Airless malovanie

Kupit Bosch PFS 5000 do 200e, alebo pozicat airless a vymalovat? Dom po prerabke 2 poschodia. S valcekom makacka ale hlavne kopec casu. Prip. poradte pozicovnu v MI, TV.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucan21 taka pistol je tak akurat na malovanie plotu dobra.., ked xces nieco lepsie tak pozicaj, alebo kup taky typ co namacas sosak rovno do 10l vedra. vid. WAGNER Airless Control Pro 250 M
Odpovedať
@mimms oplati sa kupit pouzity wagner 150 za 280?
Odpovedať
Alebo radsej kupit novy Hydrodynamicky maliarsky agregat? Stoja okolo 250-300€.
Odpovedať
Chcem si poziciat airless na malovanie domu. Poradte aky sa oplati, aby bol ozaj kvalitny.
Odpovedať
@lucan21 Striekal som s obycajnou Dedrou, a osobne si nemyslim ze kvalitne a znackove striekacie zariadenie je zarukou perfekneho vysledku. Vela zalezi od sikovnosti striekaca.
Odpovedať
@sp4jo ak je striekac sikovny, potom je nutne uz iba kvalitne zariadenie. Ci je mozne dosiahnut super vysledok aj nekvalitnym zariadenim?
Odpovedať
@lucan21 Hm no ja ti neviem, ale ked som potreboval striekat tak som nemal za potreby pozhanat x striekacich zariadeni a skusat jedno po druhom... Osobne si ale myslim ze ak to robis prvy krat tak je asi jedno ci je zariadenie za 400 eur alebo 2000. Uhol, vzdialenost a rychlost ruky je myslim dolezitejsia 🙂
Odpovedať
ked ides s tym robit prvy raz, tak pozicaj. sam nevies este ako sa s tym bude robit, kym si zvyknes, ako to pojde najlepsie, tak na otestovanie staci aj pozicana. a zase ci sa ti vyplati aj kupovat, ci to ozaj vyuzijes za tie peniaze.
Odpovedať
Len preto, ze neviem ci ludia co su s tym nespokojny tak nevedia s tym robit a vsetko je zle. Alebo ozaj ci vela zalezi aj od ceny zariadenia, aby ta farba nestekala, nerobilo to smuhy, upchavalo sa a pod. Nerad by somdopadol ako niekto, ze potom pisu - aj tak sme to nakoniec presli valcekom. Take mozem kaslat, ze vyhodim peniaze za pristroj a potom valcekujem cely dom.
Odpovedať
A ci ty dalsi co su spokojny s takym lacnym pristrojom do 400e, ci tiez to na koniec valcekuju len to nepovedia nikomu. Ale su spokojny lebo uz potom je vysledok fajn.
Odpovedať
@lucan21 heh dobre napisane
Odpovedať
@lucan21 Zazil som uz aj take, ze bracho mal ist k niekomu robit instruktaz na striekanie a co mali oni pozicane tak bolo v takom stave ze ostali pri valcekovani, kedze masinka nabola prave najlepsie cistena. Upchavanie je dosledok nedokladneho cistenia. Stekanie moze byt dosledok prilisneho rozriedenia farby a pomalej ruky. Keby si miesto diskutovania striekal, uz si mohol mat chalupu dva krat spravenu 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sp4jo este nemam stropy spravene, az potom mozem striekat. Zatial len priprava diskusia, nech viem di coho ist. 🙂
Odpovedať
@lucan21 Tiez som rozne spekuloval - kupovat masinu/pozicat a neviem co. - kupovat sa urcite neoplati na jednorazovu akciu, najmensie Graco stoji >1000 €, nejake lacne pluvatka ani neuvazuj - pozicat povedzme, ale tiez to nebude zadarmo a ked si nikdy nestriekal, je velmi vysoke riziko, ze to doseries. Plus je otazne v akom stave bude masina z pozicovne. Takze nakoniec mi striekal profik a bola to najlepsia robota, co som si dal spravit na stavbe. Usetril som mesiace valcovania / nervy pri vlastnorucnom striekani. Mas len jeden pokus.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Striekal som airless dom so štukovymi omietkami. Stroj bol kvalitný ale tryska asi nebola v dobrom stave a ku koncu keď na 2 miestach robila na kraji čiaru a je to teraz vidno. (zrovna keď som robil kraj stropu, teda ide horizontálne čiara farby). Je to vidno. Rozmýšľal som ako to opraviť. Napadlo mi sa pokúsiť tej kopček farby jemne zoskrabnut drotenou kefou a potom prejsť valčekom alebo streknut ešte raz. Máte nejakú radu ako to opraviť? Foto nemám teraz, môžem odfotiť nabudúce. Farba steny je OK, len ten kopček je vidno. Používal som Jupol classic.
