Aká penetrácia na staré omietky?

Ahojte idem riešiť vnútorné omietky na chalupe.murivo je tehla plus ubyjana skvara.jedna sa mi co je lepšie hĺbková penetrácia kupovana či klasický špic(voda+cement+ čo sa ešte dáva?)steny sú obyte od starej omietky.za rady nazorory vopred ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@majky1986 spric voda ,cement,vapno,piesok-strk
Odpovedať
Profilova fotka
špric: zložky: piesok 0/2 (stačí preosiať), hydrát vápna, cement, voda pomer: 1 : 1 : 1 , okrem vody, tej len toľko aby to bolo tekuté
Odpovedať
Ďakujem za rady ale ešte mi nikto nepovedal či je lepší klasický špic alebo kupovana penetrácia?čo je lacnejšie?a menej pracne.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem ako je to v rekunštrukciách, ale v novostvbách o tom či omietka bude držať na stene rozhoduje množstvo cementu v nej, a nie nejaká superpenetrácia.
Odpovedať
Profilova fotka
odporúčam vyskúšať si to na nejakom metri štvrcovom, pretože papier a internetové diskusie znesú všetko...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Zdravím všetkých...minulý rok v auguste som robil jadrové omietky v rodinnom dome(vápenno cementová domáca zmes). Jadrová omietka bola robená z piesku frakcie 0mm-1cm. Jadrovú omietku som nechal vyzrieť a toho roku som ju oceľovým škrabákom zrazil výstupky, a trochu sa mi zaprášila stena. Jadrová omietka je súdržná pevná, nedrolí sa ale je tam prach. Keď po nej prejdem dlaňou tak mi ostane jemný prach. Chcem to zapucovať s MVR uni. Otázka teda znie ci je potrebné to penetrovať alebo stačí stenu poriadne povysávať a navlhčiť valčekom keď je v takomto stave. Aké máte skúsenosti? Ďakujem za rady…nechcem tam tlačiť veľa penetráku...a vecí ktoré mi steny uzavrú
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?