Ako ste robili vnútorné omietky na brúsenú tehlu?

Ahojte chcela by som sa opytat, ako ste robili vnutorne omietky. Omietali ste najskor "nahrubo" a tak na tenko? Alebo ste davali len lepidlo a sietku. Pocula som uz viacero nazorov, no nechceme sa unahlit. Niektori vravia, ze musi ist nahrubo a ini, ze brusena tehla je rovna sama o sebe a tam staci ist len lepidlo a sietka. Mury mame pekne rovne a drobne chyby sme uz zakryli s kuskami tehly a maltou. Dakujem za radu
Odpovedať
@merilin ja som dával strojové omietky. tiež som nevedel aký typ, ale terraz som spokojný. pri omietke hrúby cca 1,5 cm nehrozia bubliny a podobné "defekty" ako pri stierke.
Odpovedať
Profilova fotka
@merilin my rovnako ako @martin1212
Odpovedať
@merilin tiež sme dávali strojové omietky a sme spokojný.
Odpovedať
@martin1212 @chalupka @mirusikp cize rovno na tehlu Vam davali namiesanu omietku? Dobre to chapem? Ziadne na hrubo, natenko? A potom sa to len omaluje? Kolko Vás to vyslo, ak mozem vediet?
Odpovedať
@merilin my mame takisto strojove omietky cca 7€ m2(material plus praca) Nebola som cez den tam, ked majstri robili, ale vzdy som bola po robote pozriet, a zda sa mi, ze strojove sa tiez robia na viackrat, lebo najskor to vyzeralo take na hrubo az som sa vydesila, ze to hadam este nie je hotove, ale nakoniec davali este jednu vrstvu a potom to uz bolo pekne.
Odpovedať
@merilin nebol som priamo pri robote, ale na 99% to bolo v jednej vrstve. natiahli to nahrubo, stiahli latou do roviny a potom zašúchali hoblami. tam, kde som im povedal že pôjde obklad to nezašúchali. ale výška je rovnaká. takže - jedna vrstva
Odpovedať
Profilova fotka
pomali začínam o tom premýšlať, lebo na jar to budem robiť, Môžete mi prosím poslať do IP kontakt na majstrov zo strojovými omietkami? ĎAkujem krasne x-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
martin1212 tak tebe to robili. asi sádrové stierky. Ano tie sa nanesú v jednej vrstve, a následne sa to "vylieta" vyhladi, povrch je hladky... ingeborg78 vasa omietka je asi klasicky pucovaná omietka vyhladená filcovým hladídkom. kôli prípadným nerovnostiam naniesli hrubšiu, nosnú vrstvu nejakú vápennocementovú omietku, alebo hasit 650 a následne naniesli nejakú omietku baumit interiérovú omietku. Jej povrch je drsnejši pri bližšom spozorovani je vidno malé pieskové zrniećka. aj jeden aj druhý spôsob je správny. Cenovo by som to riešil asi tak ze by som to dal naceniť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?