Dávajú sa prv omietky alebo podlahy?

Prosim poradte mi čo davate prv vnutorne omietky,alebo podlahy? dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ahoj danulienka..najprv musia ist bezpodmienecne omietky, pretoze ako budu natahovat putzovku, zvlast na strop bude im padat na zem, co je prirodzene..A potery teda podlahy idu na sami koniec.V pripade ze uz mate aj kurenie. My teraz robime putzovky, potom kurenie a nakoniec potery. Och kiez uz by to bolo..papa
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, aj my sme mali presne postupnost: omietky, kurenie a teraz potery. pa
Odpovedať
Profilova fotka
cauko, rovnaky postup mame aj my, cakame na okna, potom omietky, kurenie a poter x-)
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak ako Lea
Odpovedať
určite omietky
Odpovedať
Profilova fotka
aj my tak ideme,okna,elektrina,omietky a potom podlahove kurenie........... :-)
Odpovedať
Technologický správne sa vždy robia najprv omietky, lebo dole pri betóne sa to veľmi zle vyrovnáva čiže pucuje a keď sa urobia potery ten spodok sa do toho sková. Pri poteroch treba dať k stene dilatáciu, buď 1 cm polystyren nalepéte ho pištolou a akrylátovám tmelom na stenu,ale vždy lepte tak, aby sa to ten akryl skoval pod poter, alebo je taká dilatačná fólia pásovina. No a potom sa robia podlahy. Keď máte už natiahnuté podlahové kúrenie pred omietkami, tak ho treba chrániť doskami, lebo Vám to zničia.
Odpovedať
Profilova fotka
ferka ... akryl skoval pod poter... "schoval". :-) normalne nikoho neopravujem, ale to slovo si napisala zle asi 3 krat ... :-)
Odpovedať
Dobrému murárovi je to tak jedno.A ak je murár nešikovný tak sa bude vyhovárať a skovávať sa za nejakú dilatáciu. Mne robili najskôr podlahy a potom omietky a teraz som dával soklové parketové lišty iba lepidlom! Keď to vakovali tak mal murár hliníkovú ťahaciu lištu za dvetisíc korún a tá má jednu stranu ako doska širokú cca dva centimetre a na druhej strane je to zrezané asi v 15 stupňovom uhle.On to s tou špicatou stranou dvojmetrovej lišty tak urobil že mi lišty ani nebolo nutné zatiahnuť akrylátom.Taktiež zvislé rohy stien akoby po ovakovaní tou lištou vyrezal.Takže nejde o to čo skôr ale či niekto vie alebo nie.U svokry to robili opačne a zas...i celé steny betónom.
Odpovedať
aquabelle samozrejmä, že schovať, ale keď niekto rychlejšie myslí ako píše stáva sa aj to a čo si tu poverená opravovať gramatiku učiteľka národa?
Odpovedať
:-D :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ferka ja len ze ked niekto rychlo pise, ok ale zvycajne nenapise to iste slovo zle niekolkokrat za sebou. to skor svedci o tom ze proste nevie ako sa pise. nie som nicim poverena, len svojim nazorom, ze ked niekto vie zapnut pc a logovat sa na forum tak asi zvladol zaklad gramaticky svojej rodnej reci. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
no vidis, aj ja som sa sekla lebo rychlo pisem - gramatiky 8-)
Odpovedať
ono sa takmer vzdy robia omietky prve. len treba dat bacha aby ti omietkari neposkodili instalacne rozvody a v najnizsom podlazi vodorovnu hydroizolaciu. pokial das najskor poter, vyhnes sa tymto veciam - samozrejme vyskocia ine.
Odpovedať
moj manzel to vymyslel tak ze navprv omietky na hrubo, potom podlahovka + poter a nakoniec nam budu robit omietky na cisto. Este nam chyba ta posledna faza tak uvidim ci to tak bolo dobre. :-D
Odpovedať
tinax múdro...tak to je perfektne . ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
jjeeej, tak sa tesim, lebo aj nasi chlapci pracanti sa rozhodli to urobit ako vy tinax :-N
Odpovedať
My sme robili najprv potery, mali sme tam veľa rúrok a trúbiek a káblov... :-) Majstri povedali, že im je to tak lepšie. Ale pri strojových stierkach sa majú robiť najprv stierky, potom potery.
Odpovedať
my sme mali najskor potery a az potom strojove omietky. S majstrami sme sa dohodli, ze si budu davat pozor a dodrzali slovo.
