Ako vyspraviť elektrickú skriňu?

Ahojte, elektrikár mi takto nechal skriňu - ako to mám vyspraviť? Mám pocit že zahádzať to celé jadrovou omietkou asi nebude to pravé. :-) Vďaka za rady.
Odpovedať
Nádhera. Túto skriňu by som separoval a používal ako vyučovaciu pomôcku na elektrotechnických školách.
Odpovedať
@petiar neoblbuj nás tu, toto určite nezanechal elektrikár! nedovoľ deťom aby sa ti hrali s káblami, alebo ti tam vbehli vandali?
Odpovedať
@petiar Ja by som "rozrobil" za fúrik sádry a veľmi rýchlo to celé zasádroval na komplet...aj s káblami :-N :-N ...Neverím že to robil elektrikár..ak áno tak ruky odťať a potom ako som spomínal na začiatku :-D :-D
Odpovedať
@petiar... to máš miesto orig.rozvádzača krabicu od prac. topánok?? ;-)
Odpovedať
@petiar To ze je su tie kable ako nahadzana slama vidlami je jedna vec, ale mozes nam pls vysvetlit, aku funkciu to ma plnit? Vidim tam 3p istic a dva jedno polove, cerveny je pravdepodobne svetelny obvod. To mas niekde v garazi? Ak si s tym v pohode, ze to vyzera v tej krabici tak, ako vyzera (ak je to dobre pozapajane, na funkcnost vzhlad kablov nema vplyv...), tak to obstrekni PUR penou. Po vytvrdnuti zarez a zatiahni omietkou. Samozrejme len okolo krabice... K tej krabici by si mal mat taky deklik, co sa k nej skrutkuje 4-mi samorezkami...
Odpovedať
Možno sa zle pozerám, ale nikde vo svojom príspevku nevidím vetu "Okomentujte, prosím, prácu elektrikára." @megdesign Samozrejme, že to nie je finál, robila sa úplne nová elektrika, mám to tam zatiaľ provizórne, len to potrebujem vyspraviť okolo. K tomuto je ešte taký deklík, ktorým sa to prikryje. PUR pena vyzerá byť dobrý nápad, dík.
Odpovedať
@petiar sice si neziadal komentovat pracu elektrikara, ale toto co tam je sa bez komentara prejst neda. Sice funkcnost a bezpecnost su pri elektrike dolezitejsie ako esteticky vyraz, ale toto je teda silna kava aj pre mna...
Odpovedať
My sme tiez robili na novo elektriku,ale diera,kde sa osadzal rozvadzac sa vyspravila tak,ze sa lozko vyspravilo maltou pekne do roviny. A rozvadzac sa osadil a pur penou vypenil. Toto,co vidim na obrazku az ma hroza obchadza. Tu dieru bud tiez maltou alebo pur penou
Odpovedať
@zita19 A odkiaľ vieš, že to takto ostane? Ako vieš, čo tam všetko je a čo tam už ešte nie je? Keď nemáš čo povedať k téme, nemudruj zbytočne.
Odpovedať
@petiar Co hubujes ze ti tu radia, daj sem foto veci cim to zakryujes, lebo nie somodbornik ale mam pochybnosti ci je to vobec rozvadzacova bedna, nevidim tam din listu ani neviem ci sa da nahodit dodatocne, spodok je uz trez prehnuty uz vidim ako potom reze kryci plasty ay ho tam nejao natlacil bude to ogrcane ze az... mozno by nebolo od veci dat nejaku lepsiu bednu kym sa da..
Odpovedať
@petiar hold na blbe komentare si budeš musieť zvyknúť, zvlášť ak to vyzera takto. Ja doma síce tiež šetrím ak mozem, ale ušetriť 30 euro na original peknej skrinke s dvierkami na ističe, nech je to aj v garazi... Osobne som si myslel, ze to tu dávaš zo srandy, takze sorry keď sa ťa to dotklo. :-) Lepšie by to bolo zahadzane maltou, omietkou ako len vypenit, ale aj tak sa da.
Odpovedať
@petiar ..ja pevne verím, že ten "krásny rozvádzač" tam už zostane, pretože si myslím že si sa pýtal ako ho obmurovať, zapeniť atď...a predovšetkým nie že by si ho mal v úmysle ho vymeniť a dať tam rozvádzač, ako sa patrí a nie prisádrovať krabicu od prac. topánok...ale je to na Tebe čo urobíš, ale ja by som sem ani také foto nedával a pýtal sa ako to "dokončiť"..Tak sa ani nečuduj, že Ti sem napísali z MS takéto vyjadrenia...Ináč Ty sa budeš pozerať na ten "skvelý a estetický výkon" celý život ak budeš čo len nahadzovať ističe v "rozvádzači" ak sa tomu dá tak napísať...Ten elektrikár čo Ti to robil, videl asi rozvádzač z rýchlika a to aj vtedy bola hmla.. :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
ked to budes menit kasli na vyspravku. a vymen to hned.
Odpovedať
@slavoslav Aká je výhoda malty oproti tej pene? Istotne tam pôjde omietka, je v tomto smere s penou nejaký problém? Tie diery sú dosť veľké, tej malty by tam šlo riadne veľa. Ideál by bolo to vymurovať nejakou tehlou, ale to neviem či sa mi podarí. :-) (skrinku samozrejme mám, peknú, ale odloženú bokom, lebo si ju nechcem zašpiniť) A ďakujem všetkým, čo sa držia témy. Ostatným prajem aby boli aj takí pekní a bohatí, akí sú múdri. ;-)
Odpovedať
@petiar Z drevených latiek by som najprv do prázdnej krabice urobil výstuže, aby sa to pri zahadzovaní omietkou alebo penení penou nedeformovalo. Ak na to teraz bez problémov priskrutkuješ horný kryt, tak to vystuž kľudne aj takto, ak nie, vysekej to von a osaď poriadne... A určite by potom potešilo foto zapojeného rozvádzača... :-)
Odpovedať
@petiar pevnosť, rovnorodost materialov..., ale pri takych obrovskych dierach mozno najlepsia kombinacia, penov vytvorit podklad a na to nahodit 2cm omietky, prearmovat a zapucovat.
Odpovedať
@petiar nachystajte si vedro hrubej malty, kusky skridly a porfixu a za 10 minut je hotovo (na penu su to uz dost velke diery)
Odpovedať
@petiar ,,aj my Tebe... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?