Zárubňa na záhradnej chatke

Hľadám na internete už hodiny, ale stále sa mi nepodarilo nájsť vhodnú zárubňu na vchodové dvere záhradnej chatky. Väčšinou sú všade do exteriéru ponúkané kovové, príp. hliníkovo-plastové zárubne (čo sa samozrejme nehodí), čisto drevené však nájsť nie je možné. Dnes v kamennom obchode mi bolo odporúčané nechať si zárubňu vyrobiť, už týždne však hľadám stolára, ktorý by si na to našiel čas...zatiaľ márne :( Začína byť z toho zúfalá, čas beží a stavba mi stojí kvôli zárubni. Poraďte mi niekto prosím, naozaj už neviem, čo mám robiť.
Odpovedať
@motylik7 ja neviem aku sirku steny mate, ale drevene zarubne sa daju kupit v OBI aj v Hornbachu
Odpovedať
Profilova fotka
@motylik7 presne ako pise @zita19 aj ja som kupoval drevenu zarubnu v bauhause "skladacku" ..videl som aj v OBI... max sirka 100cm da sa zuzit podla potreby..
Odpovedať
@motylik7 https://www.obi.sk/interierove-dvere-...
Odpovedať
Tie drevené zárubne sú upravované na povrchu lamino a to vraj počas polroka vplyvom poveternostných podmienok napučí. Vraveli to viacerí odborníci, tak asi to tak bude 😐
Odpovedať
@motylik7 co ti poslala zita link je borovicovy masiv... samozrejme, ze dat na zahradnu budu interierove dvere s laminatovym ci foliovym povrchom je blbost.
Odpovedať
Ďakujem všetkým :) V OBI som videla zárubňu a aj popis, že je to masív, ale váhala som, že či to je ozaj na vonkajšie použitie. Ak ste si tým istí a máte prípadne vyskúšané, kúpim si to aj ja.
Odpovedať
@motylik7 tu mas aj par foto, ako to drevo vyzera v priereze: https://www.dverezborovice.cz/p/281/z... Nema to ziadnu povrchovu upravu, takze to drevo nezabudni pravidelne osetrovat...
Odpovedať
Profilova fotka
@motylik7 drevene dvere z obi su uplne v pohode - musis ich poriadno naimpregnovat a osetrit, lebo je to drevo.. ale nemusis sa bat. a ak sa bojis, su este tzv. kazetove dvere - to su take tie kedysi co byvavali take lateckove, tiez z masivu... tie su na to urcene... uplne v pohode si take dvere kup :)
Odpovedať
@kaktusik007 dvere už mám z Merkury, borovicový masív, dúfam, že mi to bude pasovať :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@motylik7 ako to dopadlo s tymi dverami? prezili zimu?
Odpovedať
@gashtaan Prežili a sú stále ako nové ;-)
Odpovedať
@motylik7 super :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Hej super ;-) Až na jednu moju chybu. Pri ich kúpe som si neuvedomila, že do interiérovych dverí ide iný zámok ako do vonkajších. Takže sa mi tieto dajú zamknut len na 1x, čo nie je ktovieco, ak mi vnútri ostanú cennejšie veci :-S :-D
Odpovedať
@motylik7 tolko ti poviem, ze ked ta chcu vykradnut tak ta vykradnu. U nas na zahrade uz na chate nic nebolo a aj tak rozrubali dvere, nic sa im nehodilo a skodu spravili. :-p Sused uz na naradovni ani nezamykal, vsak lopata ich nelaka... :-D
Odpovedať
@zita19 áno, veď si kvôli tomu ani nerobím nejaké extra veľké vrásky. A možno čím drahšie zamykanie a bezpečnostnejsie zatváranie, tým viac to láka zlodejov x-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?