Ako dať sieťku cez omietnik

Ahojte. Idem robiť vápenno-cementovú omietku Baumit MPI 25 na priečky z Porfixu v pivnici. Chcem ich aj presieťkovať. Budem používať omietniky (6mm) vzdialené asi 1,5 metra od seba. Len neviem ako mám sieťku dostať cez omietnik, keďže sieťka by mala byť vo vrchných 2/3 omietky a nie priamo na stene. 1. Dať sieťku len medzi omietniky (čiže: omietnik - 1,5m sieťka - omietnik). Pod omietnikom by teda nebola sieťka. 2. Dať sieťku pod omietnik a na stene ju nejako dostať do 2/3 omietky (sieťka by bola jeden celok, alebo sieťka pod omietnik (neviem či by tu mala zmysel) + sieťka medzi omietniky) 3. Dať sieťku nad omietnik ...? Toto si neviem dosť dobre ani predstaviť. Máte nejaké nápady skúsenosti? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@peter1172 nedávať sieťku vôbec. Sieťka sa dáva do tenkovrstvých omietok na nesúrodé materiály, ináč je zbytočná.
Odpovedať
@jan45 Čiže keď idem použiť Baumit MPI 25, tak netreba sieťku na Porfix, ani keby to boli nosné steny, obvodové múry? (sieťku len vtedy, ak je to tenkovrstvá omietka?)
Odpovedať
@peter1172 čítal si technický list toho materiálu? len či vieš v akej hrúbke sa nanáša táto omietka? inak máš odpoveď v prvom príspevku od @jan45, len by som medzi slova "omietok na" vložil spojku "a". http://www.baumit.sk/upload/pimdam/pd...
Odpovedať
@slavoslav Áno, čítal som technický list na omietku MPI 25. Viem, že sa dáva minimálne 10mm. Stena nie je úplne rovná, preto omietniky budem vyrovnávať a získam tak tých 10mm. Ak teda si narážal nato.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter1172 ked tam pojde vapenocement asi by som sietku neriskoval,hlavne na porfix...pri sadre by si sa nemusel bat,ale skus si narezat pasiky ale 20cm a presietkuj si tu plochu kde pojde omietnik ked sa ti to nechce sietkovat popredu cele...a o aku plochu sa jedna?? PRI strojovej omietke ti ani netreba omietniky....a nepocuvaj tu vselijakych mudrlantov aj mne uz lezu na nervy :D
Odpovedať
@lukaskadlicek Čiže ty radíš dať sieťku na Porfix. Kto sa v tom má potom vyznať :D Neviem presne metre, ale steny sú asi 4,5x2,5 metra a sú tam asi 4 také. (na to sa mi nechce volať omietkárov so strojom) Keď dám ten 20cm pás sieťky pod omietnik, bude tam vôbec plniť svoju funkciu?
Odpovedať
Profilova fotka
Sieť sa nemusí dávať ak je porfix vyschnutý a hrúbka omietky v interiéri prekročí 8mm.Pokiaľ porfix nieje suchý (150mm priečka v nevertanej pivnici vyschne za 2 roky) a omietka tekovrstvá musí sa použiť sieť.. Ak by som to robil ja tak lep + sieť+MPI 25.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter1172 ved ked budes davat omietku,sietku das medzi aj omietniky....pytal si sa ako ju mas dat pod omietniky
Odpovedať
@jan45 Ešte jedna vec, aj pre ostatných otázka. Rohovník treba dať aj na otvor dverí, alebo stačí dať blízko pri roh omietnik a tých pár centimetrov ktoré prekryje rám dverí spraviť ručne (alebo vôbec?). Ide mi otom, že sa nebudem musieť babrať s rohovníkom ... len či sa to môže. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter1172 Porfix ma problem v tom ze je to velmi savý material. Rychlo vypije vodu s omietky a preto rychlym uschnutim moze popraskat. Preto by som ho nasietkoval, a sietku (vystuž strojovej omietky) by som vtlacil priamo do omietky.My porfix sietkujeme ak ma hrubku 5cm, 10cm, 12,5cm, a 15cm. Ak sa jedna o obvodove steny, nesietkujeme, ale penetrujeme regulatorom nasiakavosti. Zabrani aby porfix nasal vodu s omietky. Schne to pomalsie a nepraska.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter1172 Daj na dvere salovaciu dosku a omietku potiahni az po tu dosku. Salung si sprav po celom obvode dveri a mas to. Ci si das alebo nedas omietnik, alebo ako daleko od dveri je na tebe.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@peter1172
Odpovedať
Článok sa načítava...
Zdravím vás, môžem sa opýtať ako ste nakoniec poriešili tú sieťku a omietniky? Pod, nad alebo rezanie? Ďakujem
Odpovedať
@dzaros01 Nakoniec sme sieťku nedávali vôbec.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@peter1172 ahoj, ako ste dávali omietky nakoniec? Ce omietniky?
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav ďakujem za doplnenie
Odpovedať
@terry25 Sieťku sme nakoniec nedávali vôbec.
Odpovedať
@peter1172 a vybrali ste omietniky, či zostali v omietke? Lebo niekto tvrdí, že ich vidno, ďalší, že nevidno. Existujú totiž aj nerez aj plast tak neviem.
Odpovedať
Porfix navalčekuj najprv zriedeným duvilaxom (modrým) a máš napenetrované a už nebude porfix tak rýchlo sať 🙂
Odpovedať
@terry25 Zostali v omietke. Nám ich vidieť je, ale my sme to robili prvý a posledný krát v živote, ale ak by to robil niekto skúsený, asi ich dokáže zakryť úplne. Alebo ak máte čas sa s tým vyhrať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?