Je potrebná sieťka pod omietky?

Ahojte, idu mi robit vapenocementove omietky na tehlove murivo a keramicky strop. Je potrebna sklotextilna mriezka? Lepi sa tato sietka/mriezka lepidlom alebo sa priamo vtlaci do omietky? Co je lepsie? Dakujem
Odpovedať
1
2
@lukas567 No my mame dom z ytongu a aj napriek rovnym stenam sme davali kleber+sietka a na to omietka. Pri tehlovom dome mi to pride pomaly ako nutnost, lebo tam ten povrch /porovnavam stym co som vudela u suseda/ vobec nie je taky rovny a celistvy a by si tam hned mohol omietat...ci? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas567 poklial viem tak na tehlove murivo a keramicke stropy sa sklotextilna sietka nedava. je to zbytocne predrazenie. preto sa robia 2 vrsty - na hrubo a na jemno. 1 vrstva sa natiahne,zrovna a necha sa to vyschnut. tato vrstva popraska,co nicomu nevadi,kedze na to pride finalna vrstva. @macka23 na ytong sa sietka s klebrom musi dat,aj ked su to presne tvarnice.ta sietka s klebrom ten ytong zviaze ,aby to nepraskalo a na to potom pride uz len 1 vrstva omietky ( pripadne 2 tenke vrstvy,robi sa to potom lepsie, schne to pomalsie co je pre zapucovanie dobre)
Odpovedať
Profilova fotka
Sieť sa nedáva pokiaľ je hrúbka omietky väčšia ako 10 mm.nezáleží na tom či je to ytong alebo tehla.
Odpovedať
kukni a moj album...klasika a poriadna omietka plus este pride jemna..... sietku dam len na fasadu pre istotu.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my sme sietky davali len na ytong, na tehly vraj nebolo treba
Odpovedať
My máme porotherm tehlu a my sme sieťku nedávali.Robili sme 2 vrstvy-na hrubo a na jemno ako to píše aj yanniba.Bývame 2 roky(stierky sme robili pol roka skor) a zatiaľ nemáme po stenách žiadne praskliny. Ja ako ženy sa v tom nevyznám,ale podľa mňa netreba vyhadzovať zbytočne peniaze-keď netreba ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@macka23 Radil by som to takto: je potrebna sietka na? : 1. YTONG: JASNE, je to prevzdusneny porovity teda sadavy material, sietkou sa to kamufluje, prasklinky.. Ale velkej skupine aj tak vznijaku jemne trhlinky, pouzival by som lepidla s polymerovou armaturou + sietka.. napriklad lepidlo KEMA 2xx nieco... pohladat na googli 2. TEHLA: Myslim, ze sietna nie je nutnost, ale pouzil by som isto material s polymerovymi vlaknami.. A ako pisal antonmesaros suhlasim snim s hrubkou. Pri ytongu by som polemizoval, hlavne lambde lebo je krehkejsia.. Len ked trosku sa usadi myslim, ze hrubka nepomoze. 3. Vybrolisovane BETONE tvarnice: Vobec nie je nutna sietka, ako jediny Cize od sadaveho k najmenej sadavemu, teda najtuhsiemu...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Na tehlu netreba žiadne sieťky, priamo sa nanáša omietka, najlepšie strojová, dom s podlahovou plochou 150 m2 spravili za 1 deň, okrem stropov, krása, rýchla čistá práca Na ytong sa môže dať lepidlo+sieťka a na to omietka, resp. skôr ak ide obklad. Inak je lepšie použiť omietky na tu určené, ako baumit kalkdunnputz, a do prvej vrstvy môžete dať OMIETKOVU sieťku, ktorá je pevnejšia a má väčšie zrná. Cemix vyrába niečo podobné a lacnejšie, že vraj tiež vydrží namáhanie Inak kalkdunnputz po 5 rokoch na ytongu bez sieťky ani jedna prasklina, ani na železobetonovej konštrukcií po 7 rokoch žiadna prasklina, predtým sa objavovali aj na štukových aj na sádrových. u porfixu neviem, je to druhotriedna kvalita, dodáva sa v nasiaknutom stave a pri odparovaní vlhkosti dochádza k väčším posuvom ako pri ytongu, ktorý sa dodáva v menej nasiaknutom stave a menej, resp. min. mení svoje rozmery. Preto ej aj ytong drahší, lebo nepotrebuje schnúť. Ja som nechal ytong v interiery 10 dní, aby sa odparila voda z neho.
Odpovedať
... na ytong sa sietka + lepidlo neodporuca! Dovod? Znicis tym jeho vyhodu a to difuzny odpor. Na ytong su nasledovne odporucania: 1) steny napenetrovat, sietka do rohov (miestnosti a okien). 2) steny napenetrovat, a sietka celoplosne priamo do omietky (tak ako pise stanley). Plati to pre inter. aj exter..
Odpovedať
Na ytong je rozhodne dobre dat sietku a lepidlo. V prizemi som dal komplet vsade a nikde ani prasklinka. Na poschodi som usetril, dal som iba do rohov a po 2 rokoch som uz objavuju praskliny okolo pri oknach alebo dverach. Bez sietky by som to uz nikdy nerobil. Navyse vyhoda je, ze sietka ti zvysi aj difuzny odpor a ytong nebude az tak nasavat vlhkost z interieru. Co potom znamena, ze bude suchsi a bude mat lepsi tepelny odpor. Najma ak ho zvonku zateplite, tak je vyhodne co najviac posilnit parotesnost z vnutra ...
