AKo postupovať po spravení sádrových omietok?

Profilova fotka
Ahojte, budúci týždeň nám dokončia sadrové omietky. Celý dom chceme vymaľovať na bielo. Chystám sa to robiť svojpomocne ale po prečítaní diskusií na fóre mám celkom rešpekt pred tým. Moje otázky: Kedy môžem začať maľovať/penetrovať sadrové omietky? Jedná sa o novostavbu. Ako postupovať? Penetrovať alebo nie? Aké konkrétne prípravky odporúčate prípadne aj pomer riedenia pri penetrovaní by ma zaujímal + ako nanášať penetrák a farbu? Keby ste mali aj konkrétne linky na náradie farby, tak prosím pošlite. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Nikto nič? Nie je tu žiaden profesionál k tejto téme? :-(
Odpovedať
zavolaj do nejakej firmy kde robia omjetky. Tvar sa ze by si mal zaujem o omietky + neskor ze si vymalujes a rovno sa soytaj ze ak by ti spravili omietky tak kedy mozes zacat malocat a co vy ti nasledne odporucili. Trosku ich nechaj v tom ze ti ich oni soravia ze sa este len informujes a dostanes sa k info od profikov.
Odpovedať
Profilova fotka
@truly Ďakujem za radu. Asi skôr oslovím dodávateľa našich omietok čo odporúča on. Chcel som však počuť viacero názorov od ľudí, ktorí s tým reálne robili.
Odpovedať
Zalezi ci omietky boli rucne alebo strojove. Nam ked ukazovali, ako omietky budu vyzerat, tak na cca 5m2 natiahli ramo omietku a behom dna 1x napenetrovali a 2x natreli aby sme videli finalny stav. My budeme brat farby z helios, mame tam znameho poradil nejaky penetrak aj bielu farbu. Skuste si zavolat co odporucaju. Sponinal tusim nieco, ze je dolezity speavny penetrak kvoli dobremu "chytaniu" farby na tieto omietky. Ak pouzijes nespravny, omietky budes mat ako sklo a farby budu robit smuhy. Tak nejak mi to hovoril.
Odpovedať
Profilova fotka
@smolkosk ďakujem za odpoveď. Omietky budú strojové. AK budeš mať presný názov penetráku a farby, tak mi prosím daj vedieť.
Odpovedať
to som tam zabil omietky s J omg hhh
Odpovedať
Nechaj to nejaku dobu vyschnut odvetrat penetrakom to uzavres. Tyzden sa da vydrzat a potom malovat ci nie. Ale treba cez den vetrat. Ake budu sadra filcovana ci gletovana
Odpovedať
hlavne to nechaj poriadne vyschnut. Nam robili strojove sadrove omietky a presiel mesiac a stale to nieje dostatocne suche hlavne v rohoch ako je veniec (vetrali sme len nonstop vetrackami na oknach) 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?