Odpovedať
My sme robili omietky (nahrubo, na jemno) a potom potery + nivelacka. Vsetko super spokojnost. dodo
Odpovedať
Profilova fotka
My by sme radi bývali do konca roka. Ale keďže stavba sa má nechať vymrznúť hlavne kvôli puklinám v omietkach tak najprv spravíme podlahu, a budeme bývať bez omietok, ktoré dáme až po mrazoch. Viem, nebude to nádherné bývanie, ale potrebujeme bývanie čo najskôr. Takže u nás to bude naopak ako u ostatných. Budeme pravdepodobne robiť striekané omietky a tak asi podlahu zakryjeme nejakým igelitom. Ak viete o inej nevýhode prečo najprv omietky a potom až podlaha, okrem zašpinenia, tak dajte vedieť. Rada sa poučím.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkama , domnievam sa, že to je názor z čias, keď neexistovalo ústredné kúrenie. A používala sa technológia murovania na 2 cm spáry. Tieto potrebovali vyzrieť a vyschnúť a teda aj stenčiť. Teraz a muruje na milimetrové hrúbky alebo lepidlo a tam zmraštenie stien nehrozí, naviac kúrenie na jeseň len predľži sušenie. Najväčším zdrojom vlhkosti sú potery a tie budete musieť urobiť pred omietkami a sadrokartónom(ak ho použijete), takže nestrpčujte si život v obývanom dome.
Odpovedať
Prečo sa väčšinou robia najprv stierky a potom potery? Len preto, aby sa ochránili podlahy? Naozaj ma to zaujíma, nie je to "vyrývacia" otázka...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja sa skôr bojím toho, že keď v zime všetko pekne zamrzne, a zamrzla by aj zem pod základmi, čo sa môže stať, a náhodou by tam zostala nejaká vzduchová dutina, ktorá vznikne zmraštením zeme, aby sa nám omietky nepopraskali. Druhá vec je, že som počula, že striekané sadrové omietky sa veľmi pekne dajú opraviť, jednoducho sadrou, takže ak by aj popraskali, len ich zatrieme. Nie som zástanca rýchlych stavieb, ale niekedy sa inak nedá.
Odpovedať
Profilova fotka
Pretože je to takto dané, je to technologický postup-tak sa to učilo, učí a aj stále uvádza v nových článkoch a akýchkoľvek výskumoch. Ja som sa nikdy nezamýšľala nad tým prečo to tak je, je to proste dané, tak ako napr. postup robenia cesta. Tu nejde len o zašpinenie, ale behom nahadzovania omietok sa môže stať čokoľvek, ide hlavne o predídenie mechanického poškodenia. A hlavne sa to teda týka konečných povrchových úprav podláh, nie pri ťahaní nivelačiek. A čo sa týka názoru o vyzrievaní, tiež si myslím, že pri dnešných techonológiach je to už iné. Ale zase asi by som sa priklonila k nasťahovaniu na jar, už len z toho titulu, že cez zimu sa už domček pomaličky prekúri a nasťahuješ sa do voňavého, ale už nie čerstvého - aj keď to vlastne potvrdzuje tú starú zásadu :-D - ale my sme sa sťahovali týždeň po omietkach - už sme nemali bytík - a bolo to teda dosť vlhké prostredie, na druhý-tretí deň mi to už aj vadilo, a to sme sa sťahovali v sept., a okná boli otvorené non-stop...
Odpovedať
tak unás je to všetko naopak najpr sme zakrili podlahové kúrenie a potom budeme robiť omietky :-D keď aj niečo padne na zem tak sa to hneď očsití, a ešte som sa nedočítala prečo najprv omietky , okrem toho lepšieho zapucovania v čom problém ja nevidím.
Odpovedať
Profilova fotka
áno, pri ťahaní trubiek po zemi je jasné, že najprv nivelák. Ten postup je ozaj len na konečné úpravy t.j. parkety, vlysy alebo laminát. Si vieš predstaviť, že naťiahneš omietku a tak budeš ťaháť trúbky a nivelák? 100x tú omietku oškriabeš a zašpiníš, kým urobíš spodok...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
čo mi poradíte, chceme dávať omietky skôr ako potery, ale už sme dali lepenku na podlahu, máme dávať omietky teraz alebo potom po poteroch ?
Odpovedať
@tinkaro My sme davali najprv omietky, svagrovci naopak... Dozor im to schvalil.. Lepenka je fajn, aspon sa vam bude podlaha pred potermi lepsie cistit od zbytkov omietky. ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?