Zmenia sa okná tmavej farby pôsobením teploty?

Sme vo fáze výberu plastových okien -a mám dve dilemy - ja som za farbu tmavý dub obojstranne, manžel sa prikláňa k bielej farbe z vnútra. Na mňa ta biela pôsobí dosť chladno. Vraví, že pri zariaďovaní nábytkom budeme mať problém to zladiť a ze keď bude aj ostatný nábytok tmavý bude celá miestnosť pôsobiť tmavo. Ďalšia vec je, že pán z firmy, kde sme si dali okná naceniť vyslovil takú vec, že okná príliš tmavej farby sa pôsobením teploty (hlavne slnka v lete) po určitom čase vykryvia. Môže sa toto stať? Má niekto takéto zlé skúsenosti?
Odpovedať
My mame zatial cast okien tmavy dub, obojstranne. Tento rok ideme vymenit aj vsetky zvysne. Skus si predstavit, ako by vyzeral pohlad zvonku/zvnutra, ked budu okna otvorene. Toto je dost velky rozdiel, nieco ako biela a cierna. Radsej tmave obojstranne. Jedno okno mame na strane, kde prakticky stale svieti slnko, a deformacie ziadne nevidim ;-)
Odpovedať
my mame zvonka hnede, zvnutra biele okna aj dvere. Vsetko je OK az na jednu stranu terasovych dveri, deformuju sa, ked je moc teplo, tak ich otvorim len tazko a blbo sa zatvaraju.
Odpovedať
Profilova fotka
tato tema sa tu riesi stale, je tu uz viac diskusii o tom..... treba aj hladať trošku vo fore :) my mame hnede zvonku, biele zvnutra.. vobec nevidno nic, ked sa otvoria tak nevnimas ziadny rozdiel, nikdy ma to ani nenapadlo sledovať.... pravda je ta, ze fakt velmi tmava hneda ti aj stmavi cely priestor a budes sa tomu musiet prisposobovať ... biela je ku vsetkemu.. preto sme dali bielu zvnutra...ale kazdemu co sa paci, nech si da . Pekne je aj to, aj to :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam tiez tmavy dub obojstranne a zda sa mi to OK, rozmyslal som tiez ze biele zvnutra ale dal som si povedat ze obe strany tmavy dub Mna skor zaujimalo ako na zaluzie ked by mali byt biele pkna zvnutra :-)
Odpovedať
Takuto dilemu som zakladala pre 3rokmi,a riesilo to vela ludi,skus si precitat tam :) je to viac natom co sa ti paci,my mame zvonku antracit,zvnutra biele.avsak co mame velke presklenia tam sme dali antracitove obojstrane ale hlinikove,neviem si predstavit ze by tam boli biele zvnutra,bolo by to ako v kancelarii:)
Odpovedať
Pokaiľ ti neprekáža, že keď sa otvoria a je vidno inú farbu zvnútra a inú zvonku, je to ok. Mne by to osobne prekážalo. O tepelnej rozťažnosti plastových okien sa podľa mňa málo hovorí. Deformácia tmavých okien,balkónov môže nastať vplyvom vysokej teploty v lete. Hlavne na veľkých balkónoch a preskleniach. Práve z tohto dôvodu sme nedávali plastové, ale eurookná.
Odpovedať
no tak ked su lacne profily polske, tak asi menia slnkom casom farbu. treba si vybrat kvalitne okna a farba istotne nebude o par rokov prasiva. a vobec nevyzera zle, ked je zvonka hnede a vo vnutri biele. maju to susedia a je to super. steny maju biele v kombinacii fialkovej, zelenej - podla miestnosti a ano, hnede okna by im tam posobili rusivo. ak chcete zariadenie prirodneho charakteru ako drevo, tak mozu byt hnede, ale ak chcete napr. bielo-ciernu kombinaciu v interieri, alebo sedo bielu, tak urcite nie hnede okna.
Odpovedať
Profilova fotka
Je pravda, že profily v tmavých farbách majú väčšiu rozťažnosť, to je fyzikálny jav. Preto by profily s tmavou fóliou mali byť vystužené silnejšou výstuhou a mali by mať o niečo menšie maximálne rozmery... Ak sú okná vyrobené kvalitne a nie sú sfušované, tak potom by ani okná v tmavšom farebnom prevedení nemali robiť problémy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Máme 8 rokov okná s dreveným dekorom (fólia s imitáciou dreva), bez akejkoľvek zmeny farby.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?