Ako ošetriť odpílené rohovníky v sádrovej omietke?

Ahojte, troška som to pri omietkach pokašľal. Kázal som omietkárom osadiť rohovníky do dverných otvorov, kde pôjde obložková zárubňa. Bál som sa, že bez rohovníkov nebude omietka rovná... Samozrejme sa tak šírka otvoru pre dvere zmenšila o cca. 2 cm. Nechcem objednávať atypické interiérové dvere, tak som rohovníky odpílil. Rohovníky sú pozinkované a omietky sú sádrové. Pripájam aj foto, ako to vyzerá po odpílení. Otázka je, či treba takto odpílené rohovníky niečím ošetriť? Napr. nejakou farbou na pozink... Či sa tam časom nebude vytvárať hrdza, ktorá by bola vidieť aj spoza obložky... Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
Dnes som bol na stavbe a bol som prekvapený - za jeden deň to stihlo zhrdzavieť :-( Aké ošetrenie by ste doporučili, keď je to už zhrdzavené?
Odpovedať
tie falce na priečkovkách si prečo neodpílil tiež?
Odpovedať
@dusanmt to akoze ako tolko zmensili tolko otvor? vsak zarubna ma aj tak nejaku volu. Nechaj to tak, ze chytila lisku daka hrana je uplne nepodstatne dalej to hnjt nebude a keby aj hej vsak to bude cele oblozene, nikdy to neuvidis.
Odpovedať
Ked uz silou mocou chces natierat, tak staci uplne najobycajnesia zakladna farba na kov. Kedze to nie je strecha, nepotrebujes aby ti zinok vyzrel. Ale ja by som sa tym netrapila. Ked budes mat mury vyschnute, tak to nebude mat z coho dalej hrdzaviet. Zbytocna robota.
Odpovedať
sadra reguluje vlhkosť tým, že ju pohlcuje - čo poteší každý neošetrený kov v nej tu je neošetrené málo materiálu na hrane, kašľať na to no nie som si istý, či pozink časom nejako nedegraduje v sadre
Odpovedať
@henry_sk Falce som neodpiloval, lebo by s tym bola strasna robota. VPC je velmi tvrde. Sirka otvoru je od falca po falc.
Odpovedať
@sysell Otvor bol predtým napr. 90 cm pre 80-ky dvere. Rohovníkmi sa znížila šírka otvoru na 88 cm. Napr. výrobca dverí Sapeli pripúšťa toleranciu -1 až +2 cm. Takže štandardné dvere by som tam zrejme nedostal a za atypické dvere na objednávku som si nechcel priplácať.
Odpovedať
@dusanmt sapeli by tam vosli v pohode, ja som mal pod schodami este uzsi stavebny otvor. Co sa tyka tych rohovnikov, neriesil by som to... sadra je svina, ale nemyslim, ze by to mohlo vyjst na povrch az spod oblozky.
Odpovedať
@gashtaan No super, takze som to asi odrezal zbytocne :-(
Odpovedať
@dusanmt nevadi, hlavne, ze tam mas tu omietku rovnu, lebo mne to robili len tak od (skulaveho) oka a je to hnus.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?