Barový pult na stene

Potrebujem poradiť. Budeme mať v kuchyni barovy pult na stene. Je to z tehly TermoBrik 240mm. Neskor tam bude umiestnena kuchynska doska hrubky 40mm. Ako by Ste spravili povrch pod doskou? Ako by Ste pripevnili dosku, vrtanim, lepenim? Na dierovanu tehlu umiestnit, alebo nalepit Stryrodur a potom nalepit kuchynsku dosku? Ako by sa to malo robiť? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@matto_wednesday nalepit na nizkoexpanznu penu
Odpovedať
Neviem ci tomu rozumiem, co to bude za pult, mozes dat nejaky nakres. Ak je to tak ako myslim, t.j. ako nejaka "polica", tak jedno riesenie su policove kovania (nepekne). Ak je to solidne drevo, tak by som to ja riesil "na neviditelno" kombinovanymi skrutkami (t.j. na jednej strane vrut na druhej strane metricky zavit). Vrut zakrutit do dosky a metricky zavit chemickou kotvou do steny. Robili mi tak schody. Neviem ako to myslel richard71, ale asi myslel ze zadanie je ine ako ja, lebo lepit, tak to ee.
Odpovedať
Je to kvazi okno v dome, na spodnej strane bude polozena doska. Bude to zluzit ako barovy pult. Ked budem v dome tak to odfotim a dam to sem.
Odpovedať
@richard71 Co nalepit na PU penu? Styrodur na tehlu a potom dosku lepit na Styrudor. Alebo priamo lepit dosku na tehlu.
Odpovedať
Profilova fotka
@matto_wednesday dosku na tehlu.. styrodur ti je tam na co? pekne to usadis do peny.
Odpovedať
@matto_wednesday dosku rozhodne by pripravil vrtanim a co sa týka povrchu pod doskou,nechapem na čo presne myslíte? Na nejaký náter,omietku na ten barovy pult?
Odpovedať
@multidekorsk Podme od zaciatku. Barovy pult bude na tehlovej stene, tzn. z jednej strany je tehlova stena z druhej strany je betonovy stlp. Na obrazku je vidiet cast tehal na ktorom by malo byt ta doska hrubky 40mm. Je tam 5 radov tehal. Su tam diery, Stena bude omietana, Ako umiestnit dosku na tehly? Bez alebo zo Styrodurom?
Odpovedať
No uz chapem, cize doska na tehly. Neviem na co by tam bol styrodur. Pokial doska nema ziadny presah alebo minimalny tak omietnut a prilepit. Ale nie penou, lebo to odskoci akonahle doska zacne pracovat, podla mna schodnejsie je silikonove lepidlo. pokial ma mat vacsi presah tak jedine skrutkovat, ale ako to urobit aby to nebilo do oci, to by mal poradit niekto iny.
Odpovedať
dat si u niekoho vyrobit T-cka (2 - 3 podla dlzky dosky), kde priruba (ta vrchna vodorovna cast) bude z plochaca aspon s dvoma dierami pre buduce vruty, zaskrutkovane do dosky a ta kolma cast bud zavitova tyc alebo akakolvek gulatina, ktora bude v tehlach uchytena chemickou kotvou. Ked bude mur hotovy, omietnuty, tak presne zmerat kde priskrutkovat T-cko na dosku, priskrutkovat, vyskusat ci sedi, nastriekat do diery chemicku kotvu a zalozit dnu zavitovu tyc. Zo spodu este vyrmelit akrylovym tmelom a hotovo. Plochac taky dlhy aby netrcal zo steny, ale zas nie moc kratky, zavitova tyc, mozno 200 mm vystaci
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?