Máte záujem o hlinenú nepálenú tehlu - 200 ks?

Profilova fotka
ak by niekto mal záujem zostala nám nová nepálená hlinená tehla asi 200ks, zakúpená v stavebninách...
Odpovedať
1
2
Nebojíte sa stavať zo suchého blata? Pred pár rokmi kdesi v oblasti Iránu popadali hlinené stavby keď zapršalo.
Odpovedať
@diskuter budu mat uplne ine problemy, ked im bude v interieri na priecky prsat.
Odpovedať
@ivetmar To máte ako náhradu hlinenej omietky? Koľko vyšla jedna taká tehla a čo za stavebniny to ponúkajú?
Odpovedať
@diskuter myslíš tie hlinené stavby čo tam stáli viac ako 2000 rokov? :-D
Odpovedať
@stastnyjim Na púšti sa z hliny stavia dodnes.
Odpovedať
@gashtaan stačí že prasne rúrka s vodou
Odpovedať
Hlina je krasny material a krasne domy sa z nej stavaju samozrejme, ze nesmie na to prsat, lebo by sa parametre hlinenej stavby velmi znizili
Odpovedať
Čo je na surovej hline krásne? Myslím že je to nehygienický materiál.
Odpovedať
@diskuter buď si tu robíš srandu alebo si úplne mimo! nie len na púšti sa stavia z hliny, Bohužiaľ alebo chválaBohu je to jeden z najkvalitnejších a najzdravších materiálov aké ľudstvo pozná a je ešte aj ekologický.
Odpovedať
@slavoslav Čo je na surovej hline zdravé? Môžu v nej byť chorobopolodné zárodky.Počul si o pálenej tehle? To je zdravý materiál. Hlina, kamene, drevo... sú povojnové materiály, Vtedy nebolo z čoho stavať a bývať trebalo.
Odpovedať
@diskuter vyzerá, že všetko, počnúc technickými parametrami (pevnosť, pružnosť, akumulačná schopnosť) končiac hygienickými parametrami z titulu distribúcie vzdušnej vlhkosti. Bavíme sa o vysušenej hline, nie mokrom blate kde je toho života asi viac. A na druhej strane nie všetko živé z mikrosveta je choroboplodné (bez väčšiny z toho by sme to tu možno ani neprežili). Myslíš že zvieratá sa v blate váľajú preto aby na seba nahádzali choroboplodné zárodky, alebo je to práve naopak? Prečo by pálená tehla mala byť zdravšia ako nepálená? Je len drahšia, pevnejšia a krehkejšia.
Odpovedať
@diskuter ta zdrava palena tehla mi vylieci chripku ked ochoriem, alebo ako to mam rozumiet? Ja totiz teraz byvam v panelaku a ten mi moc v chorobe nepomaha... :(
Odpovedať
Článok sa načítava...
@slavoslav @diskuter mna by zas zaujimalo, ze preco ked ludia stavaju z materialu, z ktoreho sa stavalo pred n.l., si davaju zavadzat elektrinu a naslahaju do tej steny vodovod a este aj na teplu vodu... Ved by stacila vatra v strede obyvacky - svetlo aj teplo a nejake to koryto zo studenou vodou.... Ked chceme byt paleo /ci ako to nazvat..../, nech uz kompletne....
Odpovedať
@megdesign ??? padla info že nepalena tehla nie je zdrava, to som sa "odbornikovi" na stavebníctvo pokúsil vysvetliť, že nie je pravda. Z čoho si usúdil že sa treba presťahovať do jaskyne??? alebo si si chcel len hejtnuť z dlhej chvíle?
Odpovedať
Profilova fotka
@diskuter Ty evidentne poznáš hlinu a jej vlastnosti len z Tvojho dvora, kde ju máš zmiešanú so slepačími a kačacími exkrementami a pri každej príležitosti si ju na gumákoh donesieš do domu. Inakšie o jej vlastnostiach a využití nemáš ani len poňatia... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@diskuter stavba je s ytongu z nepálených tehál máme len časť nenosných stien :) ale určite je to len pre tých čo majú radi prírodný materiál :)
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign Všimol si si už niekedy, že aj slnko, vzduch, voda, vietor tu boli už pred našim letopočtom a napriek tomuh ich dobré vlastnosti ľudia využívajú aj dnes? Ktovie, čím to asi bude? :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan netuším prečo by nám malo pršať máme klasický bungalov z ytongu,železobetonový strop/strecha yotng zateplené polystyrénom s EPDM.