Odpovedať
Profilova fotka
dom mame postaveny z thermalicy, a prave sme dokoncili cementove omietky...davali sme sietku+ kleber lepidlo
Odpovedať
Profilova fotka
Na ytongu máme lepidlo, sieťku a sadrové omietky. Žiadne praskliny.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja som daval 2 az 3 cm hrubej potom sietku a potom jemnu teraz ideme malovat, davali sme sietku pre istotu nech to nepopraska casom a ked sa napenetrovala hruba boli vidiet jemne praskliny mozno by to ta jemna zacelila,pre klud na duši sme ju tam dali zas to o moc drahsie nevyslo :D nemam moc tehly iba obvodove, priecky su porfix tam isla sietka a jemna. Hruba bola rucna nie strojova, kamratovi robili na ytong strojovu a davali sietku hned do omietky.
Odpovedať
Odpovedam iba na tvoju otazku, lebo sa tu zamotali dalsie materialy ako tehla: Na tehly a dany typ omietky sa nedava sietka, ale omietka musi byt hrubsia,ako 1cm resp.sa nanasa v dvoch vrstvach. Stavba musi byt usadena "idu mi robit vapenocementove omietky na tehlove murivo a keramicky strop. Je potrebna sklotextilna mriezka? Lepi sa tato sietka/mriezka lepidlom alebo sa priamo vtlaci do omietky? Co je lepsie? "
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
dobry vecer... mame starsi dom, material je kvadra + tehla.mur sem tam trosku mokry, preto chcem pouzit priedusnu stukovu omietku. oskriabem staru farbu a mozem natiahnut ten stuk ? plus sietky do rohov..vdaka
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
ale som sa pobavil, kazdy cosi ine trepete:) prievzdusny stuk, sietka a kleber ako zaklad omietky: :-D zaujimave ze kazdy ide po radu sem a nikto si neprecita odporucanie vyrobcu omietky :-o Ja dilemu nemam, kedze mam Ytong a nechcem aby mi plesniveli steny uplnym zavretim murov a vyuzil vyhodu tohoto muriva co je nasiakavost a teda vyuzujem ju na regulaciu vnutornej klimy a teda nemozem zavret pory klebrom ale dam sadrovu omietku s podobnym difuznym odporom ako maju tvarnice. Jedine dilemu mam, kedze som amater v omietani ako dat sietku cez omietniky, ktore chcem neskor vytiahnut tudiz sietka nesmie ist cez ne ale prerusenie sietky sa mi ties nepozdava. Drzim place vsetkym klebristom ktorim plesniveju steny alebo vetraju 5 krat za den ci maju vlhkost vysoku doma.
Odpovedať
Profilova fotka
@stavbar_tamy aj mna si pobavil, :D, pokial budes mat rosny bod na stene je uplne jedno ci tam mas kleber alebo nie :D.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ja by som chcel strojovu sadrovu omietku s hrubkou medzi 0,5 a 1 cm. Murivo je brusena tehla. Vymurovane je to skoro na milimeter presne takze nie je dovod nieco vyrovnavat hrubou omietkou. Neviem ale ci 0,5-1 cm sadrova omietka nebude robit potom nejake problemy. Vyriesila by to sietka ? Mate niekto taku tenku omietku na tehle ?
Odpovedať
momentalne riesim omietky na ytong lambda, 2 poschodia, su tam aj zelezobetonove stlpy v obvodovych muroch, kvoli statike a velkemu otvorenemu priestoru idu mi robit vapennocementove omietky , material profi mk1 a hrubka 1cm sietkuju zatial len miesta kde je beton s ytongom, citam vela prispevkou , tak neviem ci mam dat presietkovat rohy aj ,alebo nie aby sa to aj difuzne neuzatvorilo prosim o radu dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
my robime sadrove omietky, ale itong sme este nikdy celoplosne nesietkovali(ked tak iba spooje materialov) ale nestalo sa nam ze by popraskalo!!!uz to robim 6eokov...
Odpovedať
Profilova fotka
vie mi niekto prosim poradit ze ci staci iba omietka na oskrabane steny starsieho domu. alebo musim dat aj sietku? dakujem.
Odpovedať
vie mi niekto vysvetlit rzdiel medzi omietkou glatputz a rimat? vraj rimat je cista sadra bez chenie,aky je v tom rozdiel? a este treba davat aj sietku ked mame tehlu a novostavbu?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Dobrý rekonštruujem byt bauring zoškriabal som staré nátery e chcel by som to omietnuť stačí len omietka alebo bude lepšie ak dám sieťku z lepidlom a potom omietku samozrejme penetrácia pred tým
Odpovedať
My sme davali sietku na oskrabane steny a az potom omietku. Mne sa to zdalo zbytocne vyhodene peniaze,ale majstri kazali,tak sme si nechali poradit.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobrý večer ako ste to prosím riešili pri rekonštrukcií na pôvodne suché omietky v rodinnom dome ? Najskôr kleber , sieťka a potom vápenocementová omietka alebo iba vápenocementová omietka a do toho zatlačiť sieťku .Ďakujem pekne za každu radu .
Odpovedať
@dudo1801 kleber sietka je podla mna nezmysel. Pozri moj album akurat omietame
Odpovedať
A pri priechode materiálu sa používa sieťka? Tehla betón? Pri venci alebo preklade betónovom..? Ďakujem
Odpovedať
Ak chcem natiahnuť lepidlo a následne suchanu farbu na OSB dosku aky druh sietky odporúčate?Resp ma S tým niekto skúsenosť?
Odpovedať
Profilova fotka
@maros43 Odporúčam najprv prišróbovať cez tanieriky ale 3cm polystyrénu a potom lepidlo a sietku +omietku. Bez polystyrénu ti to po case odpadne.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?