Ako dobre rozmiešať Rimano (Prima)?

Mám problém s rozmiešaním sádrovej stierky Rimano Prima. Ostávajú hrudky, veľa hrudiek. Skúšal som miešať miešadlom pomalobežným, na rôznych rýchlostiach. Takisto klasicky vŕtačkou aj na vysokých rýchlostiach. Skúšal som krátko miešať, dlho miešať. Nič nempomohlo. Aj vody bolo primerane. S Rimanom Uni taký problém nebol. S tým som robieval doteraz. Je možné, že nebola dobrá tá stierka (zlé skladovanie alebo čo), alebo existuje nejaká finta, ako sa zbaviť tých hrudiek? Postreh mimochodom: nedodržiavajte odporúčané množstvo vody uvádzané výrobcom. Viac-menej z recesie som dodržal pri Prime 20l na 25 kg... Dal som 8l na polovicu vreca, a musel som dosypať skoro celý zvyšok vreca, aj tak to nebolo ono (problém hrudiek nesúvisí s týmto "experimentom". Ale boli aj pri tomto extrémnom prípade.)
Odpovedať
ahoj v prvom rade sa prehrabni rukou vo vreci aby sa sadra prevzdusnila uvidis rozdiel potom si nalej len 3l vody a zacni rukou sypat sadru do vody ako ked sypeš muku az po vrch vody a pockaj kusok a az potom premiesaj kratko!!!! pri malých!!!!! otackach
Odpovedať
@juraj71 aby to bolo troška presnejšie, 3l na koľko kg omietky? A čo znamená "krátko"? Mimochodom, tvoj postup mi pripadá ako vtip. Si predstav, že máš tak prehrabávať a ručne sypať denne tak 10 vriec omietky. Zamiešať za menšie vedro omietky takým spôsobom - OK. Ale dodržať taký postup pri normálnych množstvách je trošku problém. Alebo máš s tým profi skúsenosti?
Odpovedať
robili sme tak sefov dom som zivnostnik zateplujem a robim tehlove obklady kedze sef nechcel inych tak sme v jeho dome robili vsetko s bratom: na tuto sadrovu omietku zavolal cloveka odniekal z vychodu co nam to ukazoval ako to treba robit!!!! ja viem ze to nieje zabava natahovali sme omietku v dvoch vrstvach a potom sme ju zrovnavali specialnym hladitkom ak si toho namiesas vela tak ti to stvrdne sadru sme sypali az po vrch vody neviem kolko to bolo kg robim s mieralnou stierkou MSP1 a davam tam viac vody ako je v navode lepsie sa s tym roby a este sa mi nikto nestazoval!!!!! zaklad je nemiesat rychlo lebo sa prehreje sadra a zacne tvrdnut! tolko je moja skusenost
Odpovedať
Nie je to vtip...sadrové omietky sú oveľa háklivejšie na prípravu ako ostatné. ...pri RIMANE sa ale celkom dá držať návodu. Zdôraznil by som to pomalé miešanie a jemnejšie dávkovanie. U nás sú partie, čo ergošpachtľou urobia s Rimanom skoro zázraky. P.s.: Moja kamoška, ktorá je výtvarníčka hovorila, že keď im tuhne sadra, pridajú do nej citrón :-D Ja som ešte namal príležitosť skúsiť, či to funguje aj na sadrovú omietku. Ak to skúsite, tak napíšte výsledok ;-)
Odpovedať
ahoj Stefan ak budem mat moznost tak ten citron skusim: vies citam tu prispevky ako chce kazdy rovnu omietku ako v Rkusku akurat ze za ceny v Somalsku a potom sa cuduju ze su tam hrcky dierrky atd... nech si to kazdy skusi ako to pisal jslancik jemne nadavkovat denne 10 vriec a s tou spachtlou co pises hodinu orezavat jednu stenu ja viem ze ludia nemaju vela penazi ale posledny rok chodim s bratom opravovat zateplenia pretoze cena je uz tak stlacena ze to musia nahodit rychlo inac nezarobia no ale tam potom kvalita klesa!!!!!!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?