Odpovedať
Tak ja vam poviem, dal som to pred rokom 4/2022 na pana. Cely ozajj velky poschodovy dom za 2 dni 2 nastreky. Za vikend vymalovane, bez pomoci. Akurat manzelka mi pomahala pozakryvat okna. Robil som to prvy krat v zivote a dopadlo to na jednotku. Takze asi to bude aj o sikovnosti 🙂 , takze nelutujem tuto volbu. Keby som vedel, ze to pojde takto perfektne tak si airles rovno kupim. Je to bomba vec. Mal som pozicany airles v hodnote 400€. Pozicanie 40€ za den, kedze v pozicovni nedelu mali zatvorene tak uctuju vikend ako 1 den. Super 40e za cely vikend a vymalovany cely dom s farbou remal ktoru mi odporucili znami co mi robili sadrokartony. Bola to sice makacka, vsetke okna zakryt, 2x nastriekat a v nedelu som este stihol do merkury 25km pre farbu kedze mi dosla. Pondelok rano 45km vratit stroj pri KE. Ak je niekto zrucny urcite odporucam, usetril som nie malo penazi. Urcite v tisickach pri dnesnych cenach majstrov na sk.
Odpovedať
@lucan21 pamatas si nazov toho stroja? jak si robil schodisko? Teda hlavne strop nad schodiskom... To ma taku dlhu rucku?
Odpovedať
tak v mojom prípade bol problém stroj a nie šikovnosť. Tiež som si celý dom nastriekal (strojom Tecnover). Teraz Storch. Sú to dobré stroje len dôležitá je údržba a tá bola očividne zanedbaná. K Tecnover som mal predĺženie a robil som strop vo výške 3.6m celkom v pohode. Airless stroj za 400 nebude až taká sláva tak si mal asi šťastie. Iba slušná tryska stojí 50-100€. Airless maľovanie je naozaj dobrá robota a keď je človek zručný tak sa do toho rýchlo dostane. Ja som mal celkom smolu a dúfal som, že to nebude tak vidno. Nemate niekto radu ako opraviť šmuhu na štukovej omietke?
Odpovedať
@soki bol to wagner. Dnes stoji 500€, vsetko zdrazelo. Schodisko som robil s rebrikom. Strop mi dal zabrat, nemal som tu predlzovaciu tyc, ale ma to dobry dostrek tak som sa trapil na rebriku a viacej krat.
Odpovedať
@igor256 mozno keby si tu smuhu prebrusil brusnym papierom. Ono to bude aj tak vidno, lebo ta struktura kde prebrusis bude hladsia. Ale nebude tam aspon kopcek. Ine neviem co by sa dalo.
Odpovedať
Moja osobná skúsenosť, Prvý krát sme novostavbu napenetrovali a asi tri krát navalcovali,bolo to sklamanie toľko námahy a tie steny neboli také pekné ako sme si predstavovali. Omietka so zrnom nie najkrajšie zafilcovana + bolo vidno ťahy valcom... Prešlo niekoľko rokov a uvažovali sme nad tým že vymalujeme,najprv som myslel že vyhladame firmu no rozhodol som sa kúpiť airless. Vymaľované bolo za dva dni jedna vrstva akrylovej farby. Najviac práce bolo s olepovanim. Striekanie som si užíval je to radosť pozerať ako to ide. Mašina stoji v polsku 1000 u nás o 700 viac. Je to investícia no v rodine sa plánuje maľovať tak sa použije min do budúceho roka na dva domy. Osobne by som si požičal stroj na novostavbu. V zahraničí som videl,na sadrovéj stierke,po na striekani ,ešte pregulali valcom vraj aby bola štruktúra.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?