Zárubne spojené z dvoch kusov

Zdravim , máte prosím vás niekto skúsenosť s oblozkovou zarubnou ktorá je vyhotovená z dvoch kusov skrz širši múr (32cm) ? Vybrali sme si značku erkado alebo Dre ale obaja výrobcovia musia už na takúto šírku múru múru použiť svoje zárubne a je tam potom v strede viditeľný spoj . Máte to prosím vás niekto ?
Odpovedať
Profilova fotka
@drought radsej si daj urobit zarubnu+dvere na mieru u miestneho stolara. Zarubna skladana z dvoch polzarubni nikdy nevyzera dobre, ak vyrobca nevie vyrobit siroku, treba najst ineho. Napr. Solodoor ti urobi zarubnu do 50cm.
Odpovedať
@drought Máme. Tiež ma to prekvapilo 😄 Trochu zvláštne, ale nič extra výrazné.
Odpovedať
@mgx predajcovia nám hovorili že ten spoj není nejak extra vidno , a najviac sa nám páčili dvere prave od týchto spomínaných výrobcov
Odpovedať
Profilova fotka
@drought zdravim, je to bezne ked je hruba priecka hlavne pri rekonstrukciach, neriesil by som to…tie dvere ste videli nazivo lebo ja som chcel dre v bielej a neboli pekne tak som vybral erkado ktore sa daju aj plne, dre boli vostina alebo dutinka len…
Odpovedať
@tao_tao akú značku pros vás máte ? Viete mi poslať foto tej zárubne prosím ?
Odpovedať
@rusty727 Nie nevidel som ich ešte , preto ma zaujíma či je to bežné a či si to ľudia dávajú . My chceme tiež biele a erkado sa nám páčili najviac zo všetkých .
Odpovedať
@drought uplne bezne, dalsi den si to ani nevsimnes. Zameraj sa na dolezitejsie veci,kurenie rozvody strecha fasada.mozem ti to zachvilu sfotit.
Odpovedať
Profilova fotka
@drought na bielych ta linka bude vidno jasne (ak predajca tvrdi nieco ine, mal by zajst k ocnemu), ale niekomu to samozrejme vadit nemusi. Co by mi vsak vadilo, ze platim za 2 zarubne, aj sa to blbo montuje (tie dve zarubne musia naozaj sediet presne 1:1). Hrana sa samozrejme da zatriet akrylom/silikonom a vidiet ju chvilu nebude, kym to nepraskne.
Odpovedať
@drought myslím, že to je Erkado Laurencja.
Odpovedať
@mgx neplatis za 2 zarubne, cena je vyssia, to urcite, ale zas nie dvojnasobok.aspon ja som tak mal.napr ked zarubna 30cm stala 150e , tak 45 malo cez 200.
Odpovedať
@mgx napadlo ma este,to akoze myslis zatriet silikonom ten spoj? to mi teda pride dost prasacinka.. neviem si to ani len predstavit ze to niekto robi.
Odpovedať
mne tá "špára" príde veľmi decentná a prehliadnuteľná, žiadna obludnosť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@dent vies, uz som na stavbach videl vselico 🙂, zial aj toto. vyzeralo to ohavne. mne sa napriklad ta spara nepaci vobec, ale co clovek to iny vkus. Napr. mi vadi aj to, ze napr. nie je v osi zarubne, ale kazda ma inu sirku. Co sa tyka ceny, hovoril som zo skusenosti zo solodooru, tam za 60cm zarubnu zlozenu z 2ks 30cm pytaju presne 2nasobok 30tkovej. Viem to preto, ze som to daval tohto roku nacenovat ... Nakoniec to skoncilo zuzenim ostenia a osadenim stand. zarubne bez priplatku a vyzera to dobre.
Odpovedať
Hladal by som inu moznost, ineho vyrobcu, dodavatela, nech to nemusi byt takto na dvakrat.
Odpovedať
@tao_tao veľmi pekne , to tam máte čierne nepriepustne sklo tie pásiky ?
Odpovedať
@stano_33 čo som počul tak aj Dre aj erkado a ešte jedného výrobcu mi hovorili že sú všetko spájané pri rozmeroch 32 CM
Odpovedať
@drought nie sklo, len na druhej strane bolo zhasnuté. Máme tam chodbičku bez okien, tak tam večer aj pri zavretých dverách preniká trochu svetla z obývačky, a keď sa syn večer náhodou zobudí, tak ani nezažína, ide len za svetlom 😁
Odpovedať
@tao_tao montovali ste si sam dvere ? Nebol problém s touto zarubnou ?
Odpovedať
@drought ja osobne som ich nemontoval, ale dával mi ich známy. Problém nebol so zárubňou, len sem tam som mal nerovnú omietku a keď sa dávala zárubňa tak úplne dobre nedosadla. S bývaním sme ponáhľali, tak som to nechal tak, ale keď sa raz bude maľovať, tak ju rozoberiem a zbrúsim stenu. Dnes by som si možno kúpil širšiu a medzeru radšej vytmelil. Inak s konštrukciou problém nebol. Akurát tie dvere sú ťažké. Ale mne to vyhovuje. Chcel som totiž čo najviac odizolovať zvuk.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ono pokiaľ chceš od dverí, aby plnili aj nejakú funkciu, tak treba s tým rátať, že budú ťažšie. Ale však pri použaní to nie je nejak cítiť, či hej?
Odpovedať
@tao_tao mne sa iba jedna o montáz zárubne s tou sparou že či nebol problém
Odpovedať
@drought je tam drážka, takže sa to do nej len nasunulo a zvyšok sa robí rovnako.
Odpovedať
@drought jaj ze by to mali takto nejaku normu asi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?