Kleber + sieťka

Chystam sa zvnutra davat kleber + sietku na ytong, bojim sa ci toto pocasie je na to vhodne, aka by mala byt minimalna teplota ? ...v dome mam rovnaku teplotu ako vonku, ak nie zimsie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@brano82 Nemas este okna?
Odpovedať
okna samozrejme su, inak by som neklebroval :)
Odpovedať
Profilova fotka
@brano82 Ja len ze ked tam mas taku zimu... Teraz este aj mrzne (v noci urcite), tak by som s tym pockal.
Odpovedať
pokial nemas zamrznutu vodu nic sa nedeje,1x 400W halogenka ti vytopi miestnost v pohode :-D - treba si povedat ci ma cenu robit nieco take teraz ci ozaj nieco tym ziskas a ci nieje lepsie pockat na oteplenie...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som pockal.. @creator Cakam.
Odpovedať
ved to, nechcem to robit nasilu pri takychto teplotach aby som to nepokaslal... myslim ze v technickom liste klebru pisu pouzitie od 5°C....
Odpovedať
Profilova fotka
Neodporúčam to ale dá sa to robiť pokiaľ nemrzne.Lepidlá pri teplotách pod +5°C pomaly zrejú.
Odpovedať
@brano82 .. jak to, že máš uvnitř stejnou teplotu jako venku? to mi přijde nepravděpodobné ... my máme taky stavbu z ytongu a i když v noci mrzne, máme v domě 6 stupňů
Odpovedať
hm, mam tramovy strop, zatial bez stropnej izolacie, cize nemam uzavrety priestor..
Odpovedať
Profilova fotka
@brano82 Branko, na Ytong nie je dobre davat kleber, pretoze kleber je lepidlo a to nie urcene na lepenie a nie na steny (aj ked sa to velmi casto prave takto robi...). Na porobeton je lepsie dat produkty na to urcene, Rigips ma teraz novinku, ktora je by bola najvhodnejsia na to, co sa akurat chystas robit. Mriezku odporucam znacky Vertex a nie tie lacne polske odpady, lebo sa s nou lepsie robi a je pevnejsia. A ked mas v interieri taku kosu ako je vonku, radsej by som to nerobila, lebo mozes narobit viac skody ako uzitku a hlavne ti budu mrznut ruky, lol.
Odpovedať
@zunastudio ak je kleber lepidlo,čo je logické,keďže to po nemecky znamená lepidlo,tak prečo nieje vhodné na lepenie mriežky? Chcem vedieť dôvod,keďže sa to robí skutočne už roky a nevidel som nejakú závadu... Jedine,žeby to bolo tým,že má rigips novinku a začnú sa objavovať najnovšie výskumy z ktorých vyplynie jednoznačná nevhodnosť starého postupu a nutnosť nahradiť to novým super rigips produktom,bez ktorého použitia začnú snáď aj domy padať! :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dodok @zunastudio Trochu to upravím.Nieje to zakázané robiť.Ale výrobca ytongu tvrdí ,že na ich ytong je aj niečo lepšie ,ako kleber a sieť.Je to sádra a sieť.Je jedno ,akej značky je sádra .Výborné sádry má okrem Rigips aj Knauf,Baumit atd.....Cenovo je to zrovnateľné s klasikou ,kleber sieť omietka.Pričom kvalitou je to lepšie. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
no a ešte je otázka, na čo je na murive sieťka.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Vyrovnáva pnutie v murive.Ytongové murivo a hlavne Porfix je objemovo nestále.Nasávaním ,alebo odparovaním vody mení svoj objem,tvar.Preto sa pri tenkovrstvých omietkach odporúča dávať sieťku.Sieť nemusí byť ak je hrúbka omietky v interiéri viac ako 8 mm v exteriéri 12mm,pre Ytong.Porfix 12 a 15mm.Sieť by nemala byť tá čo sa dáva na zateplenie ,ale sieť s okami väčšími ako 8mm.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros text je správny, len adresát nie.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 :-N
Odpovedať
nejak sa tu rozprudila diskusia :) ...viem ze kleber + sietka nie je idealne riesenie , ale nevadi..... no nic, cakam teda na tu jar :)
Odpovedať
Profilova fotka
@brano82 @antonmesaros @dodok Suhlasim s antomesaros, ze co nie je zakazane, je povolene, lol. Ale my si velmi radi rozrozsirujeme nase profesijne vedomosti na roznych odbornych skoleniach, aby sme si novymi produktami setrili cas a klientovi peniaze. V diskusiach sa vsetci jednoznacne zhodneme, ze klebrom nie je dobre sietkovat porobeton, pretoze je tvrdy, moze prasknut, aj v tom pripade, ze je pouzita sklotextilna sietka. A ak mam k dispozicii lepsie produkty, ktore su urcene napr. na porobeton, nebudem pouzivat zastarane metody, ktore mi zvysuju riziko reklamacie, ale pouzijem inovativny material. Summa summarum: my kleber na porobeton nedavame a ani nikdy davat nebudeme, pretoze tam nepatri.
Odpovedať
:-) :-) :-) Nie som proti novým materialom,akurát ma zarazila prudká zmena technologických postupov ;-) ! Tak som si zisťoval,asi to bude Rimano glet XL podľa mojich prepočtov cenu zákazníkovi neušetrí,podľa vyjadrenia výrobcu nieje vhodný pod obklady,no ale keď je nový a inovatívny nekúp to. Vzhľadom k zisteným skutočnostiam,by sa malo okamžite lepidlo prestať používať na armovanie zateplenia,na fasáde...Nehovorili niečo o tom na školení? Ja som nebol. :-) :-) :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Ahojte, Prosím Vás idem omietať steny z ytongu chcel by som len vedieť správny postup či to môžem robiť aj tak že prvú vrstvu si nanesiem takú vyrovnávaciu a druhú už so sieťkou a potom fajnputz? Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?