Akú omietku do kúpeľne?

Aká omietka je najvhodnejšia do kúpelne/myslím omietku nad obkladom stien a strop/.Sádrová,vápenno-cementová,vápenná a pod.Ďakujem za názory
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den. Do kupelne a WC teda tam kde budete mat obklad treba omietku iba zaškrabat na hrubo. Presne tu omietku ktoru mate v dome, najlepšie vsak vapenno-cementovu. Ako pišem zaškrabat na hrubo, dodrzat prave uhly a rovinu vo vodovahe, aby obkladac nemal problem s obkladanim. Povedzme ze chcete obkladat po vysku zarubne, tak po zarubnu iba zaškrabat a ostatne pekne zafilcovat ako aj v inych izbach. Ak chcete obkladat az po vrch tak zaškrabat az po vrch. Wc sa tiez škrabe v tych miestach kde bude obklad a ostatne zafilcovat. Po pripade ak bude obklad az hore, tak zaškrabat az hore. Vid foto:
Odpovedať
velmi mudre rady http://mojdom.zoznam.sk/cl/10067/4498...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Moze mi niekto prosim poradit ohladom sadrovej omietky v kupelnach. Majster ktory to bude robit mi tvrdi,ze na stenach kde nebude obklad musi byt stukova omietka, cize drsny draplavy povrch, lebo udajne sadrova nasiakne vlhkost a tym padom bude odpadavat. Pomoc !! Chcem pekne hladke steny.
Odpovedať
Profilova fotka
Lepšie je do kúpelní dávať vápenno cementové omietky ,ale nieje to nutné,použiteľné sú aj sádrové omietky..
Odpovedať
Profilova fotka
my máme v celom dome sádrové ale v kúpelke a na wc máme tiež ako hovorí pán predo mnou vápenno cementové omietky ale hore kde nie sú obkladačky to je vystierkované, aby to bolo hladké, tak sme to chceli a sa nám to takto páči.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
A keby sa dala sadrova omietka napr.Rimano gletxl a nato by isla farba ktora by odpudzovala vodu ,trebars nejaka silikonova?Bol by problem?Ak sa bude obkaldat na ytong musi ist aj tak omietka? Nemoze sa obkaldat rovno na ytong? :-p Dakujem za info.
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 Dobrý deň, obkladať na Ytong je možné priamo, bez omietania. Omietky na Ytong má vo svojom sortimente každý dodávateľ omietkových zmesí, stačí si vybrať podľa typu priestoru (interiér, exteriér) a spôsobu použitia. V princípe platí: Vápenno-cem. omietky sú krehkejšie, sádrové sú pružnejšie a v prípade potreby sa ľahko opravujú. V každom prípade je ale potrebné dodržať technologický predpis výrobcu omietok (kde je uvedený spôsob prípravy podkladu, spracovanie a minimálne hrúbky). S pozdravom technická podpora Ytong
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?