Zhodnotenie okien Salamander

Zdravim Vas tu na poradni. Dostal som zaujimavu cenovu ponuku na okna. Celkom solidna firma - www.vymenaokien.sk Neberte to ako reklamu, len mi mozete dat Vas postreh. : SALAMANDER bluEvolution 82mm, 6 komorový U=0,8 W(m2·K) : interiér Biely / exteriér Antracit : bezpečnostné WinkHaus activPilot, trojité tesnenie : trojsklo plnené argónom 48mm U=0,5 W(m2·K), teplý rámik SWISSPACER Skor, ako poviem ano, skuste mi poradit, ci sa oplatia. Cena je za 22 okien. V tom su aj dvere do kotolne, vchodove a balkonove. Ventilacka na kazdom okne a vnutorne parapety. Kedze ramy budeme prekryvat polystyrenom, nebudeme lepit okna na pasky. Cena je 6000 EUR aj s montazou. 10 rokov zaruka pri ich servise raz za rok. Prve tri roky zdarma. Potom kazdy rok 30 EUR. Co poviete?? Dakujem
Odpovedať
1
2
@smolkosk vcera sme sa rozhodli presne pre to iste, aj ta farba je rovnaka. Tak sam som zvedavy
Odpovedať
bacha na profil,lebo dobrý profil Salamander blue evolution ma 92mm, nie 82!!!!
Odpovedať
@smolkosk aka znacka je skla, budu to montovat na pasky alebo len na penu? pri vchodových dverach je aka hruba výpln? ake hrube su vnutorne parapety?
Odpovedať
@eri2 znacku skla nevidim nikde, len trojsklo plnene argonom. Bude sa montovat na penu. Na pasky nejak neverim a zdaju sa mi drahe. Aj tak ram bude riadne prekryty fasadnym polystyrenom. Vnutorne parapety su 250mm.
Odpovedať
@sorca24 tam je v nich rozdiel? Dobry ci zly? Myslel som, ze ten profil je len profil.
Odpovedať
@catscan nezabudnut na fotky. Bojim sa bielej farby zvnutra. Aby to velmi nekricalo na pohlad :)
Odpovedať
Profilova fotka
presne ako pise sorca24. nemecka firma salamander odkupila v polsku spolocnost na vyrobu okien. aky ma zamer neviem, ale viem , ze tato spolocnost sa kvalite vyrobi nevyrovna nemeckemu profilu. vystupuju pod znackou salamander ale je to ine.pre nich dobry marketingovy tah.bol som svedkom takychto cenovych ponuk, ktore renomovani predajcovia original salamandru nedokazu podliezt.
Odpovedať
@smolkosk Zisti presne ake je to sklo, nie je sklo ako sklo, na pasky ver, su dolezite, pena pod polystyrenom degraduje aj tak, pod paskami nie
Odpovedať
@septikohttp://www.sip-windows.com/en/main/Products/WINDOW-SYSTEMS/bluEvolution%3A-82 Tu je to na ich stranke.
Odpovedať
@smolkosk ja mám Salamander Blue evolution od Firmy RI okna, 92mm profil a za 10 okien, z toho 3 su male som platila necelých 4000€( obojstrranny orech) ......žiadne dvere v tom neboli, takže tvoja cena 6000€ za tolko okien a dveri je velmi nízka.
Odpovedať
@sorca24 Ako hovorim. Ked si pozries original stranku Salamander, tak maju dva profily. Jeden je 92cm a jeden je 82cm. 92cm ma trosku lepsie vlastnosti, ale nejaky radikalny rozdiel tam nie je. Na firmu mam odporucania od ludi z dediny, co uz montovali a zatial dobre. Inak ostatne firmy a asi 10 ich je, tak tie cenove ponuky na rozne profily nesli pod 6500 EUR. Takze Ta ponuka je podobna, ako vsetky ostatne. Nie je to nejak pod cenu, co sa Zilinskeho okresu tyka. Samozrejme, budem to riesit a spytam sa ich, preco je ten profil taky, aky je.
Odpovedať
@sorca24 Ahoj. Tak som si vela pozistoval, kontaktoval Salamander a obvolaval vyrobcov. Dost si ma nastrasila s tym profilom, takze mozno pre inych len zhrniem, ze 92mm bol starsi profil. Vraj nebol a nie je az taky perfektny a okna sa casto reklamovali. Salamander teda vymyslel iny, uzsi, kedze hlavne hlbka robila problemy kvoli vahe okna. Tento novy profil ma tie iste vlastnosti, ako stary, ale je 82mm. Tak, ako povodny 92mm profil, plasty su vyrabane v Nemecku, ale montovane v Polsku. Asi tolko k tejto teme. Snad som zase raz aj ja niekomu pomohol :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my mame Salamander, ten blue profil. cer RI okna senec. krasne a kvalitne okna. cenu treba zjednavat. montaz sme boli tiez spokojny. vedeli poradit. nic nebolo obuchane alebo doskriabane. pevna instalacia aj velkych okien na kovove konzoly
Odpovedať
Profilova fotka
asi je to uz stara tema ale rozmyslam nad RI oknami hladam firmu v okoli Ruzomberku ktora ich ponuka na splatky a ma najnizsie navysenie. poradte dakujem
Odpovedať
Presne pred rokom sme kupovali Blue Evolution a hrubka ramu bola 92mm. Kupovali sme to u firmy RIplast - vyroba CZ-Bzenec(nakup predajna Martin). Ako kukam na ich stranku a prospekt k oknam BlueEvolution, o 82mm rame tam nieje zmienka. Otvorene poviem, ze 82mm profil sa mi nepaci, cim hrubsi tym lepsie. A tiez sa mi prestava pacit politika Salamandru, treba si pri nich davat sakramensky pozor o aky profil ide, resp. ci ide o polsky shit, alebo nie...co som detektiv. Nastastie nakup aj montaz mame za sebou, teraz by som asi isiel k inemu vyrobcovi.
