Čo dať na Ytong vnútri, stierku (lepidlo, sieťka,stierka) alebo mietku (prípadne akú omietku)?

Profilova fotka
Ďakujem za radu.
Odpovedať
lepidlo sietka lepidlo a tuto omietku http://www.belickova.sk/katalog/actio... a mas pokoj na 20-30 rokov
Odpovedať
ak to bude tenkovrstvá omietka, tak sieťka a lepidlo, ak to bude dvojvrstvová omietka (jadro a štuk), alebo hrubšia jednovrstá cca 15-30 mm omietka, či už vápennocementová, alebo sadrová, tak sa sieťka a lepidlo nedáva. Odporúčam sádrové omietky, sú o čosi zdravšie.
Odpovedať
Profilova fotka
bez sietky by som nedaval.... ak nechcete mat pavucinove praskliny na stenach
Odpovedať
ani ja by som omietky nerobyl bez sietky ale ani s lepidlom stena musy trocha aj dychat odporučam strojove omietky s celoplosnym sietkovanim cena sa pohybuje 7.5až 8 eura na stvorec praca aj material.
Odpovedať
Ahoj my sme robili jadro v paneláku. Pri ytongu som sa dočítal,že tam netreba sieťku ale to sa nám nepozdávalo a lepidlo a sieťku sme dali. Nezabudni na hydroizoláciu ak idete robiť steny v kúpelni. Ak si dobre ešte pamätám ešte sme steny penetrovali pred sieťkovaním.
Odpovedať
Ytong bez sietkovania by som nerobil. Mozes dat sietku do prvej vrstvy sadrovej omietky, ak sa pre taku rozhodnes. Alebo lep, sietka, stierka pri vapennocementovej. Reci o dychani stien - cez steny ide zanedbatelne percento nutnej vymeny vzduchu. Bez normalneho vetrania je jedno, ci mas lepidlo alebo nie. Resp. s normalnym vetranim je jedno, ci mas vrstvu lepidla alebo nie. Odporucane strojne omietky - nepises, ci mas dom alebo byt. V byte by bol troska velky problem s technikou. A celkove strojne omietky idu v hrubej vrstve, teda potrebujes nasobne dlhsi cas na vyschnutie. Co je dost vazna vec, ak prestudujes prislusne temy k tejto veci. Rozhodni sa podla vlastnych priorit.
Odpovedať
... mame sadrove omietky 0,8 - 1 cm, sietku sme davali do rohov miestnosti a rohov nad a pod oknami. Steny su bez prasklin.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
U mojho brata na ytong sme davali sietku do sadrovej omietky Rimano cca 8 mm.,aby nam steny dychali. Nezabudni vsak na penetraciu ytongu pred omietanim, lebo ked nedas, tak to tuhne nerovnomerne a zbytocne sa natrapis a stena nebude pekne hladka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?