Ako dostať od murára naspäť časť peňazí,keď niesom spokojný s jeho prácou a robil u mňa bez dokladu?

Ahojte. Murár s pomocníkom nám prerábal 4 izbák, pričom na začiatku sme sa dohodli, že spíšeme zmluvu o dielo a na konci, keď bude spokojnosť, tak ju roztrháme, taktiež aj faktúru, keďže sme sa dohodli na práci bez papiera aby to bolo lacnejšie. Pustil som ich do bytu, začali pracovať, postupne som murárovi posielal na účet zálohy za robotu a materiál, keďže som videl, že postupujú dobre (vylievali nový betón, lepili na steny sadrokartón, montovali ho aj na plafón), až došlo k zlomu kedy som byt skontroloval po vyliatí niveláku a ten popraskal (liali ho potom ešte na 2x, až napokon zmenili značku za iný a ten už bol ok), premeral som otvory pre dvere, šírky nesedeli, nemôžem osadiť radiátory, keďže veľmi vysunuli sadrokartón, nakrivo vykružili otvory pre zásuvky a vypínače a k tomu ešte keď som zasvietil bodovky z plafónu, tak po celom obvode vidno kde sú spoje sadrokartónu (omietka nieje v jednej vrstve), nakrivo vyliali nivelák (musel som ho brúsiť aby mi nepružial podlaha), vymaľovalí fľakato, dal som im to vymaľovať ešte 2x aj tak je to na p..u, takže som ich vyhodil, dohodli sme sa, že dám po nich veci opraviť druhému a on to bude hradiť, tak súhlasil, ale už pár dní mi nedvíha telefón a na smsky neodpovedá. Na to, že u mňa robil, mám svedkov, mám sms komunikáciu medzi nami, ktorá by ho tiež usvedčila, že u mňa robil, ale číslo je písané na jeho ženu, peniaze som posielal na účet, no neviem, či je jeho alebo tiež jeho ženy. Mám akurát špztku jeho auta, viem, kde býva. Do dnešného dňa mi nedal ani zmluvu o dielo ani žiadnu faktúru. Viete mi poradiť aké páky na ňho použiť aby som z neho dostal nejaké peniaze naspäť? Čím ho postrašiť, resp. aké mám vlastne možnosti? Mohol by som ho udať na nejakom úrade, že je živnostník, ale vykonáva práce na čierno aby sa vyhol plateniu daní?
Odpovedať
1
2
@strejdo001 páky si mal použiť, keď si sa s ním dohadoval, čiže na začiatku ste mali podpísať ZoD, teraz mu môžeš chodiť robiť pod okno "bububu", keď vieš, kde býva
Odpovedať
Profilova fotka
@sgi320 a ked bude robiť bububu tak bacha aby neprišli policajti ,že ho obťažuje
Odpovedať
Mudrlanti dik za radu. Este nieco rozumne o com neviem?
Odpovedať
@strejdo001 nuz nic nezmozete. Vykaslite sa nato a poberte sa v zivote dalej. Jedine mozete dat viac info o onom aby sa ostatni vyhli majstrovi.
Odpovedať
František Németh (akože sádrokartónista) , Andovce, t.č. 0949562829. Jeho pomocník Róbert (priezvisko neviem), 0949149061.
Odpovedať
@strejdo001 strejdo, Ty budeš inakší expert ;-) najskôr zaplatíš peniaze nejakému diletantovi bez papierov, potom sa prídeš pýtať na MS, a keď Ti niekto napíše, že si to posral už v úvode, tak ostatní sú "mudrlanti", no a na záver to zaklincuješ zverejnením osobnych údajov ;-) nedá sa inak - len, že je to ponaučenie do budúcna
Odpovedať
@strejdo001 jeee andovce mam 2 km od NZ.
