Zrestaurovanie brany a plota

Dobry den. Kupili sme dom, rekonstruujeme ho vratane zmeny fasady a plotov. Mame dve posuvne brany a nejaky kusok plotu z kovovej konstrukcie a dreva (Foto). Na vymenu nam uz nevyjdu financie, najblizsie roky budeme vrazat do podstatnejsich zalezitosti okolo domu, no radi by sme,a by to nejako vyzeralo. Mury sa este omaluju do farby fasady. No to drevo a konstrukciu by som aspon docasne rada omalovala nejakou inou bledsou farbou (bledosiva? ) Co budem potrebovat? Treba kov prebrusit, naniest aj nejaky podlklad? Tiez treba z tych driev odstranovat staru farbu, ci staci ocistit a naniest niekolko vrstiev? prosim, ak by ste vedeli napisat co najdetailnejsie, ako na to, budem velmi vdacna, takztiez odporucit znacky farieb, podkladov, ci je lepsie stetcom alebo valcom ... tiez kolajnicky na branach su hrdzave, da sa aj s tym nieco robit? Dakujem. Prosim, myslite na to, ze je to nasa prva vlastna nehnutelnost a v zivote sme take veci neriesili :D
Odpovedať
Čo tomu chýba? Z foto je to celkom ok. Ak chcete aby to "nejak" vyzeralo tak sa nadries jak kôň. Všetka stará farba dolu, z kovu karbobruskou s drôteným kotucom a z dreva teplovzdusnou pištoľou opáliť a potom natrieť. Kov základná syntetika a po zaschnutí vrchná, alebo špeciálnou na jeden náter a drevo vhodným lakom, predtým viackrát prebrusit. Myslím že to asi prehodnotis a necháš to tak kým nazbieras financie na prerábku,ktorú plánuješ.😀
Odpovedať
@milos35 Uff ... Keby sa to len odmastilo a ocistilo, ako dlho by na tom teoreticky vydrzal novy nater? nepotrebujeme to na 10 rokov, 3 roky by to dalo?
Odpovedať
@misscelaneous záleží koľko hrdze je na kovových častiach a ako veľmi je popraskané drevo, teoreticky po novom natere na terajší stav 3roky možno áno. Takto z foto ťažko povedať.
Odpovedať
@milos35 pravda... stoji to tam cca 7 rokov, nie je to v hroznom stave, no na fotkach sice nevidno, ale hrozne to vyzera ... niektore tie dreva su pouvolnovane, takze vidno, ze su trosku na krivo a na zeleznej konstrukcii sa najde aj hrdza, aj ked to nie je vyzrate tak, aby tam boli diery.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?