Zdvižno posuvnè terasové dvere či terasové?

Akè màte skùsenosti s terasovými dverami. Sù lepšie zdvižno posuvné alebo terasovè. Som si toho vedomá že zdvižno posuvnè sù drahšie aj o 500eur. Veĺkosť dverì je 2000×2400.
Odpovedať
@petom85 Čo myslíš tým "terasové dvere"? Klasické otáčavé dvere? V podstate existujú 3 základné typy dverí: 1. klasické otáčavé - môžu byť jednokrídlové alebo dvojkrídlové, ak sú dvojkrídlové, tak môžu byť so stredovým rámom alebo bez stredového rámu, tzv. štulp. Šírka jedného krídla sa robí bežne tak max. do 90 cm alebo 100 cm, ak je tenší a ľahší rám. ČIže 2 metrový otvor vyriešiš dvomi krídlami. 2. výklopno - posuvné - tieto sa podobajú na tie klasické, ale princíp otvárania je podobný, ako u zdvižno posuvných. Len sa nedvihnú hore, ale vyklopia sa do miestnosti a potom sa dajú posunutím otvoriť. Tieto sú o niečo drahšie Nevýhodou je, že polovica otvoru bude vždy zatvorená. Nedá sa urobiť dvojkrídlové prevedenie. 3. zdvižno - posuvné - tieto ti nemusím popisovať, asi si sa s nimi stretla. Tieto sú najdrahšie, povedal by som, že aj drahšie ako o 500 € v porovnaní s klasickými. Volajú sa tiež HS portál. Mňa stál HS portál z hliníka 3600x2300 cez 3200 €. Ak je otvor 200 cm, tak HS portál nemá veľký zmysel dávať. Čistý otvor ti zostane menej, ako 90 cm. Na takýto otvor sa najlepšie hodia klasické, dvojkrídlové. Prípadne ešte výklopno - posuvné - ale ja by som ich nedával.
Odpovedať
Profilova fotka
@petom85 my máme na našu "terasku" (je to balkón ale na poschodí - 2x6 m) klasické dvojkrídlové dvere. Neľutujeme. Nemáme stredový stĺpik. Dajú sa otvoriť dokorán. Veľa vecí na stavbu šlo práve tadiaľ dnu. Je to veľmi praktický veľký otvor. 2x2,4 nie je zase také veľké okno aby potrebovalo nejaké špeciálne riešenie. Aspoň podľa mňa.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?