Odpovedať
kde vy ludia na tych majstrov chodite??ked uz odvas majsterpyta zalohu odvas ,,uz musite vediet,ze to nebude dobry majster lebo nem svoje vlstne penize na material a svoj zivot
Odpovedať
Môžeš sa súdiť. Ale pekné od teba, že si napísal, lepšie je sa učiť na cudzích chybách ako na svojich. Poučenie pre teba aj ostatných, zmluvy sa robia pre prípad problémov. Nemáš zmluvu - nemáš problém.
Odpovedať
Profilova fotka
@vladik74 tak ty si cislo teda ako nieco taketo mozes napisat . Chces mi tvrdit ze ked si staval nedaval si zalohu napriklad na okna dvere kuchynu??? Keby si tvrdil ze zaloha na sluzbu alebo pracu sa nedava tak by som to pochopil ale tvrdit ze majster co vezme zalohu nieje dobry je blud. Ja beriem zalohy vzdy lebo moje veci su vyrobene na mieru a tazko by som to niekomu inemu dal.
Odpovedať
Profilova fotka
@strejdo001 ked ste sa dohodli ze spisete a potom roztrha te preco ste nespisali?? Teraz sa stazujes ze ta odrbal ked uz od zaciatku ste chceli odrbavat obaja takto mas cierneho Petra ty.
Odpovedať
@wolodymyr tak ale hadam davas aspon prijmovy doklad, nie?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wolodymyr Ďalší mudrlantko? Vidíš názov témy? Ak nemáš nič k veci, nereaguj, čo som mal urobiť nieje obsah daného vlákna.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix jasne ze ano
Odpovedať
Profilova fotka
@strejdo001 ty si cislo teda ok tak dam ti radu ved vies kde byva tak ho navstiv alebo mu posli navstevu a daj mu nakladacku a je to ver ze zaplati len ci mas odvahu. Alebi chod na policiu a podaj tretne oznamenie ze ta odrbal ked ste chceli stat odrbat a este mas tu drzost sa tu vyplakavat a robit ramena. Takze sa polutuj a sprav to poriadne a zabudni este nieje vsetkym zlym dnom koniec ;-)
Odpovedať
@wolodymyr no a v tom je ten rozdiel :-D
Odpovedať
Hm, proste slovac, som rad, ze ste si pohonkali ego.
Odpovedať
@strejdo001 ne, ne, ne, ako Slovač si sa prejavil Ty, keď si chcel lacno a bez papiera šetriť a dopadol si ako dilino ;-) my sme len anonymní diskutéri, ktorí sa neprestávajú čudovať, že aj po toľkých zverejnených prípadoch v médiách sa ešte vyskytnú takí "strejdovia" ako si Ty ;-)
Odpovedať
@strejdo001 A co si cakal? Fundovanu pravnicku radu? Nechal si sa oklamat a este tu robis ramena. Na smiech. Ojebala macka vtacka, zmier sa s tym hrdina.
Odpovedať
@wolodymyr predstav si ze ja som mal stavebnu firmu kde som nedaval zalohu ani za pracu ani na material. Vyplacane to bolo priebezne po vykonanych pracach....
Odpovedať
Profilova fotka
@strejdo001 no nazačiatok ti musím napísať že si si to posral sám. Záloha je OK ale že si roztrhal dohodu o vykonaní práce je pekná blbosť. Šanca by bola ísť na príslušný daňový úrad a podať písomnú sťažnosť že ti pán XY nevystavil faktúru. Daňováci ho výzvu aby doplnil danú faktúru a Max mu dajú nejakú symbolickú pokutu. Keď ti pošle faktúru a neuvedie v nej že práce boli vykonávané bez záruky (prípadne iné obmedzenia) tak možno máš ešte nejakú šancu. PS: požiadajte admina o zmazanie príspevku kde uvádzate jeho meno a telefón. Nemáte žiaden doklad o tom že práca bola vykonaná neodborne.....takže je to ohováranie a poškodzovanie mena. A to nehovorím o tom pomocníkovy 8-(
Odpovedať
Ok, vas pohlad. Keby ste boli vo financnej situacii ako ja, pozerali by ste na vec inac. Diky vsetkym za plnohodnotne rady.
