Ako postupovať s maľovaním pri nových omietkach?

Poradite? Viem len ze sa ma malovat na 3 krat ale co sa dava ako prve? Ma sa malovat vapnom alebo ako? Poradte! Dakujem
Odpovedať
1
2
Penetracny nater a potom farba zvycajne 2 x - ale aj 3 x podla potreby, odporucam Dulux - ten sa nam najviac osvedcil, nebolo treba tretikrat malovat. Na vyber mas vela znaciek.
Odpovedať
@kgnm co je ten penetracny nater?
Odpovedať
@kgnm a hned sa moze malovat valcekom alebo treba stetkou?
Odpovedať
@anjelik87 penetracny nater je vlastne take lepidlo, aby farba velmi nenasiakala http://mojdom.zoznam.sk/cl/10052/2178... Ked penetrak vyschne, mozes malovat farbou a cim chces, ale nam sa osvedcila prva vrstva stetkou a druha valcekom.
Odpovedať
Profilova fotka
Odporucam penetrovat a po vyschnuti penetracie malovat tromi vrstvami. Poradia vam v kazdej predajni farby - laky.
Odpovedať
@jmomietky a co vapno?
Odpovedať
Profilova fotka
@anjelik87 :-) vapno by bolo fajn tak pred 30-timi rokmi. Ked chcete stenu osetrit a chranit, tak odporučam najprv dobre napenetrovat, potom vsetky steny namalovat bielou farbou proti plesni, da sa kupit v Hornbachu a mozno aj v Baumaxe, namalovat steny aspon do vysky cca 1 meter, a ked to zaschne tak potom odporucam primalex polar. je krasna snehovo biela farba. A ked tato farba zaschne tak potom si uz malujte steny farebne ako potrebujete. Tym primalexom odporucam aspon 2 -3 vrstvy.
Odpovedať
@jmomietky co do vysky 1 meter? Preco len tolko? Nie celu stenu? Ako dlho by mali schnut omietky a malovka? Aby napr za kuchynskou linkou nevznikali plesne? Vies mi poradit aj v tomto?
Odpovedať
My sme pouzili penetracny nater a 3, ojedinele 4 vrstvy Primalexu Projekt.
Odpovedať
Profilova fotka
@anjelik87 Staci do vysky 1 meter lebo ak dom vlhne a vznikaju plesne tak je to od spodu. Samozrejme ze by bolo najlepsie cele steny vymalovat tou farnou, ale ten meter od spodu je zaklad. Ten by som maloval urcite. A ak bude aj tak vlhnut dom a budu vznikat plesne ako pisete za kuchynskou linkou, tak je nieco špatne. Pravdepodobne zla izolacia zakladnej dosky od domu, Omietky treba nechat schnut cca 3 tyzdne, a ak vylievate aj novy poter tak aj tento schne zhruba 3-4 tyzdne. Ak budu uz omietky vyschnute, tak penetrovat den pred malovanim.. Kazdu vrstvu co namalujete, nechajte uschnut. minimalne 24 hodin, a ak vonku prsi alebo je vlhkejsie pocasie tak kludne nech to schne aj 2 dni.
Odpovedať
Profilova fotka
@jmomietky ano bolo to pred 30 rokmi ale stary ludia vedeli co robia :-) my sme dali vapno lebo nepotrebujem zadusit stenu... a potom chceme Primalex polar je ozaj sneho biely. :-)
Odpovedať
@jmomietky @bacinko tak teraz treba tu stenu zadusit alebo nie? Dufam ze plesne nam nebudu vznikat ale to sa uvidi az v dobe uzivania. Takze malovat by sa malo az pp uschnuti omietok cize az po 3 tyzdnoch od omietok? Potery uz mame
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@anjelik87 ahoj, po poradě se zedníkem ( je mistr odborného výcviku učňů obor zedník a v rámci výuky musí sledovat nejnovější techmologie ve stavebnictví) co nám stavěl domek, jsme použili na celý dům pod barvu naředěné vápno. Penetrák jsme použili jen ma sádrokarton v podkroví, vápno si se sádrokartonem moc nerozumělo a i třetí vrstva barvy byla flekatá. Po napenetrování a vymalování šmouhy zmizly.