Odpovedať
Profilova fotka
@kanibal6 mne ponukla firma Akatyst splatkový kalendar bez navysenia bohuzial som si predtym zobral pozicku od banky a veru neusetril som. skus sa skontaktovat s nimi a oni ti povedia viac.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@catscan Zdravim. Nemas tie okna uz nahodou nahodene??? Ako ste spokojni? Dakujem.
Odpovedať
@smolkosk Ahoj, mame uz davno. Len foto nemam :-) Spokojnost? Uvidi sa cez leto, ked sa o profil oprie slnko... :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@sorca24 to že 92 je dobrý profil neznamená ze 82 je zlý. Je len o malý chlpok lepší. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@septiko bohužial ti musím oponovať. Salamander ponúka viacero profilov nemá to nič spoločné s tvojou dezinformáciou
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@brandy12 preco by si siel k inemu vyrobcovi, nebol si niecim spokojny? Teraz akurat riesime okna a chceme presne z tej istej predajne vziat okna Salamander 82, trocha ma desi, ze sme z Bratislavy, ale mame kontakt od znameho, ze bol s nimi spokojni. Tak sa obavam, aby sa potom unuvali az Martina opravovat chyby, ked toto vsetko tu citam...
Odpovedať
@sorca24 Dobrý profil 92??? To je iba stará novinka ale pôvodne bol iba 82. Ja mám 82 a nechcel som zbytočne doplácať na par sto€ kôli pár cm.
Odpovedať
@brandy12 Všetko je vyrobené v Poľsku ,či Salamander či ostatné okná. Si myslíš že RI okná odkiaľ berú okná??? Je to iba profil a ak ideš kupovať okná predávajúci by ti mal povedať odkiaľ okná nakupuje. Ja mám profil SALAMANDER BLUEVO 82 a viem ,že okno bolo vyrobené v Poľsku a aj som si pozeral tú firmu ,a nie je na trhu 1rok.
Odpovedať
zdravím vás takisto chcem dat salamander blu evo biele vo vnútri a antracit zvonku. mám len dilemu ohľadom tesnenia lebo ak je okno biele je tam tesnenie šedej farby a ked je antracit tak čiernej farby. ako to máte pri tejto kombinácii? nieje to čierne tesnenie na bileom ráme rušive? niekedy na začiatku keď prisli na trh plastové oká boli len čierne tesnenia a nebolo to moc pekne.
Odpovedať
@mullerko To už špekuluješ o zbytočných detailoch. My máme v paneláku biele okná s čiernym tesnením 16 rokov. Pri bežnom používaní si také detaily neuvedomíš. Neviem, čo by malo byť na tom rušivé. Na autách máš tiež čierne pneumatiky, nech je auto akejkoľvek farby. A keď je okno zatvorené, tak tesnenie aj tak nevidíš. A návšteve nebudeš ukazovať, že pozrite, mám biele/čierne/šedé tesnenie.
Odpovedať
@mullerko keď si uvedomíš,že zvonka ideš mať antracit, čo je tmavošedá farba, tak tam je skôr rušivé tesnenie šedé a hodí sa skôr čierne. Čierne tesnenie k bielemu profilu sa skôr hodí, ako bledošedé k tmavému antracitu.
Odpovedať
@chrobak7 vies ja mám doma na činžiaku biele okná ale sedé tesnenie. čierne tesnenie do bielých okien len najlecnejšie okná maju. mimochodom - detaily robia stavbu a keď investujes 200 tisic eur do domu tak chceš aby všetko bolo OK. len toľko mne je jasne že šedé tesnenie nebude z vonkajšej strany kde je anntracitová farba, ale može byť zo strany interieru kde je biele okno
Odpovedať
Mam okna z polska profil aluplast a spokojnoat
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Dobrý deň, pokiaľ potrebujete zistiť podrobnejšie informácie ohľadom profilu Salamander, sme Vám k dispozícií a radi Vám poradíme.
Odpovedať
@peter_dobias Dobry den, ja sa chcem spytat mam Salamander BluEvolution s kovanim Maco multimatic premium. Kde sa na tomto kovani da nastavit pritlak okna? Ked je vonku silny vietor, v dome mam obcas pocit, ze by sa zisiel aj silnejsi pritlak - akoby cez okna jemne prefukovalo. Druha otazka - je toto pravda aj v pripade mojho profilu/kovania (bod 2)? http://tojenapad.dobrenoviny.sk/mate-... Dakujem :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?