Ako omietnuť tieto steny?

Ahojte, prosim vas. Z tychto stien chcem spravit normalne :-). Taketo su cele steny.. Vnutornu suchanu omietku sp1. Len ako to prerobit? Dakujem
Odpovedať
pozicat sanacnu frezu a ofrezovat do hladka a nahodit nove stierky alebo klasika, sietka, kleber, stierka
Odpovedať
@momo55 Trochu nechápem tú fotku, to je ako oblúk alebo nejaký pilier... Ale ak máš takýto podklad na rovných stenách, tak len napenetrovať (možno ani to netreba) a na to dať potrebnú vrstvu omietky. V čom je presne problém? Ten podklad vyzerá byť konzistentný a ideálny na zhotovenie finálnej omietku.
Odpovedať
@knedlik82 ano je to na rovnych. Ospravedlnujem sa, na rychlo som pridal prispevok.
Odpovedať
Skusal som to aj spahtlou a ide to lahko, aspon zrovnat. Chcem spravit jemnu suchanu omietko sp1
Odpovedať
@momo55 Ono to ani nie je nevyhnutné nejak veľmi zoškrabávať, trápiť sa s tým a robiť bordel... a keď tak to len ručne prebehni murárskou škrabkou, ak by nejaké väčšie časti opadávali. Ale napenetroval by som to poctivo, skús aspoň na vzorke a uvidíš hneď ako to zjednotí aj spevní podklad. To není žiadna ťažká robota s valcom nepenetrovať stenu. A potom už len omietať...videí s postupom nájdeš plno ;-)
Odpovedať
@knedlik82 tak tam netreba sietkovat? Kde vlastne treba sietkovat?
Odpovedať
@momo55 ci mam vsade trosku tie steny oskrabat a davat hned 2 vrstvy omietky. Este raz hovorim, ze chceme jemnu suchanu sp1
Odpovedať
@momo55 Ako vravý knedliik stačí na to penetácia a nahodiť len novú omietku. Ak je ten podklad pevný a neopadáva, Ale časom sa možu objaviť malé prasklinky ktoré len zatrieš farbou, ak to chceš mať TOP musíš všetko zhodiť a potom dávaš sieťku omietku atď.
Odpovedať
@momo55 Nie som expert na omietky a neviem úplne presne o aký typ omietky to ide, tak ti nebudem podrobnejšie radiť. Len čo sa týka toho podkladu tak nič problematické tam nevidím a jeho brúsenie mi príde ako nadpráca. Ak sa vybraná omietka alebo stierka nanáša len vo veľmi tenkej vrstve, tak treba podklad logicky vyrovnať lepidlom a sieťka v lepidle je samozrejmosť. Ak sa dáva hrubšia vrstva ako je to napr. pri vápenato cementových omietkach, tak ten podklad je ok a po napenetrovaní môžeš omietať (do tejto omietky sa priamo vkladá sieťovina s väčšími okami).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?