Zvukovoizolačné sklá - dávali ste niekto?

Profilova fotka
Zdravím, je tu nejaký odborník na externú zvukovú izoláciu, pravdepodobne sklá so zvýšenou zvukovou izoláciou. Dávali ste si dakto? Pomohlo? Čo okrem skla si všímať ak chem mať naozaj rozdiel v hluku vonku a dnu?
Odpovedať
1
2
Najdôležitejšie je aby ste mali trojsklo. Pomôže aj teplý rámik Super Spacer asi 4 decibely ale najviac prechádza hluk medzi rámom a krídlom ak nedoliehajú tesnenia.
Odpovedať
@veja79 V tom ti nikto nepomoze, viac ako hladat riesenie tam kde neexistuje je si dat vonkajsie rolety.
Odpovedať
@veja79 hrubšie skla a viac tesnení a kvalitný rám. V DE sa montujú aj štvorsklá 6-16-4-12
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol2711 nie je pravda že najdôležitejšie je trojsklo.
Odpovedať
Profilova fotka
@veja79 zavolajte si do Nitra skla, tam tomu rozumejú. Ide o to koľko chcete investovať. https://www.sgforum.sk/userfiles/glas...
Odpovedať
@jumt Niečo ti tam chýba... 6-16-4-12 - je len dvojsklo a aj to chybne napísané.
Odpovedať
@veja79 Vo všeobecnosti lepšia zvuková izolácia skla sa dosiahne, ak sa vo výplni použijú tabule skla rôznych hrúbok, napr. 6-16-4-14-6, alebo 8-14-4-14-6. Ešte lepšiu zvukovú nepriepustnosť majú tabule, ktoré majú aspoň jednu tabuľu sendvičovú - teda medzi 2 tabulami skla je fólia 1mm. (napr. 44.1-16-4-14-6, alebo 33.1-16-4-14-6). Treba ale rátať s tým, že nie každý rám je pre takýto typ tabule vhodný. Tie tabule môžu byť hrubšie ale hlavne ťažšie, ako bežné trojsklo a rám musí byť masivnejší a prispôsobený hrúbke tabule. Samozrejme, takáto požiadavka poriadne navýši cenu tabule a teda aj okien. Ja som napr. dával na HS potráli jednu tabulu bezpečnostnú - nerozbitné sendvičové sklo 1,6 x 2 metre s fóliou (4.4.1 - 14 - 6 - 14 - 6) stálo cez 350 €, len samotné sklo, pričom klasické trojsklo (6 - 14 - 6 - 14 - 6) stojí okolo 240 €. Mne nešlo o zvukovú izoláciu, ale o to, aby deti náhodou nerozbili dvere a neporanili sa.
Odpovedať
@chrobak7 zdravím, rád by som sa spýtal, či by sa teoreticky nedala vylepšiť varianta (4.4.1 - 14 - 6 - 14 - 6) na (4.4.1 - 14 - 6 - 14 - 4.4.1) - teda obojstranne sendvičové a nerozbitné. Chápem, že je to najdrahšia varianta, no pomohlo by to proti hluku aj teda nerozbitnosti skla ako celku teda obojstranne?
Odpovedať
@broodpin Teoreticky hej, možno aj vyrobca skla by to vedel vyrobiť. Ale to už je hrúbka tabule 52 mm a neviem, či existuje taky okenny rám . Navyše to bude extremne ťažké. Možno ako výplň pevného okna zo strany ulice by to bolo realizovateľné, alebo výplň HS portálu. Ale určite nie ako výplň všetkých otvorov.
Odpovedať
@chrobak7 máš pravdu za rána ešte spávam 6-16-4-12-4-12-4
Odpovedať
@jumt Už je to jasné. Inak neviem, kam sa to bude až hnať, koľko tých tabúľ bude o X rokov. Pripomína mi to preteky výrobcov žiletiek, najprv bola jedna, potom jednorazové mali 2 čepele, potom prišli 3 ... teraz sme tuším na piatich...
Odpovedať
@chrobak7 ale ked tam bude dost skiel, nebude treba ani zaluzie. Cez tolke sklo ani slniecko nedosvieti. Konecny efekt bude rovnaky ako v starych dreveniciach. V izbe svetla tolko ako preslo cez okienko 40 x 40 cm a cely den pritmie, hlavne, ze na stenách hektare setsakramentsky drahych okien :-p
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zita19 ale no tak, ja by som podla podobnej teorie mal byvat v tme a zamrznut, kedze sa mi cez to troj sklo vraj tiez nedostane svetlo a slnko neohreje dom. Akurat, ze realita je zasadne ina :)
Odpovedať
@chrobak7 to je ako s adidasom čím viac pásikov tým lepšie :-D
Odpovedať
@majkoj ale vsak "trosku nadsadene" kam vyvoj smeruje ;-) Len tak mimochodom: Ako sa u vas dari kvietkom? Lebo podla poniektorých to mavaju za trojskolom tazke, podla niektorých pohoda lahoda
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 co sa tyka svetla su kvietky uplne v pohode. Akurat moje babenky maju zasadne problemy s pravidelnostou dodavky vody :-p
Odpovedať
@majkoj nakup im samozavlazovacie kvetinace, bude to lepsie. ;-)
Odpovedať
@zita19 ti, co to u nich maju kvietky za trojsklom tazke, by mali chybu hladat zrejme uplne inde, nez v pocte skiel.
