Zaseknuté dvere

Dobrý deň. Mali by sme taký problém, že mali sme zamknuté vchodové plastové dvere (vonku bolo -10 st.) a na druhý deň sme ich nemohli otvoriť. Problém asi nebude vo vložke, lebo kľúč sa v ňom otáča a počujem tie zvuky, na ktoré som zvyknutý :-) Ak už odomknem kľúčom, kľučkou neviem otvoriť dvere - ako keby boli ešte stále zamknuté. Neviem, či nebude celý mechanizmus nejak rozpadnutý. Myslel som si, že to bude mrazom, ale terajšie teploty (-1 st) nie sú až tak nízke a aj chodbu kúrime. Neviem, ktorá firma to robila, lebo dom sme kupovali už s týmito dverami a bývalého majiteľa nebudem volať ... ]-( Kto poradí? Mali ste už taký problém?
Odpovedať
Profilova fotka
sú rôzne zámky, niekde sa kľúčom ovláda aj kľučka, asi sa zámok rozpadol, vymeniť.
Odpovedať
@jan45 lenže zámok (vložka) je zašrubovaná z vnútornej strany a dvere sú zaseknuté do zárubne. Tiež si myslím, že sú rôzne zámky, ale pri tomto prípade vložkou asi otvorím mechanizmus kľučky, ktorá posunie tie štyri "gombíky", ktoré zamknú dvere ku zárubni.
Odpovedať
@martinsz Tak potom nezostáva nič iné, len zavolať kľúčovú službu. Dvere nevidíme a už vôbec nevieme, aký je vnútri mechanizmus, čím sa čo otvára. Zámoční sa môže pokúsiť zachrániť aspoň samotné dvere tým, že niečo bude musieť nasilu vybrať (vložku, kľučku,..). Je možné, že sa odpojili tiahla, ktoré otvárajú tie bezpečnostné body. To by bol horší prípad.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak ide o plastové dvere, bude najjednoduchšie (ak je to technicky možné, lebo to záleží od typu) ich zvesiť tak, že ich demontuje z pántov. Mali sme podobný problém. Bolo potrebné vymeniť celú uzamykaciu lištu, keďže plastové dvere sa okrem klasického vysunutia jazýčka zámky, zamkýnajú viac-bodovo prostredníctvom lišty.
Odpovedať
@martinsz dvere sa v mrazoch posunuli, a jazycky sa zasekli v liste. Najhorsie je, ked su na juhu, to by aj najradsej tancovali :-D
Odpovedať
@peto99 máš pravdu, sú na juhu :-|
Odpovedať
@martinsz mam rovnaky problem s drevenymi dvermi na juhu. Najhorsie je to v zime, ked je slnko nizko a svieti priamo na dvere.
Odpovedať
@peto99 Tak čo už. Poobede príde miestna firma na pl. dvere a okná a uvidíme. Vraj treba vymeniť lištu vo vnútornej strane dverí. Povedali, že to robia dosť často. Asi je to nekvalita výrobkov.
Odpovedať
@martinsz na juhu sa krutia skoro vsetky dvere. Dokonca sa stava, ze sa plast otvori samovolne, nastastie mas opacny problem. Priprav sa na to, ze sa problem bude v zime opakovat. Vies preco si ludia nevsimnu problem plastu na juznej terase v zime? Lebo ich nepotrebuju otvarat.
Odpovedať
@martinsz-pošli foto dverí a hneď ti poviem čo robiť
Odpovedať
@fezojs ďakujem za ochotu, ale už je to otvorené. Prišli mi pomôcť z miestnej firmy, ktorí montujú pl. dvere a okná. Treba vymeniť tú zamkýnaciu lištu so zámkom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?