Čo robiť po polysterénových kazetách?

Poprosím vás o radu. Kúpili sme starší RD, kde boli na niektorých stenách drevené obklady (do 1,5 m) a nad tým, vrátane stropu, polystyrénové kazetové dlaždice. Po strhnutí tých prvých stačí jemne vyspraviť omietku. No po kazetách je to už horšie. Na stenách ostalo lepidlo, na asi troch miestach (i keď malých) zišli dolu aj s omietkou. Aký je podľa vás najoptimálnejší postup - (1.) obiť omietku na všetkých dotknutých stenách a spraviť novú, alebo (2.) zoškrabať lepidlo, kde treba - vyspraviť a namaľovať farbou, (3). dať SDK - na steny aj strop. (4.) navrhnite vy :)
Odpovedať
@mario75 1. - poctivá práca, síce sa namakáš, ale bude to kvalitne urobené. 2. tiež prijateľná možnosť, pokiaľ nechceš investovať veľa peňazí a času. Ale je to už kompromis 3. taká cigánska robota - všetko zakryjeme, nech to nie je vidno. Ktorú cestu si vyberieš? Možné sú všetky tri. A ešte 4. - kúp novostavbu rodinného domu.
Odpovedať
@mario75 jedna alebo dva ako písal chrobak, išiel by som do toho jednotkou taký asi najkvalitnejší spôsob ...
Odpovedať
@mario75 ako píšeš v tom bode číslo jedna, obiť a urobiť na novo :)
Odpovedať
@mario75 suchá omietka a sdk na strop je najdrahšie, ale najlepšie riešenie. Najlepší efekt. Strop je teraz bežné znižovať, dávať svietidlá a podobne. Ak niekto nazve suchú omietku cigánskou robotou, tak neviem :-D rigips ho môže zažalovať. Aj Rómovia :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?