Hrubka sadrovej omietky

Profilova fotka
Je nejaka predpisana, aleb odoporucena hrubka sadrovej omietky? Podklad je sietka s lepidlom. Moze sa nanasat omietka na tykto povrch v hrubke cca od 1-4 mm uz ako finalna vrstva? Dakujem
Odpovedať
@martins1 zalezi od podkladu a omietky, urcite to mas v technickych listoch popisane...
Odpovedať
@martins1 dost zalezi na tom, ci to chces spravit tak ako robosi hovoria "panko, takto je to dobre, my to tak vzdy robime", alebo to chces robit ako vyrobca kaze...
Odpovedať
predpokladám, že hovoríš o stierkach, nie omietkach. a ako píšu ostatní, závisí to od použitej stierky. Každá je určená na iné účely a hrúbky. Ak potrebuješ zrovnať nejaké nerovnosti (čo nepredpokladám, nakoľko je to už zasieťkované, a to by malo zrovnať všetky väčšie nerovnosti), tak potrebuješ stierku pre hrubšiu vrstvu - ktorá nemôže ísť na 1 mm. Tomu postupu sa divím - najprv sieťka s lepidlom, a na to stierka. Väčšinou sa dáva sieťka do prvej, hrubšej vrstvy stierky/omietky (napr. Rimano Uni), ktorá zrovná nerovnosti, a na to sa spraví finálna úprava napr. Rimano Final, alebo GletXL, alebo nejaký tmel. Buď ťa chceli majstri obrať o pár sto eur, alebo si si to sám zasieťkoval, a od majstrov chceš iba finálnu vrstvu. Každopádne treba dodržať hrúbky, ktoré sú stanovené výrobcom pre konkrétny druh stierky. Stierky určené na hrubšie vrstvy nemôžu ísť na tenúčko, a naopak to platí detto.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za prispevky. Ano opravujem sa. Jedna sa o stierku. Viem ze pre kazdy druh stierky moze byt ina odporucena hrubka, ktoru uvadza vyrobca. Ved podla toho aka nerovnost sa ide zrovnavat toho sa voli aj vyber stierky. Ja som zrovnaval lepidlom. Je na tom nieco zle? :-| Nechcem robit s 0-3mm stierkou hrubku 30 mm a naopak. Na to som sa ani nepytal. Mozno som zle naformuloval otazku. Tak teda inak. Je mozne natiahnut finalnu stierku (napr. Rimano prima) na zrovnany povrch lepidlom so sietkou?
Odpovedať
Profilova fotka
ano mozes pouzit rimano prima
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem
Odpovedať
@martins1 keď dodržíš predpísané hrúbky, tak nie je problém. Otázka je, či si to aj zrovnával, nielen sieťkoval. Aby neboli veľké rozdiely v hrúbke tej stierky.
Odpovedať
Profilova fotka
Ano zrovnaval som to. Chcel by som pouzit bud Rimano Pima alebo Glet XL. To je mozne nanasat v hrubke 0-10mm. Dakujem za rady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?