Odpovedať
@gashtaan mas pravdu, lebo trojskla by mali byt vyrobene z ineho skla ako bezne okna, nedajboze je na nich folia a nie su umyte tak to maju tie kvety dost tazke.
Odpovedať
@zita19 no daj este nieco :)
Odpovedať
@gashtaan prsi
Odpovedať
@eagleowl myslel som to tak že najmenej by to malo byť trojsklo a nie dvojsklo.
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol2711 špeciálne dvojsklo je lepšie ako bežné trojsklo...napr. dvojsklo 6-16-4 je lepšie ako všetky bežné trojsklá....aj vrstvené jednosklo je lepšie ako bežné trojsklá :-) ....atď...prečítaj si ten link čo som tam dal.
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl ďakujem za link veľa som sa dozvedela. Ešte otázočka ku rámom - asi koľko je životnosť v plne sile? Rám, tesnenia, kovania - či má vôbec zmysel uvažovať len o výmene skiel...úplná blbosť špekulovať o pridaní druhého rámu so špeciálnom sklom aby sa nemusela búrať fasáda?
Odpovedať
Profilova fotka
@veja79 okrem toho že nie som odborník na okná ani nerozumiem otázke...neviem aké máte okná ...drevené, plastové...kovové...a aké sú staré,...životnosť drevených okien závisí od údržby a bez problému môže byť 50rokov..... neviem aký máte dom ....to totiž všetko spolu súvisí. Musíte si porovnať cenové náročnosti možných riešení a možný výsledok. Ak máte starší nezateplený dom zbytočne budete dávať trojsklo...ak máte nový dom s trojsklom predsa si tam nedáte dvojsklo......ak máte nové okná musíte sa obrátiť na výrobcu okien či je možné sklá vôbec vymeniť za zvukovo izolačné a koľko to celé bude stáť....či to vôbec bude lacnejšie ako nové okno atď.... Posledná vec je celková nepriezvučnosť steny prípadne samotného okenného rámu ...zbytočne vylepšíte okná ak stena bude horšia.....
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl sorry neuvedomila som si že som to nenapísala presne. Možno dakto aspoň všeobecne poradí... Dom starý - múr spálená tehla 45 cm Okná staré kaslíkové drevené vymenená cca pred 8 rokmi za plastové vtedy klasiku 5 komorový profil, dvojsko 4-16-4 , kovanie maco neviem aké Okná nerosia , neplesnejú len sa zvýšila hlučosť ulice - dom je blízo cesty a zdá sa nám už veľmi malý rozdiel hluk s otvoreným alebo zavretým oknom...Na bežnom merači hluku v telefone je to len do 20 decibelov, pri hluku ulice 70 decibelov. Parapetu máme dosť širokú - 25 cm preto me uvažovali vložiť nové okno s vrstveným jednosklom za jestnujúce okno... Rozumejú sa tomu bežne firmy že si objednám pánka čo to príde pozreť alebo treba hľadať nejkého špecialistu...Lebo novopečení obchodníci chcú hlavne predať...
Odpovedať
Profilova fotka
@veja79 za danej situácie by som uvažoval nad tým že okná vymením keď budem dom zatepľovať...aj ak to bude za 10 rokov. Ak sa nejedná o väčší počet okien možno by som to riešil okamžite....to musíte vedieť Vy do akej miery Vás obťažuje hluk. Ak vložíte sklo za okno....okno nebude otváravé...ak som teda správne pochopil. Možno do ulice ak to nie je na poschodí je pre Vás riešenie pevné presklenie (neviem ako vetráte ....či je izba na dve strany s oknom). Na bežnú firmu by som sa určite neobrátil. Ak sa Vám to zdá s hlukom neúnosné, tak by som sa obrátil o radu priamo na Nitrasklo....určite tam majú špecialistu a ten bude vedieť rozumne poradiť.
Odpovedať
@veja79 zistite si v prvom rade ak máte pocit že z okien ide hluk či vám dobre tesnia tesnenia lebo na 90% je to vždy že okna netesnia a cez špáry prechádza aj hluk.
Odpovedať
@veja79 Budete mať zvukovo izolačné sklá ale už ako bolo písané to nie je jediné kadial zvuk bude prechádzať dnu.
Odpovedať
Prosím, vie niekto ako sa dá zistiť odkiaľ prechádza zvonku zvuk či cez okná, alebo cez tesnenie? Máme bežné trojsklo 4-16-4-16-4 Salamander podľa mňa tiež dosť počuť zvuky zvonku aj keď je zatvorené.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?