Ako riešiť zlý sklon vonkajšej parapety?

Ahojte, chcem sa opytat co by ste mi poradili ak mi firma osadila parapety v zlom sklone. Zistila som to 2 dni po montazi. Na jednej strane ma vonkajsia parapeta takmer ziadny sklon (posledna foto) a na druhej strane ma ta ista cca 5% (foto c.2) Mam dilemu ci to nechat tak a radsej uz do toho nezasahovat a pripadne aspon vyspravit rohy aby sa mi nedostavala voda pod parapet alebo radsej to dat prerobit. Vymienali sme okna uz ked bolo zateplenie hotove. Tie co tam boli predtym boli tiez robene po zatepleni ale urobene este horsie a aj vyspravenie pri parapetnych krytkach nebolo vyspravene. Teraz mi do tej diery pri parapetnych krytkach natlacili montaznu penu a zatiahli omietkou a bojim sa ze ked by to prerabali a narusi sa to ci to nebude este horsie ako keby som to radsej nechala tak. Parapeta presahuje cez fasadu cca 2 cm. Prosim poradte co by ste doporucili.
Odpovedať
Profilova fotka
nepochopil som, to sa chválite alebo sťažujete. Spádu je tam dosť dohora voda tečie len v ojedinelých špeciálnych prípadoch s vonkajšímy vplyvmi, aj na aute ostanú po daždi mokré fľaky, nie pre nedostatok spádu ale pre povrchové napätie, ktoré vytvára kontakt s umelou hmotou (farbou)
Odpovedať
Ak by som sa chválila tak nenapisem: Co s tým ked som zistila ze ma parapeta zly spad resp. Minimálny. Ci nechať si do toho znova zasiahnuť a rozbiť to ak by sa parapet osadtal znova no v spravnom sklone alebo dufat ci pri vacsich dazdoch bude voda dostatocne odtekat aby sa mi to okolo nenarusilo
Odpovedať
Spad je dostatocny, aj ked to osadili ako ...
Odpovedať
Profilova fotka
V tomto prípade je spád dostatočný.Pravítkom sa spád nemeria.
Odpovedať
Ja som ho tam prilozila aby bolo vidno rozdiel v spade v pravom rohu a v lavom rohu toho isteho parapetu. Cely parapet sa zvazuje smerom doprava. Moze to teda takto byt OK? Ja uz sa bojim lebo predosle okna sme mali uplne ze zle osadene a cez roh okna nam to vlhlo dnu.
Odpovedať
@alkababulka na parapete postacuje aj minimalny spad. Vylej flasu s vodou voda odtecie. To ze nie je spad na vsetkych oknach plus minus rovnaky by byt nemalo no voda odtekat bude.
Odpovedať
Ano skusala som to aj s poharom vody a prave v tom lavom horsom rohu zostali kaluže
Odpovedať
@alkababulka sklon je dobry, ano na jednej strane je to viac, je to ale len vizualny problem, nie funkcny. Je to vysoko na poschodi urcite to zo zeme nevidno. Ci je okno a parapet osadeny spravne co sa tyka izolacie a pod. sa z fotky zistit neda nechal by som to tak
Odpovedať
@alkababulka my máme po zateplení bytovky podobné spády ten spád síce nie je ideálny, ale voda odtečie - prerobenie by mohlo byť vidieť kaluž sa môže vytvoriť, ale nie vysoká tak aby niekam zatiekla skôr je na závadu prehnutý plech parapetu do vaničky
Odpovedať
Esteticka stranka ma ani tak nevadi. Ide mi hlavne o funkcnu
Odpovedať
takto sme to mali pred tym a vlhli mi steny az do nutra. sklon parapetu tiez vtedy nebol idealny o tych vyspravkach ani nehovorim
Odpovedať
Vlhnutie asi nebolo primarne kvoli spadu a vode na parapete, cez tu orezanu penu tam bol urcite velky tepelny most, mozno domkonca aj voda pri dazdi mohla cez nu presiaknut. Dali ti teraz okolo okien take plastove listy ked to kozovali? Vyzera ze ee, proste supacky robosi, sklon parapetu ale funkcny problem neni skor uz ostatna montaz.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nie ziadne lišty mi nedali :-(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
je pravda čo pišeš, na najspodnejšej fotke vidno že tam sklon, nie je, odflaknuta robota. Nešpekulovať. Čím vačší sklon tým lepšie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@alkababulka ..vypadá to že ,na jedné straně parapetu je sklon v pořádku(má aspon těch 95 stupnů) ale na druhé straně se voda drží,protože je tam sklon v pravém uhlu - 90 stupnů,,takže vodorovně.
Odpovedať
@mesarosanton ..prosím vás..jak může být dostatečný,když je na jednom konci parapetu evidentně sklon 95 a na druhém konci je očividně vodorovný.tj pravý uhel!...bud jste nepochopil dotaz tazetelky ..nebo nepřemýšlíte než něco napíšete.
Odpovedať
@bluray souhlasím s vámi blurayi...(y)
Odpovedať
Profilova fotka
@helenqua .mám za to že pre parapet by mal aspoň 3° sklon, asi to popisuje norma. Demontáž nemusí byť až taká náročná ak lešenie ešte stojí :-) Pokiaľ stojí voda na parapete je možné že bude zatekať v rohu pod okno čo nemusí ale môže byť problém....a riešil by som opravu. (Pokiaľ voda odteká nechal by som to tak z obáv že to ešte viac dobabrú :-) )
Odpovedať
@eagleowl sklon 3 stupně je málo..i 5 je málo...my máme 15 stupnů a není to skoro poznat...parapet vypadal jako rovný
Odpovedať
pardon oprava...ted jsem to měřila znovu a máme to 5 stupnů
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?