Ako vyspravit omietku?

Profilova fotka
prosim ako postupovat aby steny boli hladke??Stara omietka,zbavena malovky,nerovna cca 5-8mm,niektore miesta murovana tehla. Na tehlu natiahnem unimalt,pak cele napenetrujem a dat lepidlo a armovaciu sietku?potom na to stierku?? Alebo mozem pouzit aj nejaku tu sadrovu omietku ktora pekne stenu vyrovna a do nej vlozit sietku??
Odpovedať
Profilova fotka
1. Na celú stenu vylepiť SDK (rovnejšie to už nebude) 2. Riešenie ako ste popísali teda buď maltou alebo hustejším lepom vyspraviť, presieťkovať a omietnuť. Najlepšie celú stenu. Ak stena nemá praskliny stačí zoškrábať a napenetrovať (pred omietaním). Výsledný efekt však nikdy nebude ako pri riešení 1, nakoľko staré steny nebývajú rovné..
Odpovedať
Profilova fotka
@philos aj som chcel robit ten sadrokarton,no na tie metre na moj vkus by to bolo drahe. ;-(
Odpovedať
Profilova fotka
@pepe16 Ja by som to asi robil sadrokartónom. Rigips vyrába 9,5mm hrubý sadrokartón, len neviem či sa na Sk predáva. V Rakúsku ho majú v OBI, Hornbach a iných stavebninách pod názvom TROCKENPUTZ (suchá omietka) m2 vyjde asi na 1,20€ Ak sa zamyslíš nad tým, že so sadrokartónom je to podstatne rýchlejšie, takmer bez špiny na rozdiel od omietok a v konečnom efekte takmer dokonale rovné, tak si myslím že je do lepšie riešenie. Finančne to prerátané nemám, ale si myslím, že to ani drahšie nebude. :-)
Odpovedať
sdk sa ti zda drahy? No pockaj, pockaj. Chces to robit svojpomocne? A aby to bolo "rovne", ako vravis? Vela stastia. Sucha omietka je perfektna vec a pre DIY je to najlahsia a najlacnejsia moznost mat rovne steny. A este ked vidim, co mas na fotkach. Nuz ale ako chces. Ak sa to teda rozhodnes robit "mokrou cestou", tak odporucam tehly omietnut nahrubo hocicim, potom celoplosne presietkovat steny a potom stierka. Sadrovu pochybujem, ze dokazes spravit pekne (ani s naslednym strojovym prebrusenim). Vravim, najvacsie sance mas pri SDK.
Odpovedať
A este jedna vec. Ludia velmi casto robia zasadnu chybu - zavrhnu niektoru moznost ako prilis drahu. A vies co sa stane? V konecnom dosledku sa ta lacnejsia moznost predrazi tak, ze je casto niekolkonasobne drahsia ako to "drahe" riesenie. Treba zvazit viacero faktorov, nielen tvoju laicku predstavu o cene.
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon @jamk1 dik,no stale rozmyslam citam studujem rozhodujem... Ten sadrokarton sa mi fakt paci hlavne ta rychlost. Nejak som to ratal sucha omietka(cca5.50€ m2)alebo predstena(cca5€m2).
Odpovedať
Profilova fotka
@pepe16 Na ten Rigips - suchá omietka nemusíš robiť žiadny rošt na stenu. Ten len priamo prilepíš lepidlom - nie celoplošne na stenu a hotovo. (robíš také buchty, ako pri zateplovaní polystyrénom) Minule som diskutoval s majkoj a on to robil tiež, ale s klasickým sadrokartónom hrúbky 12mm. Ja si stále myslím, že to je rýchlejšie, čistejšie a ak aj nie lacnejšie, tak sa to určite oplatí. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 posles prosim link na tu diskusiu s majkoj
Odpovedať
@pepe16 si to musel ratat blbo, ked vysla drahsie sucha omietka. A asi teda nevies, co to znamena. skus popozerat napr. na youtube videa, ako sa to robi, nech mas predstavu. A uz ti to tu niekto opisal, ale lepsie je vidiet...
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon neboj viem,na suchu omietku je ten rifix a ta penetracia trocha drahsia,ratal som to cca pol roka dozadu,podla cien materialu mi tam vychadza tych 50cent rozdiel.
Odpovedať
Profilova fotka
@pepe16 Dosť dlho som to hľadal, ale neviem to nájsť.. Skús majko jnapísať súkromnú správu, snáď Ti odpíše. :-) http://www.modrastrecha.sk/blog/majkoj/
Odpovedať
Ktory penetrak myslis? Sdk nalepis na guce, tam nie je penetrak dolezity ci nutny. A na sdk nepotrebujes davat stierku, ani tmel celoplosne, iba ak velmi chces. A penetrak na sdk netreba nijaky specialny. To je najjednoduchsi povrch, velmi nasiakavy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@worker_falcon pozeral som system rigips,na murivo penetrak,pak sadros na terce ... napisalsom tomu @majkoj on tovraj robil,snad sa ozve
Odpovedať
Profilova fotka
@pepe16 ano, robil som to :), takto nejak https://www.youtube.com/watch?v=m-FP_...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj tak na penu? ziadna lepiaca malta?kolko to vyslo cca cenovo na m2?
Odpovedať
Profilova fotka
kua,to je parada tym lepidlom :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@pepe16 uff SDK ma stalo nejak 2€/m2 ale nepamatam si na kolko to speci pur lepidlo (to je na sto speci urcene, http://www.allmedia.sk/user/2/upload/... ) vystacilo. Ja som mal nan vinikajucu cenu, kedze som toho bral vela :). Kazdopadne to bolo daleko lacnejsie ako bezne omietky a hlavne nemuselo nic schnut.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj a ako dlho to mas hotovo,drzi to? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pepe16 4 roky a jednu zle prilepenu dosku sme nevedeli dat prec :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj no pozeram to insta stik,ta jedna tuba 750ml cca 5.50€ na plochu 10-15m2 akurat este rozmyslam co elektroinstalacia,ked mas krabice osadene tam si to ako robil?to sa nebude dat trafit taky vyrez,ci?? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pepe16 u mna to chlapi robili dost sialenym sposobom (to ani nechces vediet :) ). Ale da sa spravit pomocka, ktoru vlozis do krabice, pritlcis na to SDK a ta ti oznaci stred ktory vykruzis.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj tak som si kupil jedno lepidlo a jednu sadrokartonovu dosku,som to skusal,je to parada:) Len este musim doriesit prerovnanie stien,aspon troska. Este som sa chcel opytat sadrokarton ti lepili aj na spalety,alebo ??
Odpovedať
Profilova fotka
@pepe16 ano, k oknu sa dala na SDK zarovnavacia lista. Len si to treba odskusat aby si vedel otvorit okno :)
Odpovedať
Ako sa dá, alebo čím sa dá opraviť klasická omietka. Mám na niektorých miestach ryhy. zrejme po pánoch majstroch.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?