Akú vysprávku dať pod cementové omietky?

Otazka znie aku vyspravku na kanal, vodu elektrinu pod cenetove omietky - teda nemoznost pouzit sadry (pre tych co neviedia preco nie sadru - sada a cement sa niekdy nespoja - na sadru iba sadrova omietka na pod cementovu omietku iba cementova vyspravka..) Viem ze existuje baumit SpeedFix ten je na cementovej baze a schne rychle ako sadra ale je tazko zohnat - co miesto toho ? Diky
Odpovedať
Profilova fotka
@fotox3 Pouzi kludne kleber, umi-maltu alebo aj cementovu omietku.
Odpovedať
@jmomietky cize aj to cemnetovou omeitkou ktoru to budem potom tahat ? Treba mi nejako cakat kym to vytvrdne alebo staci 2-3dni (bude to miestami hrubsia vrstva..) a ked ta mam uz na linke (jeden z mala co sa fakt vyznaju) je lepsie pouzit v plastove ale kovove rohovniky ? Ide mi o zivostnost materialu, je to v miestach kde sa neocakava nejaky fyzicky kontakt a poskodenie roha (otvori okien nemam rovne a chcem ich natiahnut do kleba (este pred montazou okien) a aby tam nebol kleber sam - je potreba vyska lepidla okolo 4-5mm kovli neronositam - chcem pouzit aj rohovnik - ten mi navisi vysku a este s nim viem aj pekne s vodovoahou spravit rovinu) len ten matros aky plast alebo hlinik, ci nerez je v tych kovovych..
Odpovedať
Profilova fotka
@fotox3 Zalezi na hrubke omietky. Ak chces tahat len rucne nejake 2-3mm tak ti staci plastovy roh. Ja ale omietam strojovo, cize hrubka omietky je 12-15mm ak su steny rovne a pouzivame len pozinkovane rohovniky. stena sita toho rohovnika ma 36mm s kazdej strany a perfektne spevnuje roh ci uz na prechode alebo na spalete. Urcite by som ti odporucal tie pozinkovane, ale zas neviem ako budes omietat, ci rucne alebo strojovo.
Odpovedať
@fotox3 Vidíš, ja prvý krát čítam o cementových omietkach a ani som nepočul (zatiaľ), že by to niekto robil v interiéri.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?