Akú vápenno-cementovú omietku na YTONG - ručné omietanie

Zdravím, ktorá vápenno-cementová omietka pre ručné spracovanie je vhodná na YTONG pri priamom nanášaní. Baumit ponúka napr. Baumit KalkDünnputz ktorý je priamo na porobetón, prípadne som našiel Baumit MVR Uni, kde je potrebná penetrácia pred aplikáciou. Je potrebné použitie výstužnej sieťky v malte?
Odpovedať
@user http://www.baumit.sk/upload/pimdam/pd... http://www.baumit.sk/upload/pimdam/pd...
Odpovedať
U mňa použili priamo na pórobetón Cemix 073 Blue a spokojnosť. Určite steny najprv napenetrovať. Použiť sieťku.
Odpovedať
Profilova fotka
Originál odporúčaný postup od ytongu je následovný: Nechať vysušiť murivo ( ytong 300mm schne 3 roky) vhodná penetrácia, naniesť maltu ,vtlačiť do nej sieť ,veľkosť oka min 6 mm naniesť druhú vrstvu malty začisťiť.Min hrúbka malty je 8 mm pre interiér. Pokiaľ nemáte vysušený ytong(omietate hneď po vymurovaní stien) tak naniesť omietku napr mpi 25 a vtlačiť do nej sieť naniesť druhú vrstvu omietky pričom je potrebné dodržať 12mm hrúbku omietky. Odskúšané praxou . Ytong treba nechať vysušiť aspoň jedno leto , následne je možné nanášať lepidlo sieť + tenkovrstvú omietku 3-5 mm . Lepidlá môžete použiť rôzne stačia aj ti najlacnejšie bývajú pod označením C1.Z omietok určených priamo na lepidlo napr Baumit http://www.baumit.sk/front_content.ph... Pokiaľ chcete omietať na hrubšie tak Baumiť MPI 25. Maxima má jemnejšie zrno ako MPI 25.
Odpovedať
@antonmesaros Ytong schol 2 letá, takže by to malo byť OK. V stavebninách mi ponúkali Baumit MPI 25, k tomu sklotextilnú mriežku a malo by to byť OK. Jedná sa o garáž, nechcem to zbytočne predražovať.
Odpovedať
Povrchové úpravy Vnútorné omietky: vápenno-cementové, vápenné, sadrové a vápenno-sadrové omietky výrobcom určené na pórobetón Keramické obklady: priamo na murivo bez omietky Vonkajšie omietky: ľahké omietky určené pre pórobetón Odporúčané vlastnosti omietok: pevnosť v tlaku Rd = 2 až 5 MPa pevnosť v ťahu za ohybu Roh ≥ 0,5 MPa priľnavosť Rhz ≥ 0,2 MPa To som našiel na stránke YTONGU.
Odpovedať
Profilova fotka
@user v tvojom pripade zvol skor sietka kleber a fainputz ked nie si nejaky majster v tomto obore, lebo ak si budes rucne miesat omietku neverim ze sa ti to podari zamiesat v rovnakej vrstve a presne naniest....sietka kleber a stuk
Odpovedať
@lukaskadlicek tomuto sa chcem prave vyhnut, jednak je to pracnejsie a aj drahsie, kedze okrem omietky je potrebne stavebne lepidlo myslim, ze s tou MPI 25kou to bude OK
Odpovedať
Profilova fotka
@user ja som si nevsimol ze to do garaze tam veru vojde hocico :))
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?