Odpovedať
Profilova fotka
@beginner7 nieje to náhrada, omietky sme dali hlinené v celom dome len nenosné priečky máme priznané s nepálených tehál nebudú omietnuté nám sa to takto páči reguluje nám to vlhkosť je to prírodný materiál bez chémie, je to bežne dostať i heluz ich predáva,treba si pozriet momentálne ceník u nich..
Odpovedať
@slavoslav Hlina nemá budovú pevnosť a porovnávať ju s betónom je zcestné. Pórobetón je tiež pružný dokáže vyrovnať rozťažnosť pri rozdiele teplôt 10-ky stupňov, asi ako každý certifikovaný nosný materiál. Hlina akumuluje teplo podstatne slabšie ako betón. Vlhkosť akumulujú aj iné bežné materiály: pórobetón, vápnopieskové omietky, drevo, sádrokartón, sádrové omietky. Mám doma 30 - 40 % vlhkosť, čo je suchý vzduch, a nechýba mi nejakých ideálnych 50 - 60 %, naopak som rád že mi nič nebude plesnivieť. V hline je napríklad plieseň, a tú by som nechcel dýchať. Zvieratá v lese som nevidel váľať sa v blate, možno v lete keď štípe hmyz, ako menšie zlo. Vo výkaloch sa váľajú domáce zvieratá čo znižuje ich hygienickú hodnotu ako potraviny. Pálená hlina sa nerozmočí, nežijú v nech choroboplodné zárodky.
Odpovedať
@dgerzo Paneláky sú zlé preto lebo tam býva veľa ľudí. Betónové stavby zateplené minimálne 20 cm izoláciu sú kvalitné.
Odpovedať
@megdesign Nepálená hlina jeodrb asi ako feng-shui. Niektorí ľudia nevedia čo od dobroty riešiť, a tak kupujú také kraviny. :-)
Odpovedať
@jamk1 Pouč má aké skvelé vlastnosti má surová hlina a prečo z nej ľudia bežne nestavajú domy.
Odpovedať
@ivetmar Yton je tiež prírodný... piesok, vápno... aspoň to tvrdia na ich stránkach. :-) Definuj slovo "prírodný".
Odpovedať
Profilova fotka
@diskuter Nemám ani chuť a ani čas na to, aby som Ti vysvetloval to, čo si môžeš aj sám vygoogliť, :-)
Odpovedať
@diskuter ty ked nemas pravdu tak si argument jednoducho vymyslis. Kde si videl porovnanie s betonom? Neber tie drogy, neprospieva to zdraviu. Vyskyt plesne nezavisi od materialu, nájdeš ju tak v hline ako aj v betone, porobetone, omietke, mineralnej vlne... Kdekolvek, len jej rast zavisi od vlhkosti teploty a prudenia vzduchu. Co je budova pevnosť? A na co je to dobre?
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetmar ak chceš dám Ti kontakt na koegov,ktorí stavajú podobné domy. A pre ostatních...prestante trepať proti hline. Viete prd o jej vlastnostiach a pevnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav To by som netvrdil má najvyšší obsah Radónu.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetmar Viete čo všetko sa pridáva do cementu. Verím tomu ,že ak by ste to vedeli nikdy by ste cement na stavbu svojho domu nepoužili.To čo sa teraz predáva ako cement má len prachmálo spoločné s cementom spred 20 rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
@diskuter Paneláky zateplené 20 cm izoláciou by boli ok ......ak by mali rekuperáciu, alebo klimatizáciu. Tým že sa utesnili paneláky, zvýšila sa v nich vlhkosť z 40 na 65%. To má za následok lepšie podmienky pre rôzne baktérie roztoče atd(viac vlhkosti viac chorých a alergických ľudí). Zvýšená vlhkosť preniká do konštrukcií panelov ktoré sú zo ŽELEZO betónu. Tým sa urýchluje korózia oceľových konštrukcií čím sa znižuje životnosť paneláku.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?