Je pred stierkou lepší duvilax alebo penetračný náter?

Ahojte prosím o radu. Mám olepidlované a osieťkované steny a neviem či je lepšie pred stierkovaním ich natrieť duvilaxom, alebo originál penetračným náterom. Ďakujem za rady.
Odpovedať
1
2
Ahoj.Zriedený duvilax je vlastne penetračný náter.teda u nás to maliari tak robili aj na nové steny, aby tak skoro farba nevybledla.
Odpovedať
ďakujem, lebo jedny mi povedali, že jedno či dám duvilax, alebo penetračný náter a druhý zase povedali, že pod stierku je potrebný penetrák a nie duvilax.
Odpovedať
aj nam robia s duvilaxom ;-)
Odpovedať
Mne dávali duvilax povedzme aj pod potery na betón aj do samotného poteru. A to robili iný majstri nie maliari.každý mi ho doporučoval .Na tom modrom duvilaxe je napísané na čo všetko je dobrý.Pozri to v googli.
Odpovedať
Profilova fotka
no my sme to s brachom robili tak ze ked boli steny osietkovane tak sa natreli penetrakom a potom ked sme miesali omietku tak sa do nej pridalo trochu duvilaxu ...
Odpovedať
ďakujem za odpovede, dáme duvilax, je lacnejší ako penetrák
Odpovedať
Penetračný náter alebo riedený modrý Duvilax 1:4 sa dáva na steny pred maľbou, aby nebola maľba fľakatá napr. akrylátová, silikátová apod. . Ale, keď kupujete špeciálnu farbu, tak si k nej kúpte aj penetrák tej istej značky. Lebo sú aj paropriepustné a Duvilax paropriepustný nie je.
Odpovedať
ferka511: my sme mali staré steny, tie som natrela Duvilaxom presne 1:4, teraz mi na to dali lepidlo a sieťku, vraj to mám znova napenetrovať a na to pôjde stierka a potom budeme maľovať. Len neviem ešte aké farby budeme dávať, tak radšej mám napenetrovať originál penetrákom?
Odpovedať
megy252 keď sa staré múry natierajú duvilaxom, tak murivo aj omietka spevnie, to Ste dobré urobili, ale na nové murvo stačí iba pod farbu, aby bola rovnaká nasiakavosť. Keď Ste už staré murivpo natreli duvilaxom, tak teraz môžete aj pod novú maľovku natrieť duvilaxom.
Odpovedať
Áno aj nám dávali pod stierku duvilax a potom pred maľovaním zase duvilax...
Odpovedať
ok, ďakujem všetkým
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
davate penetrak aj na uz starsie namalovane steny pred malovanim novou farbou, alebo netreba?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Kazdopadne natrit ale misto duvilaxu bych doporucoval pouzit sokrat
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Zdravim všetkych.Potreboval by som vedieť, či sa môže DUVILAX použiť aj ako impregnácia betonovej dlažby v exterieri.
Odpovedať
Profilova fotka
@frenky01 Nie.
Odpovedať
Orginál impregnačné prostriedky, ako napr. FILA sú dosť drahé.Preto som sa chcel dať na DUVILAX.Dakujem za vysvetlenie a ošetrím to radšej nejakým org. prípravkom.
Odpovedať
Profilova fotka
čo to idete vôbec ošetrovať?Na čo to má slúžiť ? @frenky01
Odpovedať
Na vonkajšie schodište som dal novú vymývanú dlažbu a chcel by som jej povrch niečim naimpregnovať proti nasiakavosti vody.
Odpovedať
Profilova fotka
@megy252 Duvilax je penetracny nater. Ak mate ale original penetrak pod stierku ktory odporuca vyrobca tej stierky, tak pouzite radsej ten penetrak. Duvilax je taky vseobecny penetrak.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
je nutne penetrovat steny aj pred stierkovanim? alebo staci napenetrovat steny pred malovanim? dnes som prisla na stavbu a zistila som ze majstri spravili stierku, ale nenapenetrovali stenu...tak teraz neviem ci to nechat tak alebo...je nutna dvojita penetracia? co sa moze stat ak dam napenetrovat steny len pred malovanim? dakujem za odpovede @antonmesaros
Odpovedať
Profilova fotka
Záleží od toho akú stierku robili. @fan4
Odpovedať
@antonmesaros ake su typy :-N ? nerozumiem tomu velmi...hladku stierku, pod nou su hrube omietky na nich lepidlo sietka a potom uz len stierka
Odpovedať
Profilova fotka
@fan4 Pri takejto skladbe nieje nutné penetrovať pod stierku.
Odpovedať
@antonmesaros takze spodok nemusim dat urcite napenetrovat? zatial stihli vystierkovat len horne podlazie....ste prvy okrem nasich majstrov co tvrdia ze netreba penetrovat :-N inak vsetci tvrdia ze ano a ja neviem preco..som laik vobec tomu nerozumiem...co sa moze stat, ked chyba penetracia? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Penetruje sa z dvoch dôvodov. 1.) Ak je podklad veľmi savý alebo má rozdielnu savosť ,napr . kombinácia beton,tehlové murivo a pod .Tým že je všade natiahnuté lepidlo sa savosť zjednotila.Lepidlo nieje moc savé.Lepidlo sa nemusí penetrovať. 2.) Na spevnenie podkladu .Toto sa robí najmä pri starých nesúdržných podkladoch.,omietkach betónoch Ak sa stierka nanáša na starú oškrabanú stenu,alebo ak je stena zaprášená. a pod.
Odpovedať
@mesarosanton ok dakujem, budeme penetrovat az pred malovkou :-)
Odpovedať
. v tvojom pripade ak mas vysietkovane steny pred stierkou neni nutna penetracia. a vonkoncom nie pred malbou. nikdy som to nerobil ani nebudem robit. je to milion krat odskusane. penetrakom to len zaizolujes a stena tazko dycha,,,,je to nova rekonstrukcia to znamena ze nemusis penetrovat aj keby si mala , podla tech.postupu. Umna sa penetruju len stare zvetrane podklady.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ozivime. Potrebujem prestierkovat spalety. Cize na rimano uni natiahnut primu a prebrusit. Je nutne omietku napenetrovat? Dik za rady.
Odpovedať
@kejsix ak je povodna omietka prasna, tak napenetruj... si si isty, ze Prima je na to urcena? Ta je na vrstvu 3-6mm.
Odpovedať
Neni prasna, staci ofukat. Robene na jar. Uz som takto s primou robil vyspravky, ale to bolo do nevyschnuteho uni a super sa s tym robilo. Je fakt, ze mm som nejak prisne neriesil.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?