Ako vybrať omietku?

poradte mi prosim, podla coho mat vybrat omietku do paneloveho bytu... 2 izby budeme omietat nanovo. Na to treba potom nejaku stierku, alebo ide potom uz len farba?
Odpovedať
Profilova fotka
stierka nemusi ist. zavisi od toho ci chcete mat uplne hladke steny(tak stierka ano) inak to nie je nutne. na omietku penetrak a farba
Odpovedať
@richard71 a aku omietku vybrat? vapenno-cementovu?
Odpovedať
Profilova fotka
Ked´môžem poradiť a ulachčiť :) http://www.youtube.com/watch?v=5PHxEa... A viem vám odporučiť aj pána s Rigipsu ktorý vám vysvetlí a odporučí druh materiálu.
Odpovedať
@uni_gips pozrela som si jedno kratsie video so sádrovou omietkou, vyzera to jednoducho
Odpovedať
Profilova fotka
Len vyzerá :) treba mať velkú prax a dávať pozor na maličkosti. Mali sme jednu stavbu (500m/2) kde sme museli po ´´majstroch´´ opravovať omietky.Podarilo sa všetko krásne spraviť a majitel bol úplne štastný :).
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Katka, najprv sa musis rozhodnut, ci chces steny hladke alebo so zrnom. Kvoli mnohym vyhodam som ja jednoznacne za hladke vystierkovane steny - minimalne kvoli argumentu, ze omietky so zrnom sa nedaju nadpajat bez toho, aby to nebolo vidiet, tzn. ak sa stena/rohy nechtiac odru (alebo po hmozdinkach) oprava bude vzdy vidiet. Na rozdiel od hladkej steny, ta sa vyspravi, prebrusi, hotovo. Akekolvek dalsie otazky zodpoviem, vyrabat dokonale steny je moja praca. ;-)
Odpovedať
@zunastudio dakujem za odpoved...takze mam dat skor sadrovu omietku? v dvoch izbach mame nejaku divnu omietku, olupuje sa, na mnohych miestach sa urobila taka vypuklina, do ktorej ked "stuchnem" prstom, tak citit, ze sa hybe, cize nie je pritisnuta k panelu. V akej vrstve sa ma davat omietka? A aky vyrobca sadrovej omietky je dobry?
Odpovedať
Profilova fotka
@katulienka3 Odporúčam určite Rigips, nie preto lebo robim reklamu ale kôli kvalite. Sú to najkvalitnejšie stierky a omietky na trhu. Treba ale všetko odstrániť čo sa odlupuje,opadáva.Podklad musí byť suchý,unosný zbavený nečistôt . Potom dať Regulátor nasiakavosti (druh Penetráku) Rikombi Grund na nasikavé podklady alebo Rikombi Kontakt na nesiakavé podklady. Po 24 hod. je možné aplikovať omietku alebo stierku.
Odpovedať
Profilova fotka
@katulienka3 Takže ked´panel tak Regulátor Rikombi Kontakt. Má peknú ružovú farbu :-) ( tento regulátor nasiakavosti sa neridi ! )
Odpovedať
Profilova fotka
@katulienka3 Stále ste neodpovedali čo chcete.Omietku zo zrnom ,alebo hladkú?Vypukliny môžu byť rôzneho druhu a pôvodu.Vápenno cementová omietka sa používa na panel len výnimočne ,len v prípade ak je nutné nanášať veľkú vrstvu omietky. @katulienka3 Omietky sa dávajú v takých vrstvách ,ako je krivý múr.Od 1mm do 5 cm,jadrové omietky od1cm do 5 cm sádrové od 1mm do 3 cm ,štukové od 32 mm do 10mm,maliarske stierky od 1mm do 3 mm.. Dobrý je na trojku.Najlepší je už spomenutý Rigips.
