Ako dlho zrejú vnútorné omietky v dome?

Rekonštruujeme starší dom,pôvodne omietky sa museli dať dole a robili sa nové. Vie mi niekto poradiť ako dlho nechať vyzrieť,alebo vyschnúť, vnútorne omietky v dome? Omietky sú cementové.Stačí ich nechať vyzrieť napr. 2 týždne ,aby sa dalo v dome potom bývať? Alebo radšej nechať dlhšie zrieť,aby sa predišlo poškodeniu nábytku z dôvodu veľkej vlhkosti,či stačia tie 2 týždne? ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pochybujem, že by niekto teraz robil cementové omietky. Sú to buď hotové vrecované omietky, alebo tenkovrstvé. Obidvoje majú veľkú prímes plastov, nepotrebujú taký dlhý čas na vyzretie a uschnutie. V krajnom prípade pri zvýšenej vlhkosti použijete odvlhčovač, teraz sa to už dá kúpiť aj v Kauflande. V prvých dňoch nárazovo a častejšie vetrať.
Odpovedať
Ďakujem za odpoveď,ale aj tak neviem,aj kde sú to omietky kupované,je tam veľká vlhkosť a majstri nám hovoria,že určite to nebude ešte obývateľné za 2 týždne,.Vraj bude to musieť zrieť minimálne mesiac,aby nám nenavlhol nábytok.Tak nevieme či radšej zohnať podnájom a nechať tomu čas,alebo to risknúť?
Odpovedať
My sme to zazili tiez, ale mali sme to stastie, ze sme tam nebyvali, tak sme to mohli nechat schnut - planovali sme 4 tyzdne, samozrejme, bolo to aj viac (prave z toho dovodu, ze sme tam nebyvali)...kolko mm alebo cm maju tie vase omietky? Na obale nie je nejaka info od vyrobcu? Urcite ta vlhkost nie je dobra ani pre nabytok, ale my sme nechavali schnut co najdlhsie aj preto, aby neostavali flaky pri malovani. Kukni na vrece, ak sa da, ci tam nieco nie je uvedene.
Odpovedať
Ďakujem,skúsim pozrieť,ak ešte nejaké vrece ostalo. Koľko cm to je netuším,ale asi dosť,lebo to bolo obité na tehlu a bolo to treba vyrovnať.
Odpovedať
@edit2. Mame cementove omietky, novostavba, 1mm omietky schne 1 den. Cize ak je 1cm omietka, tak 7 dni. Hrubka omietky sa da pekne zistit na vypinacoch - kedze je to vlastne diera do omietky, tak to pekne vidiet.
Odpovedať
No to by ma ani nenapadlo zistit podla tym vypinacov,skusim to dnes zistit,dakujem za rady :-)
Odpovedať
s tou vlhkosťou to nie je sranda. hlavne poriadne vetrať. mne robili strojové vrecované, cca 1,5 cm a aj po niekolkých dňoch keď som nevetral celý deň, všetko drevenné bolo na dotyk vlhké. povrchovo neošetrené drevo splesnilo. kartóny boli tiež vlhké ešte po týždni. takže určite nesťahovať nábytok minimálne dva týždne.
Odpovedať
Dnes som tam bola pozriet,boli otvorerne okna,skoro vsetky steny boli uz sive,skoro az biele,jedne v poslednych dvoch izbach,ktore sa robili nakoniec boli vidiet este mapy tmave a svetle miesta.Omietka je tak na 1,5 cm.Stahovať by sme sa mali tak o 2 tyzdne,hadam to stihneme.Velmi pekne dakujem za rady :)
Odpovedať
opravujem sa...1mm omietky schne 1 den, takze 1cm 10 dni...tusim mi uz fakt preskakuje:)
Odpovedať
mury to nevadi,ja som to pochopila :)
Odpovedať
No práveže my sa potrebujeme za 2 týždne sťahovať Vetráme stále a je dosť teplo u ž3 deň .Aj sa mi zdá že je to už suché. Len chceme predísť tomu aby nám náhodou nezvlhol nábytok,ak by sme sa presťahovali predčasne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?