Elektrorozvody pred omietkami

Dobrý deň, chcem sa prosím Vás spýtať, či je nutné niečo robiť so zasekanými rozvodmi elektro pred omietkármi. Napr. zapucovávať káble maltou po celej dlžke a pod. , alebo to je všetko v réžii omietkarov. Vopred ďakujem za odpoveď
Odpovedať
My ti povieme nieco, omietkari nieco ine. Vsetko je to na vasom vzajomnom vykonzultovani. Urcite nebudu protestovat, ak to zahadzes niecim normalnym. usetris hlavne cas.
Odpovedať
Netreba, ale je to vecou dohody. Hlavne si skontrolujte kriticke miesta, kde obcas kable trcia do priestoru (napr rohy, okolie el.rozvadzaca a pod), lebo omietkari sa s tym nebudu zdrzovat. Dobry omietkari budu mat plastove krytky na el.krabice, ak by ich nemali, tak si narobte z centimetroveho polystyrenu, v nudzovom pripade tam natlacte stare noviny..
Odpovedať
Mne omietkari povedali že od toho sa odvíja cena. Oni by si to museli zapucovať sami a bolo by to drahšie. Takže keď ste šikovný tak zapucovať nie je problém.
Odpovedať
Vždy je lepšie ak drážky pred omietkami zafuguješ maltou, ale nie je to nutné ak sa robí najskôr hrubá omietka a na druhý deň jemná. Avšak napr. keby sa robilo len z jemnou omietkou tak z hlbokej drážky môže omietka vytekať, dlho by schla a zle by sa pucovalo. Podobne treba vyplniť drážky pod sieťkou a nechať zaschnúť. Môžeš si to urobiť sám, alebo to urobia murári, to je prakticky jedno.
Odpovedať
kajo873 skor by som povedal ze aj nesikovny to dokaze zahadzat inac mas pekne rozpisany harmonogram prac vo svojom profile
Odpovedať
Nedavno sme robili dom pri TT.... Omietkari pekne zatiahli omietkou aj par krabic /noviny sice dali, ale neunuvali sa po zatiahnuti do krabice aspon pichnut prst.../ Nastastie sme skoro vsetky nasli, len jedna, ktora bola prechodna jedalen+obyvacka bola problem. Tak klinec a vo vyske vedlajsej zasuvky sa pekne natlkal klinec doradu vedla seba do omietky. Nastastie sme zhruba vedeli, kde asi je.... Takze na toto si dat bacha. Zapucovavat sme nezapucovavali. Omietkari zatiahli drazky. Ale zas sme mu to moc nerozbili pri drazkovani ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My vyplname drazky tzv. jadrovou omietkou, odporucili nam to v stavebninach. Mech myslim 40 kg stoji cca 4 €. Na cely dom ratam tak 2-3 mechy. Drazok mame neurekom, strojova omietka by sa predrazila. Robime to rucne, ak mas na to cas nie je to nic zlozite. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
na drážky u mňa použili grobputz...
Odpovedať
zatentuj dražky jadrovou omietkou pretoze ak pôjde tenka vrstva konečnej omietky- a by to nebolo vidno drazky ide o to že hrubšia vrstva omietky ked zaskne trošku sa stiahne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?