Aký penetrák použiť na Ytong?

zdravim, aky penetrak pouzit na penetraciu Ytongu pred lepenim lepidla ? -su speci (ake? ) alebo staci duvilax bd 20? diky
Odpovedať
pred lepenim lepidla hoc aky aj denbraven
Odpovedať
Profilova fotka
@jolaus100 Na ytong by som lepidlo nedaval. Rovno penetracia (regulator nasiakavosti) a na to rovno omietat a sietku do omietky.
Odpovedať
@jmomietky Vieš prosím ťa napísať aj dôvod prečo????
Odpovedať
@blackomt a ty vies napisat dovod, preco tam davat lepidlo? Ved aj samotny Ytong dava od toho ruky prec.
Odpovedať
@gashtaan su ludia co davaju vraj kvoli vytvoreniu vzduchotesnej barieri, moj nazor na to je dost odlisny.
Odpovedať
@blackomt jedine Baumit zacal vyrabat omietku Maxima, ktora je na lepidlo/sietku urcena, ale mam taky pocit, ze to vsetko len kvoli tomu aby vyplnili to miesto na trhu pre ludi, ktori tam chcu silou mocou patlat to lepidlo, aj ked je to nezmysel...
Odpovedať
@sysell omietka nie je dostatocna vzduchotesna bariera?
Odpovedať
@gashtaan vraj nie, pre mnma je dostatocna bariera aj stena, pre niekoho nie, neviem nekomentujem podla mna to na rekuperaciu ma taky maly vplyv ze mozem .....
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell na rekuperaciu to ma vplyv maly, to ano, ale na straty podstatny :). Rekuperacia dokaze znizit straty vetranim len tej casti vzduchu, ktora ide cez nu. Ak paralerne k tomu este raz tolko prefuci stenami, rekuperacia paradoxne straty este zvysis, nie znizi.
Odpovedať
@majkoj ano to chapem je to tak ale ja si nemyslim ze vzduch pojde cestou vyssieho odporu a ze mi cez stenu unikne mnozstvo ktore ma meratelny vplyv na rekuperaciu a nie niekde na urovni chyby radovo jednotiek percent. Keby uz aj unikol cez tvarnicu narazi na polystyren a lepidloa iomietku tazke by si asi hladal cestu hore dole a musel by sa pretlacit cez niekolko vtstiev pur husenic co drzia tably, ak niekto lepi lepidlom co je udakte vzduchotesne tak tu uz konci. Tazke ked ma raz dieru v podlahe nebude sa tlakovat a fucat cez stenu, neverim. A ked aj hej, tak ohladom reyuperacie mam zas nazor ze nema zmysel nechat bezat cele dni. Jedna vec je nejaka hygienicka norma na vymenu vzduchu v dome ktora je urcite sialena a urcite kaze vymenic cely objem domu za dena viac a nedodrzuije ju nikkto, opakujem nikto vo vesmire. A druha vec je realna potreba, asi nahodim dodatocne rekuperaciu hore na pioschodie ale necham to bezat max par hodin za den. Fakt nemam potrebu vetrat len aby sa vetralo a zvysovat tak straty.
Odpovedať
@gashtaan Ale veď ja som sa pýtal a nepísal ,že ho tam treba dať :-)
Odpovedať
@blackomt no podla tych troch vykricnikov to znelo, ako keby si nesuhlasil :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@blackomt pardon, otaznikov :)
Odpovedať
@gashtaan :-D :-D :-D Chodím tu rád lebo sa rád smejem
Odpovedať
@blackomt Videl si uz omietku pri ktorej je v technickom liste napisane, ze musi ist pod nu lepidlo (okrem Baumit Maxima)? Lepidlo ma ist pod obklad a nie pod omietku. To len "specialisti-murari" vsade kydaju lepidlo myslia si ake bohove to je. @jolaus100 http://www.pomahamestavat.sk/poradna/...
Odpovedať
@danculd Treba pozorne čítať. Ale veď ja som sa pýtal a nepísal ,že ho tam treba dať :-)
Odpovedať
@blackomt treba aj pozorne pisat, lebo zda sa, ze tvojim otazkam nikto nerozumie...
Odpovedať
@gashtaan Ok budem si dávať pozor :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Boli 4. Tie otazniky. :-)
Odpovedať
@jmomietky uff, ani pocet som netrafil :) To je ako ten vtip "Zbraň se skládá ze čtyř částí. Jsou to tyto tři: Hlaveň a pažba.".
Odpovedať
@jolaus100 Odkedy pamätám, dávam na pórobetón cementové lepidlo a na druhý deň štuk = jemnú omietku. A je to!
Odpovedať
@amater365 aj vies preco to robis, ci si len obet tej davovej psychozy?
Odpovedať
@gashtaan No je fakt že som to bez lepidla ešte neskúšal. Odskúšam, uvidím. A vlastne na čo je treba penetrák?
Odpovedať
@amater365 Na zregulovanie nasiakavosti. Ale nechapem naco je tam dobre lepidlo?
Odpovedať
@danculd Prečo treba regulovať nasiakavosť? Tuším že na lepidle lepšie drží omietka. Je to niečo ako špric.
Odpovedať
Profilova fotka
Regulator nasiakavosti zabrani rychlemu schnutiu omietky. Ytong je savi material, rychlo vypije vodu s omietky a ta ak rychlo uschne moze popraskat. Preto ten regulator. Ak nepouzijete regulator, tak specialnu sietku takzvanu vystuž strojovej omietky ma oko 1cm x 1cm. Ta sietka je priamo v omietke, a nie v lepidle. Sietka v omietke sa tiez napije vody a dlhsie drzi v sebe vodu, cize omietka nevyschne rychlo. Co sa tyka tenkych priecok 10cm, 12,5cm, a 15cm, tak tam treba tu sietku vlozit urcite. Steny su tenke a nestabilne, a sietka to spevni.
Odpovedať
@jmomietky je vhodny kerzapet na panelove steny v byte?Na dvoch paneloch mam zvisle pukliny.Ako to poriesit?
Odpovedať
Profilova fotka
@kuracinarez Ake mate stare omietky? Tie praskliny su od novoty? Je prasknuta len omietka alebo aj panel? Aky druh omietky mate? Sadra? Vapenno-cementove?
Odpovedať
Profilova fotka
@kuracinarez https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&...
Odpovedať
@jmomietky V živote mi nepopraskala omietka na ytongu. Nedávam žiadnu sieťku, len lepidlo. Jemná omietka sa pucuje, ide tam kopa vody, nasiakavosť ma netrápi.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?