Zateplenie okien a vonkajsie zaluzie

Profilova fotka
Caute vsetci, chcem vás poprosiť o radu. Budem mať na dome terasove okno šírky 3,5 m ktoré je samozrejme robené betónovým prekladom kde je z vonkajšej strany 5 cm izolácie a zospodu zatiaľ nic. Chcel by som dat úplne zarovno s vonkajšou stenou okná, je tam sicetych 5 cm ale ak by som tam dal este vonkajšiu žalúzií tak sa mi zdá že tej izolácie by tam bolo malo, ak by som žalúzie nedával celé okno až takmer po sklo by som prekryl polystyrenom pri zateplovani domu. Bojím sa pri žalúzií tepelného mostu. Poraďte či radsej nedavat žalúzie alebo sa to dá nejako zatezateplit. Vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
vadí Vám most 3,5x0,3 a nevadí 3,5x2,5, ten preklad má stále väčší odpor ako okno.
Odpovedať
@jan45 ano, pretoze tepelne mosty su hlavne o tom, aby sa na nich vylucilo riziko kondenzacie. To vie kazdy schopnejsi stavbar. @jiri_m ake hrube zateplenie stien bude? Zaluziovy kastlik chces mat opticky priznany na fasade, ci chces skryt pod omietku?
Odpovedať
Profilova fotka
Zateplenie plánujem 20 cm sivý polyst. A bojím sa že mi to tam bude kondenzovat. Chcel som zakryť pod omietky ale asi ich ozeliem a budeme bez žalúzií. Polystyren som plánoval este prekryť cez ram okna takmer až po sklo.
Odpovedať
Profilova fotka
@janvirostko Zateplenie plánujem 20 cm sivý polyst. A bojím sa že mi to tam bude kondenzovat. Kastlik som chcel zakryť pod omietky ale asi ich ozeliem a budeme bez žalúzií. Polystyren som plánoval este prekryť cez ram okna takmer až po sklo.
Odpovedať
@jiri_m na tvojom mieste by som v prvom rade zvazil pouzit 25 cm bieleho polystyrenu. Bude to menej rizikove, pretoze problem je inak aj tam, kde nemas betonovy preklad ale porobetonovy (ak tam budu ext. zaluzie). Pri 20 cm sivom EPS to je take na hrane. Urcite by som ale dal prec XPS a nahradil ho PIR....na to ti potom vojde este min 3cm izolacie (tiez PIR). Zalezi od typu zaluzii. Mimochodom, preco davas ext. zaluzie na toto terasove okno? Na ktoru svetovu stranu je orientovane?
Odpovedať
Profilova fotka
@janvirostko 25 bieleho bude lepsie? V com menej rizikove? Hrubka? aby som pravdu povedal musel som googlit aby som zistil aku PIR ale asi som to nasiel.. Ja viem ze zaluzia pod terasovou strechou nebude plnit funkciu ochrany pred prehrievanim a pod. ide skor o susedov, aby som pri pozerani TV nemal kino aj k nam domov kvoli susedom. Ja viem, da sa to aj lacnejsie a inak, toto bolo aj esteticke hladisko aj ked urcite drahsie.. Nie som skalopevne presvedceny ze tam tie zaluzie budu, len chcem dozvediet co najviac o tom AKO to urobit ak by tam boli.
Odpovedať
@jiri_m ked das biely, tak automaticky ziskas +5 cm izolacie pod zaluziovym kastlikom. To sa velmi hodi. Ekonomicky vychadza lepsie vacsinou EPS oproti EPSg (pri zachovani rovnakych tepelnotechnickych parametrov).
Odpovedať
Skus pouzit trojsklo na okno a mas to lepsie ako klasika dvojsklo
Odpovedať
Profilova fotka
@janvirostko jasne, ďakujem pekne rozumiem. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?