Aká tenkovrstvová omietka na panel je dobrá?

Zacinam uvazovat co so stenami v panelaku, minimalne v kuchyni pojde povodna omietka dole az po panel... cast kde bola povodna zastena z obkladaciek je uz zoskrabana a panel pod nim vyzera byt rovny. Planujem tam teda dat nejaku tenkovrstvovu omietku. Ak s tym mate skusenosti tak poradte co by sa tam hodilo, idealne nieco co zvladnem aj svojpomocne... zatial som nasiel tieto 2 tenkovrstvove omietky, mate s nimi nejake skusenosti co sa tyka jednoduchosti nanasania, vlastnosti, atd: Baumit Vápenná tenkovrstvová omietka (Baumit KalkDünnputz) Baumit Sadrová tenkovrstvová omietka (Baumit GipsDünnputz) Mimochodom, v kuchyni mam prerobenu elektroinstalaciu a spary su vyspravene cementovym lepidlom (klebrom), moze na to vobec ist sadrova omietka?
Odpovedať
hmm ako som tak googlil tak som este nasiel celkom dobry material o sadrovych omietkach a stierkach do Rigipsu ( http://www.rigips.sk/download/_pdf/ce... ), su tam pracovne navody aj cennik... Ktory z tych omietok, stierok by ste pripadne odporucili?
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravim urcite by som tam dal ten rigips perfektne sa stim pracuje bude to krasne hladke pokial mate zarobenu spravnu hustotu.Nejake tie hrbolceky potom lahucko prebrusite jemnim smirglom.Urcite je to lepsie ako omietka alebo klasicka stierka.No a na to lepidlo by to malo tiez chytit ale preistotu tam dajte nejaky penetracny nater.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ja by som dal do kuchyne hlinené omietky a pri varení by sa Vám nerosili okná, lebo táto omietka vlhkosť akosi nasaje a tým ju reguluje... čo poviete super nápad: inšpirujete sa na webe modernydom.sk ( http://www.modernydom.sk/?run=content...)
Odpovedať
Profilova fotka
každý nech si da to čo sa mu páčí ale hlavne nech nato má! :-) do panelaku by som určite nedaval hlinenú omietku! ta patrý do starých chalup,chat,,a nie do betónu, navrhujem jemnu omietku Cemix,alebo Kerzapet.
Odpovedať
Profilova fotka
skusil by som MK 1 PROFI je to omietka do exterieru perfektne sa s nou pracuje a ma vacsiu flexibilitu ako interierove omietky co znamena ze nevipraskaju kuty ako u sadrovych brusenych omietkach ,penetracni nater urcite betonkontakt popripade adhezni mostik z kremicitim pieskom napr weber teranova :-)
Odpovedať
tak, pokiall chces mat vapenocementovu omietku, tak jednoznacne kerzapet, ale tahat ho na 2-krat, pokial sadrovu, tak rimano prima, chce to troska viacej zrucnosti pri gletovani, ale da sa to zvladnut. :)
Odpovedať
a este som zabudol, sadrovu mozes pouzit na akykolvek podklad, staci ho napenetrovat vhodnym penetrakom a este si odsledovat, ci niekde v stene nemas nejake zelezne kusky, napr. klince a podobne, lebo ak hej, tak ich treba namalovat, pretoze sadra vytiahne hrdzu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?