Zmensit okna

Ahojte, ideme menit okna na rodicovskom dome. Teraz maju 30rocne stare drevene okna a su obrovske, zbytocne velke. Chcela by som nejakym sposobom zmensit otvory aby sme mohli objednat mensie plastove. Nemate niekto s tym skusenosti? V dome byvaju dvaja ludia, takze nemozeme vyhodit stare, zmensit otvor a nechat otvorene, kym pridu nove. Alebo moze sa osadit plastove okno na cerstvy mur?(asi nie,ze?)
Odpovedať
Nechces si to este premysliet? Cele sa to predrazi, a velke okna su pekne.
Odpovedať
@peto99 skor sa na to pozeram z praktickeho hladiska, ze ta vacsia cast plastoveho okna by potom bola strasna velka....a predpokladam ze aj tazka, neviem ci vobec take okno vyrobia aby sa dalo otvarat. Myslis ze zmensenie by bolo financne narocnejsie ako keby sme rovno objednali velky rozmer okna?
Odpovedať
Profilova fotka
@mirunka33 riesenie vidim, objednat okna,resp dohodnut sa s dodavatelom okien ake otvory musia byt a pred dodanim okien vybrat stare. Povodne otvory domurovat podla potreby.Staci den na vytvrdnutie a osadit nove okna. Myslim ze den bez okien sa da prezit v tomto rocnom obdobi.pripadene na tu jednu noc natiahnut foliu,koli pripadnemu dazdu...
Odpovedať
Profilova fotka
Dajte do vačšieho otvoru trojite okno,aby sa dali otvorit tri menšie v jednom.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirunka33 cena bude približne rovnaká, zmenšia sa len tepelné straty pri prevádzke. Treba sa dohodnúť s partiou, čo to bude osádzať, aby si zamerali okná mínus tvárnice, tie sa osadia na penu, rám bude fixovaný do prekladu a parapetu, stlpiky budú namáhané až pri otváraní.
Odpovedať
@mirunka33 okna sa daju delit lubovolne, a sirka urcite nie je problem, to bude vediet lepsie firma. Po murovani bude treba opravit mozno celu fasadu vonku, omietky a malovku vnutri
Odpovedať
My sme zmenšovali. Pred osadením sa presne dohodnite na dátume s murárom, čo to domuruje. Je to otázka chvíle. Sú velkoplošné tvárnice, ktoré prilepí. Jedna noc s vybratým oknom sa dá vydržať. My sme osádzali na dva razy, aby stihol domurovať. S firmou sme sa dohovorili k spokojnosti. Pri zmenšovaní sa ušetri na oknách, záclonách, či garniži, ale zase čo-to stojí murár. Ja som spokojná, okná sme doladili na celom dome, nakolko boli rôzne rozmery. Prispôsobili sme aj k uloženiu nábytku /radiátory, otváranie dveri a podobne/. Rámy si dajte fixovať po celom obvode, nie iba hore a dolu, ako píše jan45. U nás bol technik k reklamácii a pri prípadných problémoch počítajú aj množstvo kotiev na ráme okna. Dokonca nám vybúrali už hotovú omietku, kvôli zrátaniu kusov. Našťastie to prišlo pod obklad. A presne, mali sme na každej strane o jednu kotvu menej. Bohužiaľ sú veci, ktoré sa viacej-menej pri oknách riešia velmi neskoro.
Odpovedať
@mirunka33 este si treba uvedomit ze u plastovych okien je presklena cast mensia, nez u povodnych starych drevenych (u nas to tak bolo) vidno to hlavne u tych mensich okien (kupelna)
Odpovedať
dakujem vsetkym za komentare, tak ako pisete jedna noc by sa dala vydrzat, murara by sme mali pravdepodobne za vatikansku menu, pripadne nejaky ten kalistek :D uvidime co odsuhlasi mama, podla toho vyberieme rozmer.
Odpovedať
@wrzteq veľmi dobrá pripomienka. Naozaj, okno kúpelne sme naopak zväčšovali. mirunka33
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?