo lepidlo a nato oblaklad
Odpovedať
ak ste museli brusit sadrovu omietku niekde s cim ste ju brusili?Nejaky smirgel? cislo?zrnitost?200?Ked ste prebrusili ,zatiahli ste to nanovo tenkou vrstvou do stratena aby nebol vidno prechod? Dakujem.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?