Ako oddilatovat komin od priecky?

Profilova fotka
Ahojte strechaci, prosim o radu ako oddilatovat komin Heluz od priecok Heluz? Predpokladam ze presietkovat a omietnut nestaci. Z lavej aj pravej strany komina tam budu zarubne cize ak sa lepsie udrie dverami je jasne ze to praskne. Rozmyslal som nad nejakym dilatacnym profilom kt. ma v strede dilatacnu gumu... pripadne nejako pouzit silikon? tmel? Dakujem pekne za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
Zlahcim teda otazku... myslite ze postaci ak sparu medzi kominom a prieckami vyplnim akrylovym tmelom a presietkujem a natiahnem omietku? (sadrovu)
Odpovedať
@petko_sonka pytas sa ako oddilatovat komin a zaroven sem posles fotky, kde oddilatovany vobec nie je... kde je nejaka spara? ci mi nieco uslo?
Odpovedať
@petko_sonka dat tmel pod omietku? ved to je nezmysel...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan rozumiem... tak sa spytm inak... ako by si riesil takyto pripad? ked od komina nalavo aj napravo budu zarubne cca 30cm. od komina? Bojim sa ze ak dam len sietku a omietku ze to casom praskne... Je pravda ze oddilatovat sa to ani neda nakolko dilatacia je prierez durch.
Odpovedať
@petko_sonka ja by som tam dal len sietku do omietky, urcite by som tam nechcel nejake priznane dilatacne profily...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan popravde v snahe o vytvorenie diladacnej spary som to s karbobruskou napiloval do hlbky cca 4cm :D takze potrebujem tu sparu nejako zapchat. Preto ma napadol ze tam dam akryl. Dilatacne profily nechcem ani ja, ale v krajnom pripade sa ine neda robit. Podla teba teda bude blbost ak tam dam ten akryl pod tu sietku s omietkou? (mam teda tie vyrezane spary kt. su neni na obrazku zahadzat s klebrom?)
Odpovedať
@petko_sonka akryl sa dava navrch, pretoze je elasticky a pripadne dilatovanie prenesie a nepraskne... aky zmysel by mal niekde schovany pod omietkou, tomu naozaj nerozumiem.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan to dava zmysel... sakra aj tak sa bojim ze ak to "len" presietkujem a omietnem...tak to po case praskne... uff to uz je na mne sa rozhodnut ci priznat listy alebo nie... to je dilema. Co ostatny? priznali by ste listy dilatacne alebo presietkovali a cakali co to spravi po case?
Odpovedať
@petko_sonka dilatacnu sparu vyplnit nobasilom a presietkovat..
Odpovedať
Moj sedliacky nazor keby tam bola spara a je jedmo akym zazracnym materialom vyplnena tak ma za ulohu kompenzovat roztiaznost. Ked tu dilatacnu vrstvu raz prekryjes pevnou omietkou tak vytvori skrupinu ktora pri roztahovani musi predsa prasknut nie...? Ja som komin primuroval k stene a zatial.ziadne praskliny nie su. Ja by som to sral omietll a hotovo. Ked bude mikro praskllina ries potom, daj si tam obklad tapetu alebo kvet a mas.
Odpovedať
Profilova fotka
narvem tam flexibilneho lepidla nech to drzi poriadne, dam sietku a omietku... a ked to praskne...to budem riesit az potom :) Dakujem za rady a postrehy.
Odpovedať
Profilova fotka
@petko_sonka ja by som kontaktoval Heluz co ti odporucia,
Odpovedať
Článok sa načítava...
@petko_sonka nám dávali do montovaného domu nejakú červenú izoláciu okolo. Komín máme v plánovanej skrini v chodbe a okolo sú drevené priečky. Robili to, ako im to kázal krbár.
Odpovedať
@petko_sonka ak ti to nejako pomôže, okolo komína vidno červenú izoláciu a za tou bedničkou je z nej ešte vidno kúsok, čo zvýšilo
Odpovedať
Profilova fotka
@ajkava z obrazku vidno ze dali popri komine 2cm styrodur aby mohol krasne dilatovat a cely komin ste dali do skrine, co je uctihodne riesenie. Avsak ja ho mam v strede chodby :-/ @majsterslovenska za opytanie veru nic nedam...
Odpovedať
@petko_sonka Ono komín v skrini byť nemal. Mal byť v obývačke - čo je za skriňou. Lenže chceli sme skladačkový krb a nebolo by to vyšlo. Preto krbár navrhol, či na to pristaneme. Ušetrili sme miesto v obývačke. v skrini ho kľudne oželiem, pretože je ešte veľká skriňa plánovaná v predchodbe.
Odpovedať
Profilova fotka
@ajkava to je mudre rozhodnutie. A ja uz mam aj odpoved od Heluzu: Cez plochy naniest flexibilne lepidlo a zasietkovat... Nato uz len omietku a bude to drzat. Tak problem vyrieseny a snad to teda casom nepraskne :) Dakujem vsetkym za rady a postrehy.
Odpovedať
@petko_sonka neboj, bude to OK.Držím palce.
Odpovedať
Profilova fotka
@petko_sonka tak to ma teší:-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?