Odpovedať
@anjelik87 primalex nepouzivaj.. su daleko lepsie farby. napriklad Inex. ta je super. 25kg stoji cca 25€
Odpovedať
Profilova fotka
@anjelik87 Ano, aspon tri tyzdne po omietkach. Aj ked omietky uz po tyzdni vyzeraju vyschnute, ale nie je to tak. Na stene kde je omietka prilepena ku stene schne ovela dlhsie a pomalsie.
Odpovedať
prva vrstva stetkou ,aby dobre drzalo ostatne
Odpovedať
@jmomietky dobry den, v drevodome sme si na sadrokarton dali sietky, lepidlo a napokon stierku. Ako dlho to musi schnut kym mozme malovat? A este otazka, aj v tomto pripade treba postupovat tak ze najprv penetrak, potom biela farba a potom farebna? Alebo staci penetrak a na neho 2x farebny nater?
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den. Myslim ze na sdk staci penetracia a potom uz iba farebny odtien. Bez tej zakladnej bielej. Prvu farebnu vrstvu dajte taku redsiu, a po zaschnuti dajte farebnu hustejsiu. Stierka schne ovela rychlejsie. myslim ze za 3-4 dni mozete penetrovat a na dalsi den malovat. Stierka je len tenkovrsvova kdez to omietka ma skoro 15mm. Preto stierka vyschne rychlejsie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
@jmomietky ten penetracny nater ti nezadusi tu stenu?? bude to po tom dychat ?? keby ze to sravim vapnom namiesto penetraku tak malo by to vapno taku istu ucinost ci funkciu ?
Odpovedať
FRITSCH najfarba ked chcete bielu staci v pohode dvakrat
Odpovedať
Profilova fotka
@m1stano Ten penetrak (regulator nasiakavosti) je presne na to vyroveny. Nanasa sa na save podklady, aby pomalsie pili vodu s tej omietky. A ak mas na mysli penetraciu na omietky pred malovanim, nemusiš ju použiť vôbec, ale v tom pripade počitaj s tym ze tá čerstva omietka tu novu farbu vsaje do seba a 25kg vedro farby čo mas cca na 150m2 - 200m2 minieš v jednej izbe na 30m2 - 40m2. preto ta penetracia na novu omietku aby ti farba zostala na povrchu. Lepidlo (kleber) je vyrobeny aby si mohol lepit obklad v kupelni. A vapno???? - Pri prvom maľovaní v novom dome sa väčšina ľudí nevie rozhodnúť, čo je pre začiatok vhodnejšie - vápno alebo farba? Vápenné mlieko sa používalo v časoch nekvalitných štukových omietok. Hasené vápno, ktoré sa používa na bielenie, je hydroxid vápenatý, teda silná zásaditá žieravina. Jeho hlavnou výhodou, ktorá vyplýva z jeho chemického zloženia je tá, že dokáže likvidovať plesne. Preto je ideálnym náterom napríklad pre pivnice.
Odpovedať
Profilova fotka
@jmomietky davali aj mne stukove omietky cize by si odporucil nater penetrakom a potom bielov... ten penetrak mozem rovno aj na sadrokarton dat?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@m1stano Nie som odbornik na SDK tak to ti neporadim, ale na surovu (čerstvu) omietku daj hlbkovu penetraciu. Poradia ti v kazdej predajni farby-laky, alebo aj v stavebninach.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Zdravím chcel by som sa spýtať neviete čo môže spôsobovať toto olupovanie farby z novej omietky prikladám foto. Za rady ďakujem
Odpovedať
@valsodar ja by som povedal že voda lebo niečo tečie/ vlhne
Odpovedať
@jumt a neviete ako to zastaviť lebo v stene nie je žiadny rozvod vody ani kúrenia
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Ahojte otvaram znova temu.Idem malovat nove steny a sadrokarton.Ja potrebne steny najskor napenetrovat alebo staci ak penetrak zmiesam s farbou.Vsetko idem malovat na bielo.Dakujem
Odpovedať
@neila19 3 ti napisu ze zmiesali, 4 ze nezmiesali a 2 ze nedavali vobec. Tak si vyber.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?