Je možné naniesť priamo na "vatu" omietku?

Chcela by som sa opytat, ci uz niekto nanasal "vnutornu" omietku na vatu - resp. ci sa to vobec da.... - napr. ak je zateplena strecha nobasilom a chceme sa vyhnut sadrokartonu...dakujem. :-)
Odpovedať
Dá sa to, ale musí byť tvrdený nobasil, ako na zateplenie, zatrie sa sieťka kleber a na to môže ísť omietka. Fasádny nobasil je drahší.
Odpovedať
priamo na vatu nemoze ist omietka
Odpovedať
ferka511: To by bolo možné len v prípade, ak by tam už bola parozábrana (medzi 2 vrstvami tep. izolácie, ktoré sú v pomere 1:5). Totiž treba nejako zabezpečiť vzduchotesnosť a aj parotesnosť. Tento nápad Kafulienky sa mi nepozdáva. Aj z toho dôvodu, že nepoznáme detaily a vždy je dobré, ak je stavba čo najviac stužená, aby bola pevná a odolná. Tuhosti celkom iste napomáhajú aj dosky, ktorými niečo oplášťujeme. Sieťka, lepidlo a omietka - slabota. Kafulienka, ak sa chcete vyhnúť SDK konštrukcii, je možné použiť aj nejaké drevocementové dosky, ktorú sa prišrubujú, bez použitia konštrukcie. My sme dali Velox. Existuje ešte aj Krupinit, Cetris ... Viac na mojej stránke, cez fotoblog.
Odpovedať
Profilova fotka
nie, priamo na vatu sa neda naniest
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?