Odpovedať
@uni_gips s penetrakom ratam, Rigips je dostupny bezne v predajniach? @antonmesaros v dvoch izbach -kuchyna a buduca spalna ide omietka komplet dole az na panel, prave kvoli tej nekvalitnej omietke, ktora bola robena este predchadzajucim majitelom, v ostatnych izbach vyzera ok, isla by som do tej sadrovej omietky, len ako to bude potom vyzerat, ked v ostatnych izbach je omietka zrnita? Pomohlo by, keby sme to vystierkovali? nech su aj tam hladke steny
Odpovedať
Profilova fotka
@katulienka3 Ano je napr. Gipsol. Vzdy je najlepsie pouzivat jedneho vyrobcu. Ked Rigips stierka tak aj regulator Rigips.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@katulienka3 Ked ostatnych izbach je zrnita omietka a chcete hladku tak staci dat Rikombi Grund na nasiakave podklady a stierku RimanoFinal v dvoch vrstvach.
Odpovedať
@uni_gips pozerala som si stranku rigips.sk , bohuzial neotvori mi subor s miestami predaja...takze v utorok skusim obehat mesto, ci sa tu vobec nieco take predava... a podla coho mam vypocitat, kolko mi toho priblizne treba?
Odpovedať
@uni_gips a na stierku potom len farba? alebo opat penetrak? v obyvacke zase mame prasklinu po celej vyske panelu, je to akurat roh bytovky, co s tymto?
Odpovedať
Profilova fotka
Rimano Final približne 1,5 kg/m2 hr.1,5 mm a Rikombi Grund je oklo 100g/m2 a Rikombi kontakt je okolo 300g/m2. Po stierke Penetrák (v riedenom stave)a Farba. Preškrabať prasklinu, aplikovat rikombi kontakt a stierku zo sietkou. Následne Stierku Final 2x celoplošne. Akého mesta ste?
Odpovedať
@uni_gips zo Starej Ľubovne ... ta prasklina akoby nepriliehala k panelu...ale mam pocit, ze to bude spoj panelu, lebo prrasklina sa taha aj na strope
Odpovedať
Profilova fotka
@katulienka3 Na spoje panelov v kútoch je dobré použiť rohové lišty od rigipsu.Nebudem vám radiť ktorý druh (je to dosť komplikované zbytočne vám domotám hlavu)to nech zváži ten čo vám bude robiť omietky. @katulienka3 Pod stierku aj nad stierku pod farbu sa MUSÍ dať penetračný náter.Čo sa týka kombinácií materiálov ja osobne zastávam presne opačný názor .Čím viac materiálov a rôznych štruktúr použijete na renováciu bytu tým to bude zaujímavejšie a krajšie.Mať v jednej uzbe dve steny štukové a dve úplne hladké nije nijak esteticky škodlivé skôr naopak.Mám skúsenosť ,že nskúsený investori sa boja kombinovať rôzne druhy a štruktúry materiálov na jednotlivé steny.Naopak skúsenejší to doslova chcú a ja im dávam za pravdu.Vôbec sa toho nebojte. ;-)
Odpovedať
@antonmesaros ďakujem za všetky rady...penetrak budeme davat urcite. Najskor asi urobime tie dve izby, kde bude nova omietka a az tak sa rozhodneme, ako dalej :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
dobry den..chcem sa opytat ked je tu specialista na sadrovu omietku rotband,,,ja som kupil rotband ,a odporucali mi penetracni nater 100-grund,,aj som to pekne spravil,,a potom som tu docital ze penetrak co som pouzil 100-grund ,nie je az taky dobry dat pod rotband ,,,,teraz neviem ze co s tym bude ,moze to odpadavat ,
Odpovedať
V kúpeľni mám biely lesklý obklad, uložený do 3/4 výšky miestnosti. Nad obkladom - murár opravil dve steny (sieťka s lepidlom do hladka), ďalšie 2 steny a strop sú ešte pôvodné - panel natretý na bielo. Chcela som nad obklad biele hladké steny. Murár mi odporučil maliara. Prišiel maliar a že najvhodnejšie bude urobiť murársku omietku na všetky steny (drsnejšia) + farba. A moja otázka - ako najlepšie a akým spôsobom upraviť steny v kúpeľni nad biely lesklý obklad a akú farbu použiť? Vďaka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?