Čo dať na stenu feinputz či kleber

Ahojte strechači, chcela by som sa spýtať, čo dať na steny ked sme dali dolu iba vrchnu časť farby-omietky ta pod tym je akoby mastna ide velmi tažko dolu. Naši odporučaju aj tak oškrabavať a iba dať feinputz, ale iny murar povedal, že stačí vrchna čas čo ide na to penetrak sietka a kleber. Dakujem za rady. 1,foto oškrabana a na 2 foto vidieť tu modru farbu a pri okne oskrabanu.
Odpovedať
@25mia25 mastná? nebude to hlinka? v minulosti sa používala ako povrchová úprava. Nič na nej nebude poriadne držať, ideálne je dať ju dole. Ak chceš zariskovať, čokoľvek na to budeš dávať, tak len cez adhézny mostík.
Odpovedať
@slavoslav neviem co to je ale dom.ma 35 rokov. Farba mala vzory mozno neni ani mastna ale nam sa to tak zda strasne tazko to islo dolu. Na tej prvej fotke vidno este take mapy. Dnes tam pojdem skusim to odfotit s fotakom mozno to bude lepsie vidiet, ale bojim sa toho ze budeme oskrabavat do nekonecna.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako pisal slavoslav .pouzit adhezny mostik .robili sme takto rekonstrukcie starych domov niektore uz par rokov a vsetko drzi.takze co ide dat dole popripade odute miesta ak su tie vysoravit.natret adhezny mostik tiez take podobe maju v emaile na rovnakej baze .sietka klebet a my sme davali msp1 od basfu popripade feinputz.
Odpovedať
Profilova fotka
Treba dať všetku farbu dolu.Ak sem tam kúsoček zostane svet sa nezrúti.Ten čo vám povedal že to bude držať na farbe nieje murár ale.. Farba nieje podklad pod iné vrstvy.OSB dosky nie sú vhodné do interiéru je to plné chemikálií karcinogénov ,páchne to roky. Po oškrabaní treba penetrovať (penetrákmi vhodnými do interiéru, o vonkajších platí to isté čo o OSB doskách) .Sieť s lepidlom nieje nutná ,lepšie je sa jej vyhnúť stačí feinputz v dvoch vrstvách .Nemaľovať Primalexom a hypermarketovými farbami.
Odpovedať
Môžu to byť pozostatky olejových farieb a neviem ,či sa ti to bude chcieť škrabať . Podľa mňa to pôjde na h... a budeš sa s tým trápiť a zbytočne si narobíš len zbytočnú robotu. Na spevnenie môžeš použiť ten adh. mostík ale ja som ešte pre istotu zdrsnil steny . Ja som to prebehol krížom kráž špachtľou a urobil tam ryhy . Stierka to aj tak potom prekryje. A keď to budete všetko robiť tak zhodte aj radiátory a buď ich nastriekajte alebo ich rovno vymente, pretože po toľkých rokoch je veľká pravdepodobnosť ,že Vám začnú tiecť a budete musieť skôr či neskôr aj tak investovať do kúrenia.
Odpovedať
naco to rucne oskrabavat ked to ide velmi tazko, je to narocna praca a hlavne zdlhava a okrem iného asi aj nehygienicka... nestaci zajst do pozicovne a pozicat si nejaku sanacnu brusku? pripadne frezku s odsavanim kde sa da nastavit aj hlbka zaberu a pobehat s tym steny?
Odpovedať
@blackomt @slavoslav @tomas2012 ak teda použijem adhezny mostík potom na to stačí dať iba ten feinputz? neni treba davať sietku a kleber?dakujem
Odpovedať
@25mia25 Sieťku netreba ale ak sa bojíš prasklín v budúcnosti tak to môžeš použiť. Ja som dával aj sieťku a potom až stierkoval. Inak som dával Feinputz od Knauf v porovnaní s inými výrobcami je naozaj veľmi jemný.
Odpovedať
@25mia25 samotny feinputz nie je az take stastne riesenie, sietka s klebrom by minimalne musela ist do rohov a poprekladat popraskane miesta, nerobis to na 2-3roky, ja osobne by som to dal na komplet vysietkovat a aj spalety pekne porobit, otazne je ci najdes vhodných majstrov co sa s tym pekne pohraju... samotny feinputz je sice najrychlejsie riesenie ale z dlhodobého hladiska (cca max 10rokov) to nevydrzi... myslim ze to popraska a sem tam oduje...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?