Drevoštiepkové dosky namiesto sadrokartónu

ahoj, napadla ma jedna myslienka, bolo by mozne miesto sadrokartonu dat na steny v podkrovi osb dosky a potom dat na to normalne stierku, farbu atd.? som uplny laik, mozno je to uplna sprostost, len tak uvazujem, ale vyjadrite sa, dalo by sa to?
Odpovedať
Profilova fotka
Za prvé OSB dosky sú jedovaté.Obsahujú veľmi veľa škodlivej chémie.Za druhé stierka by na tom nedržala.
Odpovedať
Omietka by držala, len musíš dodržať určite postupy (penetrecia.....atď) Nechapem načo trepať OSB do podkrovia a potom omietku? ved to nevychádza ani po finančnej stránke dobre a práca?
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros to platilo už hodne dávno, v súčasnosti je podľa mňa zakázané používať formaldehyd. A v cenníkoch som už dlho nevidel OSB dosky bez prívlastku "ECO", čo znamená, že pri výrobe sú použité zdraviu neškodlivé materiály.
Odpovedať
Profilova fotka
@jajabax predchádzajúce pripomienky vyčerpali všetky možnosti, len rozvediem, OSB má sväčšiu pevnosť, ale to je jediná prednosť. Prekrytie by si vyžiadalo toľko materiálu a práce, že použitie dvojvrstvého SDK by bolo jednoduchšie. Ale v podmienkach zvýšenej vlhkosti má OSB opodstatnenie, ak nedôverujete ani SDK na to určenému.
Odpovedať
takže ešte aby som to uviedol na pravú mieru , osb dosku je možné použit ako náhradu sadrokartónu,tej škodlivosti by som sa nebál , robia sa z nich celé domy, takže v tom problém nevidím . ako bolo povedané treba dodržat postupy,to je dost dôležité ,pretože osb doska má špecifický povrch,moc na nej nedržia dalšie vrstvy .treba použitz adhezný mostík, nie penetračný náter,dalej by sa mala použit armovacxia sietka s lepidlom a nakoniec omietka/stierka.platí ešte zádada,ktorú málokto dodržiava,pokial sa omieta osb doska je dobré najskôr na nu dat polystirén hrúbky aspon 2 cm . kôli zložitostia cenovej náročnosti by som išiel určite do sadrokartónu
Odpovedať
suhlasim s vencom, mam odskusane ze bez polystyrenu to nedrzi, a cena je zhruba rovnaka - mam to overene
Odpovedať
Profilova fotka
@jajabax Ale ved na taketo veci su uz vymyslene fungujuce riesenia, tak preco vymyslat vymyslene? Co takytmo riesenim chcete docielit? Ved je tolko moznosti, ktore su odskusane praxou? Napr. sadrovlaknite dosky a pod...?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@montazsadrokartonu to hej ale čo keď ma človek vaznikovy krov. Na spodok vaznikov nabijem namiesto osb sadrovlaknitu dosku -to neviem čo mi to zabezpečí vzduchotesnu rovinu a aj tak kvôli rozvodom musím opäť dať sdk strop ? Alebo sa mýlim ?
Odpovedať
@antonmesaros ked toto napiše PRO , tak s panom bohom tvoja stavebná činnost.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?