Ako a s čím najlepšie oškrabať steny?

Profilova fotka
Ahojte, ake mate skusenosti so skrabanim stien? Namocit vodou, kupit penetrak, jedna sa o stare steny na tehlovom podklade a treba oskrabat komplet byt :)... viete poradit ako najlepsie na to?
Odpovedať
najlepsie vodu, spachtlu do ruky a ides :) vela stastia..
Odpovedať
Profilova fotka
v kinekuse maju nato original škrabaky čo si nastrčis na porisko od metly. a doporucujem predtym obliat stenu..
Odpovedať
Profilova fotka
Dnes sa steny uz nezvyknu skrabat.....videl som vela pripadov kedy sa stena len dobucha tesarskym kladivom.potom penetrak, sietka + kleber a stierka.
Odpovedať
Profilova fotka
Hlavne si nenechaj zle poradiť, oškrabanie stien pred nanášaním ďaľšej vrstvy, napr. vyhlaďovacej stierky je dobrý krok, ktorý určite neoľutuješ, aj keď sa pri tejto práci určite narobíš. Prečítaj si technický list od ktoréhokoľvek výrobku stavebnej chémie (nátery, stierky, lepiace tmely) a dozvieš sa, že podklad musí byť čistý, vyzretý, suchý, zbavený prachu, nečistôt, zbytkov starých náterov, tmelov a mastnoty,...
Odpovedať
Tak tak aj my sme skrabali, penetrovali, technicka prestavka, nanasali omietku, technicka prestavka, nanasali druhu vrstvu omietky, technicka prestavka, penetrovali, technicka prestavka a malovali. To skrabanie to je najhnusnejsia robota aku som kedy robila. Zapestie ma bolelo dva mesiace, robili sme to spachtlami. Ale vysledok stoji za to.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Ja som kúpila starší RD a vraj sa musia oškrabať staré omietky, na to kleber lep., sieťka a napokon omietka..cena od stavbara je nehorazna!!Niekde som čítala, že existujú špeciálne mydla na sťahovanie, resp. škrabanie starej omietky. Viete mi prosim Vas niekto poradiť, ako to dať dole najrýchlejšie? ide o cca 500 m2, bojim sa, že to neprežijem pri ručnom oškrabávaní bez nejakého "pomocníka" v podobe prípraku alebo pod. :-D dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak my sme kúpili byt a mali sme majstra,ktorý pracuje vo Francúzsku. A on nám poradil,že je lepšie obúchať kladivom celú stenu ako škrabať,vtedy aj zistíš ako stena drží a či nie je viac vrstiev na nej,či ti to všetko drží...už to robia na stavbách a je to rozumnejšie ako škrabať... a plní to účel taký istý...a aj penetrak,stierka držia lepšie.... nejaké foto ako to bolo u nás :
Odpovedať
Mne na byte maliar poradil naniest tzv Mazlave mydlo, kupis napriklad v hornbachu vo vedre...nariedis HORUCOU vodou(1kg mydla na cca 8litrov vody), nanesies valcekom na stare omietky, tie sa napiju a pekne povolia, oskrabes a nechas vyschnut....to som robila na byte...v dome sme ich oskrabali, len kde sa dalo, kde to neslo, tak nie. Potom sme to ale pozakopavali (svokor murar), treba to nahusto pozakopavat... poometali od prachu a natreli penetrakom 2x, nechali zaschnut a nasledne sme nanasali novu omietku, potom az malovali. Ak su mury popraskane, treba praskliny vyplnit akrylovym tmelom...a potom nanasat sietku a lepidlo a omietku na to....Sused daval sietku a lepidlo vsade, my nie..ale u nas ziadne praskliny na stenach nikde neboli, my sme len skrabali a zakopavali...
Odpovedať
Profilova fotka
mydlova voda jednoznačne mám to osobne odskúšané , zoškrabala som cca 150m2, valčekom naniesť počkať asi 15-20 min a šuchať....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
katkapre1 a čim si to škrabala?a prečo mydlova nestači obyčajna?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj andyfoto mozno uz neskoro a uz mas davno hotove ale aspon moja rada aj pre ostatnych pokial chcete dat dole omietku malovku alebo neviem co rychlo a efektivne tak jednoznacne pouzit skrabku na to urcenu ide to s tym super staci namocit aj obycajnou vodou a valit po metroch odksusane funguje to :) to je ale chytre :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
ahoj, mate niekto skusenost s tym, ze sa oskrabe stara vrstva farby a da sa na to malovat - teda bez novej stierky? ci je to po oskrabani vzdy krive?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kilmie u rodičov sme to tak urobili v 1 izbe, ze sme steny len umyvali a trosku oskrabali ale boli hrbolate, takze to je vidiet, zalezi od stien ake su....a ak mozem poradit pre ostatnych su aj sanacne frezky na odstranovanie naterov na omietkach, da sa napojit na technicky vysavac kvoli znizeniu prasnosti....rucne spachtlou staci doskrabat uz len rohy, samozrejme navlhcit vodou...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?