Odpovedať
@strejdo001 skusim jednu plnohodnotnu: zacnem tym, ze si si uz asi uvedomil, ze si spravil chybu, moznosti su 2: - zaloba na sud (s velmi nejasnym terminom pojednavania a este nejasnejsim vysledkom, kedze v podstate nemas nic v rukach, tvrdenie, ze neodviedli pracu podla dohody, aj ked ustnej, by muselo byt podlozene posudkami, jediny doklad, ktory existuje a potvrdzuje, ze si mu uhradil peniaze, je Tvoj bankovy vypis), toto je ta legalna moznost - nelegalnou moznostou je "pouzit paky", "postrasit ho", ako si pisal vo svojom prvom prispevku, neviem si celkom predstavit, ako ho chces "strasit" - prepichnes mu pneumatiky? budes sledovat jeho manzelku? budes sa mu vyhrazat, ze mu zoberies kelnu, ked Ti nevrati peniaze? uvedom si, ze akekolvek spravanie v tomto duchu sa moze obratit proti Tebe - a moze Ta to mrziet viac ako tie premarnene peniaze toto je jednoducho realita, ktoru si popisal, nikto, zdravouvazujuci, Ti nenapise nic ine
Odpovedať
@sgi320 Samozrejme, že som si uvedomil, že som urobil sprostosť, to ešte pred tým ako som sem napísal. Ani ten bankový účet, ktorý mi dal nieje istý, keďže neviem, či ten účet je na jeho meno. Postrašením som nemyslel postrašenie fyzickou alebo majetkovou ujmou, to by som si nedovoli nie preto, že sa bojím, ale mohlo by sa to obrátiť proti mne ako podozrenie z trestného činu nebezpečného vyhrážania alebo pri najmenšom ako priestupok proti občianskému spolunažívaniu, čo v žiadnom prípade nechcem. Tým, že som napísal,že viem, že kde býva, som mal na mysli, že úrady, prípadne polícia budú vedieť jednoduchšie stotožniť danú osobu. Postrašením som myslel pohroziť mu konkrétnou inštitúciou (a tu som chcel poradiť, že ktorou). @logo22 Ja som neroztrhal dohodu o vykonaní práce, on mi žiadnu nedal a pustil som ho robiť do bytu, keďže nás tlačil termín narodenia dieťaťa a do toho som ešte musel chodiť do Nemecka na 2týždňovky, takže nemal som priestor ich pravidelne kontrolovať a boli u mňa na odporúčanie známeho, tak som im ja hlupák dôveroval :(.
Odpovedať
@strejdo001 tak postrasit ho mozes jedine zalobou, cim inym? to, ze si mu zaplatil (a nie je dolezite, ci je ucet jeho, jeho manzelky alebo jeho psa) este neznamena, ze on z tohto prijmu neodvedie dan, cize plasit ho danovym uradom je hovadina ...
Odpovedať
@sgi320 ale na základe čoho z toho príjmu odvedie daň, keď žiadny daňový doklad mi nedal?
Odpovedať
@strejdo001 povinnost odviest dan ma ten, kto peniaze prijal, nie ten, kto ich odovzdal, ak si on vypise prijmovy pokladnicny doklad a Tvoje peniaze uvedie v marci 2019 v danovom priznani, tak je uplne v pohode, to, ze Ty nemas doklad s tym nijako nesuvisi
Odpovedať
Profilova fotka
@stokibb miesas to chlape lebo im si sice platil material ale gro bola sluzba .. material sa da vratit.
Odpovedať
Môžeš dať návrh na súd na vrátenie peňazí. Inak by sa jednalo o bezdôvodné obohatenie. On by nemohol povedať že to bolo za prácu lebo by si narobil problémy s daňovákmi. Jedine žeby si vymyslel niečo (čo mu poradí právnik). Je to na dlho. O akú sumu sa jedná ak môžem vedieť?
Odpovedať
@wolodymyr farba alebo sadrokaton ci stierka neni nabytok :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?